Toll og moms på kosmetikk

Er det noe du lurer på angående toll og moms ved import av f.eks kosmetikk? Hvordan man regner ut hvor mye man må betale og hvilken varer er tollfrie – Da bør du lese dette innlegget hvor jeg har svart på det meste dere lurer på.

Varer inkludert frakt under 350kr er toll og avgiftsfrie, uansett hva det er. Bøker er toll og avgiftsfrie uansett verdi, sålenge det er til eget bruk. Havner du over 350kr på diverse varer (unntatt bøker) må du betale toll og mva – Men hva med kosmetikk??

For det første så er kosmetikk tollfritt, men det betyr ikke at man ikke må passe på tollgrensa som er 350kr. For man må betale moms som er 25% av prisen på varen + et gebyr på 135kr (270,- dersom du handler for mer enn 1000kr) – Så det er lurt å holde seg under 350kr når man handler på utenlandske nettbutikker.

Nå gjelder fraktprisen også

Før var det slik at hvis du handlet for mindre enn 200kr slapp du toll/moms selvom frakten fikk totalsummen over 200kr – Så lenge selve varen var under 200kr slapp du toll.

Nå er det slik at uansett om selve varen er under 350,- så teller faktisk frakten med. Så om du kjøper en vare for 100kr og frakten koster 260 slik at totalsummen blir 360 må du betale toll – fordi frakten teller også nå.

Så i praksis har vi “egentlig ikke” fått høyere tollgrense – handler du fra f.eks USA så er fraktprisen oftest skyhøy fra før så om varen er superbillig så må du betale toll uansett, noe du kanskje ikke måtte hvis vi hadde den gamle tollgrensa uten frakt inkludert.

Hvordan regner man ut hva man skal betale?

Dette er enkel barneskole matematikk – La oss si du har bestilt noe til 450kr (inkl. frakt), da må du finne ut hvor mye 25% av 450 er og det gjør du slik:

450 x 0.25 = 112.50 (det er momsen du må betale ekstra)

Men du er fortsatt ikke ferdig fordi du må legge til gebyret på 135,- også og da blir regnestykket:

112.50 + 135 = 247,50.

Så du må altså betale 247,50,-  når du skal hente pakken din som hadde en verdi på 450,-. 

 

Refund av moms og gebyr.

Det finnes heldigvis noen nettbutikker som refunderer de ekstra momsutgiftene vi må betale, som f.eks Feelunique. For å lese hvilken nettbutikker som refunderer og hvordan du får tilbakebetalt de ekstra utgiftene kan du lese dette innlegget.

 

 

Regn ut hvor mye det blir i moms/toll i Importkalkulatoren.

På toll.no sin nettside kan du enkelt regne ut hvor mye du må betale i moms/toll dersom du ikke vil regne det ut selv slik som vist tidligere i dette innlegget.

Før hadde toll.no valutakalkulator på samme side som importkalkulatoren, men dette er nå fjernet – Men du kan bruke denne valutakalkulatoren for å regne ut valutaen.

 

 

12 kommentarer om “Toll og moms på kosmetikk”

 1. må du betale toll hos sigmabeauty? har tenkt å bestille meg noen sminkekoster derfra, det er ett sett som koster 109 dollar, hvor mye må jeg betale i norske kroner med toll + moms og alt? Håper du kan svare 🙂

  Svar
 2. åå :/ Men hvor mye må jeg da betale? vet ikke om det jeg rekna ut er riktig, har ikke greie på sånne ting siden det er første gang jeg skal bestille fra utlandet, så hvor mye må jeg betale?

  Svar
 3. Så det vil altså si at om jeg kjøper en palette fra Coastalscents til 11 dollar, så vil ikke frakten bli regnet med, om du skjønner? Bare 11 dollar som er under tollgrensen? Setter pris på hjelp 🙂

  Svar
 4. Tarte da?vis du handle for over 430kr så slepp du å betal for shipping,men æ må jo kjøp får under 350kr viss æ ikke vil betal for toll,ka ska æ gjør?

  Svar
  • Tarte har av og til gratis frakt internationalt, ville ventet til dei har det hvis du ikke ønsker å betale frakt. Da kan du bestille ett og ett produkt under 350kr med gratis frakt og slippe toll/moms 🙂 følg tarte på forskjellige sosiale medier eller nyhetsbrev på Mail så får du oppdatering dersom di har gratis frakt

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.