How-to: Presse løse øyenskygger


Pigmenter, også kalt løse øyenskygger, har en tendens til å bli glemt i skuffer og skap i heimen. Iallefall hos meg er det slik, jeg foretrekker alltid å bruke øyenskygger som er presset fordi da blir det mindre søl. Men hva kan vi gjøre med pigmentene/løse øyenskyggene for å få brukt de oftere?

Svaret er å presse de og legge de i paletter sammen med de andre øyenskyggene du har. Slik får du samlet alle øyenskyggene dine, slik at ingen blir glemt. Ikke minst så drysser og søler du mindre med øyenskygger som er presset enn med løse pigmenter/øyenskygger.

Les også: Hvordan fikse en knust øyenskygge
Les også: Hvordan presse din egen blush

Jeg har startet å presse alle pigmentene mine og har tenkt å vise dere hvordan du også kan gjøre dette. Man presser løse øyenskygger på samme måte som å presse blush og ødelagte øyenskygger som jeg har laget innlegg på tidligere. NB: Mineralprodukter lar seg ikke alltid presse, så vær obs på det.

Du trenger:
♥ Pans ( Gjerne samme størrelse som MAC øyenskygger)
♥ Anti Bac Overflatedesinfeksjon 75% eller høyere.
♥ En «pinne» til å blande med.
♥ Kjøkkenpapir / toalettpapir.
♥ Mynt til å presse med.
♥ Magnet + klistrelapp til å skrive på.
♥ Pigment/Løs øyenskygge som du vil presse.
…. Du kan blande oppi selve panen, men det kan bli mye søl – Så en ekstra liten skål er til å anbefale.

(BILDE IKKE TILGJENGELIG)
1. Start med å blande løs øyenskygge med litt Anti Bac 75% oppi selve panen eller oppi en skål. Konsistensen skal bli tykk pasteaktig konsistens. Det er ingen eksakte mål, så her må du blande og se selv hvor mye du tror vil passe oppi panen.

(BILDE IKKE TILGJENGELIG)
2. Når du har blandet det legger du det oppi panen, hvis du har blandet det oppi en skål. Ta så panen opp fra bordet og slipp den ned i bordet ett par ganger – Da vil øyenskyggen jevne seg ut oppi panen. Ha den ca. 3 cm over bordflaten og slipp, gjør dette til du ser at pasten har lagt seg jevnt.

(BILDE IKKE TILGJENGELIG)
3. Så tar du litt papir og bretter det sammen slik at du får litt tykkere papir til å presse med. Så legger du papiret over øyenskyggen og presser hardt med enten fingrene eller en rund gjenstand over, f.eks en mynt. Jeg har brukt en MAC pigment boks for den er samme størrelse som panen.

 

(BILDE IKKE TILGJENGELIG)
5. Lim på en magnet på undersiden og en klistrelapp hvor du skriver navnet på øyenskyggen du nettopp lagde – I mitt tilfelle heter denne øyenskyggen MAC Mutiny – La så øyenskyggen få tørke litt før du tar den i bruk, 1 døgn max. Du kan sette den i øyenskygge paletten i mens du lar den tørke.

 

(BILDE IKKE TILGJENGELIG)
Voila, slik har du presset den løse øyenskyggen og fått den samlet i en palette i stedenfor at den blir glemt i en skuff. Dette er supert å gjøre hvis du har mangen samples/prøver på løse øyenskygger som du vil rydde bort.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.