How-to: Refund av momsutgifter.


Før refunderte mange nettbutikker tilbake det vi kunder måtte betale i toll og moms dersom vi handlet for mer enn 350,- (tollgrensa). Dessverre blir lista over nettbutikker som refunderer kortere og kortere. Uansett så vil jeg i dette innlegget vise dere hva dere må gjøre og skrive til nettbutikken som refunderer tollutgiftene.

Først vil jeg nevne at kosmetikk er heldigvis tollfritt, men vi må likevell betale 25% moms og et gebyr på 135,- (270,- dersom du handler for mer enn 1000,-). Dessverre er 25% +135,- en del dersom du handler mye eller ofte fra diverse nettbutikker.

Les også: Toll og moms.

Før var det flere nettbutikker som refunderte denne ekstra utgiften, men dessverre er de blitt færre og færre nå. 01.mars 2016 sluttet også Feelunique å refundere toll/moms. Men jeg oppfordrer alle å sende Feelunique en «sinnamail» og be om at de fortsatt skal gjøre denne fine gesten for kundene sine. Jeg har allerede skrevet en mail og venter på svar (03.03.16).

 

Hvordan får vi refundert momsen?

Når du henter pakken din på postkontoret så sørg alltid for å få kvitteringa etter du har betalt momsen og gebyret. Denne kvitteringa skal du ta et tydelig bilde av eller scanne inn på pcen din. Så skriver du mail til den nettbutikken du kjøpte pakken hos med denne kvitteringa som vedlegg.

Her er eksempel på hva du kan skrive:

Hello,

I have attached a copy of the receipt from the post office.
My order number is #xxx

£xxx (summen du betalte på postkontoret, oppgitt i pund)

Thank you.

Best regards
Ditt navn

Så legger du kvitteringa som vedlegg, merk eposten med «VAT/Custom Tax Refund» og send den til nettbutikken det gjelder. Dette må gjøres innen 30 dager etter pakken ble sendt til deg.

 

Hvilken nettbutikker refunderer ?

 • Ingen 🙁

 

 

Oppdatert: 03.03.16

 

78 kommentarer om “How-to: Refund av momsutgifter.”

 1. Har Sigma sluttet med å refundere og å skrive lav verdi på pakkene, eller gjør de det fortsatt om man spør ? 🙂

  • Sigma har desverre slutta å skrive lav verdi ja :/
   Vi har sendt dei masse mail angående refund, men det gjør dei heller ikke.

 2. Måtte betale toll på pakken jeg bestilte fra strawberryNET og jeg hadde lest man kunne scanne eller ta bilde av kvitteringen(e)og sende inn på den mailen de har spesielt for det, og det gjorde jeg men fikk aldri noe svar.. så prøvde jeg igjen og fikk heller ikke svar. Så nå har jeg sendt dem en mail å klaget over at det aldri skjer noe med mailene jeg sender om tilbake betaling så håper bare det går og at de ikke sier det er gått for lang tid nå for det er ikke min feil.

 3. Supert innlegg, og flott at flere nettsider har dette tilbudet nå 🙂

  Gratulerer med ny nettside også, den er kjempefin 🙂

 4. Kjempe bra innlegg 😀 flott at du skriver om dette sånn at flere får det med seg.

  Gratulere med ny nettside 🙂 den er veldig fin 🙂

 5. Hei,

  Jeg har brukt å få refundert fra strawberrynet (har handla der i flere år), men sist jeg handla der fikk jeg det ikke. Sendte inn skjemaet på nytt med bilde av kvitteringen, men fortsatt ingenting. Mener jeg sendte en mail også, er ikke helt sikker. Jeg fikk iallfall aldri noen tilbakemelding på skjemaene jeg sendte inn! Så jeg har sluttet å handle der…

 6. Tilbaketråkk: YSL Leppeprodukter
 7. Hei Malin:)
  Veldig godt forklart innlegg, men jeg lurte på en ting.
  Venter på en pakke fra cheapsmells, og har aldri gjort det der med tilbakebetaling av toll før. Så på mailen burde jeg ikke skrive kontonummer da? Slik at de kan legge inn de tollpengene?

  • Ja, du kan ha med kontonummeret med:)

   Men når jeg gjor det sist hadde jeg ikke det med fordi de ser hvor pengene kom fra når jeg betalte 🙂

 8. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for novice blog writers? I’d really appreciate it.

 9. Hei.
  Jeg kjøpte en pakke fra feelunique.com og skrev brev tebake med kvittering og alt. Fikk så svar om at dem hadde refundert pengene jeg betalte, men har fortsatt ikke fått noe på kontoen? Dette var i går. Kan det ta flere dager før pengene er inne på kontoen?

