How-to: Lage din egen blush og presse den!


I dag skal jeg dele et lite tips med dere på hvordan du kan lage din egen blush. Mikse sammen noen farger og presse dei i pans. Litt mer stas å ha en selvlagd blush og at den er presset i pans så du kan sette den inn i paletter.

Flott tips til dere som har mangen knuste blusher, eller små rester i blusboksene. Eller vil vær litt kreativ og prøve å gjøre noe kjekt på en lørdags ettermiddag 😉

 

Hva du trenger:
– Forskjellige blusher ( du velger fargene) – Løs eller fast form.

– Overflatedesinfeksjon / Anti Bac –  80kr på Apoteket.

– Empty pan –   50kr hos Ebay

– Magnet, hvis ikke panen er magnetisk fra før –  fåes hos Ebay

– Kniv hvis du bruker blush i fast form ( til å knuse blushen med).

– En mikse pinne ( enden på en skje eller lignende).

– Papir/kjøkkenhandkle

– Mikse skål


Finn frem fargene du vil mikse, du kan fint mikse matte med shimmrende farger.
Jeg velger å mikse EDM Apple, EDM Rhapsody In Peach og EDM Wild vines  ( Alle 3 er blusher i løs form, men har du blusher i fast form som du vil bruke, så knuser du de bare med en kniv, slik at det blir pulver/små biter).

 


Miks sammen fargene, evt. knus store biter til pulver form. Miks gjerne dette i en annen skål med høyere kant slik at du ikke søler så mye ( Jeg bruker en mikse skål).

Når du har mikset og knust blushen skikkelig overføre du den over til panen som du skal ha blushen oppi. Menden varierer, og det ser kanskje mye ut nå når pudderet er tørt, men når du mikser i antibacen vil det se lite ut, så da må du tilsette mer blush. Noen eksakte mål er det ikke.


Så drypper du noen dråper med Overflatedesinfeksjon/antibacen oppi og blander det sammen med en miksepinne slik at du får en tykk paste konsistens.

 


Som sagt ovanfor så må du nok tilsette mer blush etter du har tømt oppi antibac fordi da blir det mindre. Så her har jeg tømt mer av samme blushblandinga som i starten også blander jeg det inn med resten. Tilsett mer antibac hvis det begynner å bli altfor tykk konsistens.

Når du har fått en passe mengde tar du du blushen ca. 5cm opp i fra bordet og slipper den ned i bordet igjen, gjør dette et par ganger. Da vil blushen jevne seg ut oppi panen ( se bilde hvordan).

 


Ta fram eit papir/kjøkkenhåndkle og legg over for å absorbere overflødig antibac.
Og begynn med å presse med alle fingrene over, hardt. Hold fingrene på samme plass til du kjenner papiret under blir vått. Så tar du nytt papir og gjør det samme. PRESS HARDT!  For viss du ikke presser hardt vil blushen klistre seg fast i papiret.


Etter en stund vil du kjenne at blushen er blitt hard, da kan du ta en rund gjenstand ( f.eks håndtaket på en kabuki) og presser inntil kantene på blushen – Der fingrene ikke har kommet til.


Lim på en magnet på undersiden, lim på en lapp hvor du har skrivet navnet på blushen du har laget og sett den inn i en palette.  La blushen tørke over natten for å være ekstra sikker på at den er helt tørr. Så kan du bruke din egen blush som du har laget helt selv ! 😀

 


Her ligger blushen i en Z-palette sammen med Stila Kitten og Stila Urchin øyenskygger.

 

Slik kan du enkelt lage din egen blush – Enkelt og ikkje minst kjempekjekt !
Vær kreativ, bland gjerne inn øyenskygger som f.eks en shimmrende gull som vil gi deg glød. Du kan på samme måte lage din egen øyenskygge, bruk gjerne en mindre pan for å få plass i øyenskygge paletter. Håper dere likte innlegget 🙂

En kommentar om “How-to: Lage din egen blush og presse den!”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.