Toll og moms på kosmetikk

Er det noe du lurer på angående toll og moms ved import av kosmetikk? Da anbefaler jeg at du leser dette blogginnlegget. Her vil du få forklaring på hva VOEC-ordningen er og hvordan du enkelt regner ut hvor mye man må betale ved import av kosmetikk til deg som privatperson.

01.04.20 ble dessverre 350 kronersgrensen på import av varer opphevet og VOEC ordningen trådte i kraft. I en overgangsperiode til den nye ordningen er det innført et midlertidig deklarasjonsfritak for varer (kosmetikk, men ikke kosttilskudd) med verdi under 350kr –  Det vil bli fulgt opp med stikkprøvekontroller i overgangsordningen, så du kan risikere å måtte betale allikevel dersom din pakke blir sjekket.

Hva er VOEC ordningen?

Utenlandske nettbutikker som er VOEC registrert vil nå legge til 25% moms på varene du kjøper hos dem, slik som i norske butikker. Samme gjelder frakt og andre kostnader. Det eneste positive med dette er at pakken din kan passerer raskere over grensen og tollerne vil ikke belaste deg med fortollingsgebyr eller andre avgifter. VOEC ordningen gjelder for varer med verdi under 3000 kroner. Varer som ikke kan handles i VOEC-ordningen er bl.a næringsmidler – så vær litt obs på kosttilskudd (collagen-/proteinpulver som er så populært for tiden) da dette regnes som næringsmidler.

 

Hva skjer dersom jeg handler fra en ikke-VOEC registrert nettbutikk?

Det er no satt en midlertidig overgangsordning der du slipper å betale moms dersom totalsummen (varer + frakt) på det du handler er under 350,-

Over 350,- vil varene bli fortollet på vanlig måte. Det vil si at du må betale fortollingsgebyr og moms. Fortollingsgebyr har de siste årene ligget på rundt 150kr.

 

Hvordan vet jeg om en nettbutikk er VOEC registrert?

Det kan du enkelt finne ut ved å google nettbutikken + VOEC. Nettbutikkene pleier å skrive at de er VOEC registrert på informasjonssidene sine.

F.eks Feelunique er VOEC registrert og har info om dette på deres informasjonsside om levering og VAT:

VAT and Customs Fees:

Feelunique is part of the VOEC scheme and is liable for collecting VAT on sales to Norwegian consumers on low value goods below 3000 NOK per item.

Feeelunique VOEC Scheme ID number is 2033879.

 

Regn ut hvor mye det blir i moms/toll i Importkalkulatoren.

På toll.no sin nettside kan du enkelt regne ut hvor mye du må betale i moms/toll.

 

 

 

12 kommentarer om “Toll og moms på kosmetikk”

 1. må du betale toll hos sigmabeauty? har tenkt å bestille meg noen sminkekoster derfra, det er ett sett som koster 109 dollar, hvor mye må jeg betale i norske kroner med toll + moms og alt? Håper du kan svare 🙂

  Svar
 2. åå :/ Men hvor mye må jeg da betale? vet ikke om det jeg rekna ut er riktig, har ikke greie på sånne ting siden det er første gang jeg skal bestille fra utlandet, så hvor mye må jeg betale?

  Svar
 3. Så det vil altså si at om jeg kjøper en palette fra Coastalscents til 11 dollar, så vil ikke frakten bli regnet med, om du skjønner? Bare 11 dollar som er under tollgrensen? Setter pris på hjelp 🙂

  Svar
 4. Tarte da?vis du handle for over 430kr så slepp du å betal for shipping,men æ må jo kjøp får under 350kr viss æ ikke vil betal for toll,ka ska æ gjør?

  Svar
  • Tarte har av og til gratis frakt internationalt, ville ventet til dei har det hvis du ikke ønsker å betale frakt. Da kan du bestille ett og ett produkt under 350kr med gratis frakt og slippe toll/moms 🙂 følg tarte på forskjellige sosiale medier eller nyhetsbrev på Mail så får du oppdatering dersom di har gratis frakt

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.