How-to: Fikse knust pudder med AntiBac (75%).


For noen måneder siden skreiv jeg et innlegg på hvordan du kan fikse knust pudder ( blush, øyenskygger o.l.). Da nevnte jeg at du kunne bruke Rubbing Alcohol eller legge det knuste pudderet i en boks og bruke det som løspudder. Mange av dere lurte på hvor i Norge man kan kjøpe rubbing alcohol og hvilken type osv..

Svaret er «AntiBac – Overflatedesinfeksjon ( 75%)». Du finner den på apoteket til 99kr – og det beste er at den kan brukes til alt ! Du kan desinfisere sminke med den, desinfisere sminkebørster, rengjøre løsvipper, men også presse pudder/pigmenter (f.eks lage din egen blush!).
I dette innlegget vil du kunne lese om hvordan du fikser en knust øyenskygge, blush eller pudder:

Hva trenger du:
– Ett knust pudder ( solpudder,øyenskygge e.l).

– AntiBac Overflatedesinfeksjon (på bilde over ser du hvordan flaska ser ut).

– En spiss gjenstand du kan knuse pudderet enda mer med ( f.eks enden på en skje,kniv e.l.)

– Papir/kjøkkenhåndkle

Det kan være lurt å prøve deg frem med en billig øyenskygge først – Hvor mye AntiBac Overflatedesinfeksjon skal bruke osv. Øv deg på en øyenskygge du ikke er redd for. Husk å ha rene hender når du gjør dette og bruk gjerne ett papir eller en duk som et underlag fordi det kan bli mye søl (!)

Hva gjør du:

Ta det knuste pudderet ditt og knus det enda mer med en kniv eller lignende spiss gjenstand.

Så drypper du noen dråper av AntiBac Overflatedesinfeksjon oppi øyenskyggen.

Så mikser du sammen Antibacen og øyenskyggen slik at det blir en kremete paste konsistens.

Prøv å få overflaten av øyenskyggen så jevn så mulig før du begynner å «presse».

Ta ett papir eller kjøkkenhåndkle og press over øyenskyggen for å samle opp all overflødig væske. Bruk fingrene og press over papiret – Du kan bruke en mynt som presser også, men fingrene er mer en godt nok. Gjenta dette steget ett par ganger for å samle opp overflødig væske.

VIKTIG: Husk å ha rene hender, fordi fett som du kan ha på fingertuppene dine kan legge seg som et belegg/hard hinne over øyenskyggen din. Så ha rene hender, vask dei gjerne med litt anti bac. Skulle du alikevell være så uheldig å få denne harde hinnen venter du bare til øyenskyggen er helt tørr også tar du en ren kniv og skraper forsiktig vekk den harde overflaten.

La øyenskyggen/pudderet tørke noen timer, slik at den er helt tørr.

Lykke til 🙂

3 kommentarer om “How-to: Fikse knust pudder med AntiBac (75%).”

    • Uten å være helt sikker, mener jeg at det ikke er noe aldersgrense på å kjøpe antibac. Men det kommer vel litt an på hvilken type du mener. Det finnes jo mange forskjellige og noen selges ikke til privatpersoner en gang. Men vanlig håndsprit kan hvem som helst kjøpe 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.