  • Beautybay refunderer ikke for dei har billigere priser på nettsiden til oss norske ( dei fjerner UK momsen) hvis du setter hjemstedet ditt til Norge, men ha fortsatt currency til gbp el dollar så vil det vær billigere enn hvis du har hjemstedet i UK om du skjønner 🙂

   Lookfantastic refunderer heller ikke.

   Men jeg sendte mail til min kontaktperson angående HQhair i går og tipset de litt om at feelunique har mer fornøyde kunder da de føler seg tryggere siden de slipper å tenke på de ekstra kostnadene for feel refunderer.. Og slik vil skje med hqhair også dersom de begynner å refundere – da ville de se på saken. Så kryss fingrene ;D

  • Sitat email fra min kontaktperson fra HQHair: » I’ve spoken with the merchant (Hqhair) and they have informed me that they do refund on VAT, however the customer needs to send evidence through to their customer services department.» 🙂

 10. Wtf, hvorfor svarte de noe helt annet til meg da .__. Jeg la ved scan av kvittering fra Posten. I mailen skrev de;
  «Thank you for getting in touch.
  I’m sorry to hear that you have been charged import charges for your order. We do advise to check these charges before ordering on our help pages. Please see link below:
  http://help.hqhair.com/index.php?action=artikel&cat=7&id=93&artlang=en
  I’m sorry but we will not be able to refund this charge. If there is anything further I can help you with please get in touch.»

 11. Først så trykker jeg på confirmed i cheakout, så kom kommer jeg videre til “Choose one of the following payment methods” under det står det »Mastercard og Visa». Ikke noe paypal 🙁

  • Merkelig :S Hos meg står det tre valg, hvor den øverste er Paypal.

   Det er ikke bare bildet som har forsvunnet da? at du må trykke litt rundt under «choose teksten» ? For det har hendt med meg noen ganger, jeg ser bare Visa og Mastec. men så trykker jeg ovanfor Mastercard og da trykker jeg på paypal (som ikke synes).

 12. Prøvde å gå innpå cheapsmells med mobilen og da kom paypal opp, men dessverre ikke på pc skjermen :p

 13. Siste spørmål nå, haha. Når man bruker et kort som ikke det ikke går an å betale med på nettet, kan man fortsatt bruke paypal da? 🙂

 14. Åh 🙁 Men kan man ikke bare overføre penger til paypal fra nettbanken, så deretter betale det derfra ?

  • Jeg tror ikke det, men er ikke helt sikker. Tror alt må gjøres via Paypal, altså hente penger fra nettbank gjøres via paypal, og då må du ha registrert bankkortet hos paypal.

 15. Har du sendt mail til HQ Hair igjen ang. VAT refund? Jeg svarte ikke på mailen jeg fikk fra dem, for ettersom de har en side om det å linke til har jeg liksom ikke noe å si på det siden jeg ikke har noe å referere til :/

 16. Hvis pakken blir levert den dagen ingen er hjemme, hva er det de gjør da? For blir ikke pakken levert på døra og man må signere for at man har fått den?

 17. 1: Tar posten betalt når de utlevere pakken, utenom toll/moms man må betale for når man henter pakken?
  2: Hvor langt tid tar det sånn ca. før pakken er sendt til man får hentelappen? Pakken er sendt med airmail og har visst blitt delt i to pakker i stedet for ett

 18. Jeg fikk mail den 13. sep at pakken min hadde blitt sendt, og nå har det gått 10 dager og den er enda ikke kommet. Pakken er sendt med airmail, og er det noen jeg kan kontakte om pakken ?

 19. hvis man f. eks må betale for airmail, får man igjen pengene for det hvis man sender bilde av kvitteringen?

 20. Tror ikke BeautyExpert refunderer moms heller.. :/ Kjøpte meg en hårføner og sendte inn kvitteringen, men fikk aldri svar. Kontaktet de deretter gjennom kundeservicen på nettsiden. Fikk som svar at de ikke betaler tilbake momsen.. :/

  • Noen timer etter svaret om at de ikke refunderer moms, fikk jeg en ny mail der de bekreftet at de hadde fått min mail med kvittering, og skulle føre over pengene til kontoen min.. Så tydeligvis refunderer de likevel 🙂 Det er jo kjempepositivt! 🙂

 21. Hei.
  Jeg bestilte to parfymer fra feelunique.com, og måtte betale 226kr i toll når jeg hentet pakken min idag på posten. Jeg fikk ikke en kvittering med meg hjem, og tenkte ikke mer over det der og da. Men det står jo tre lapper festet på pakken. En hvor det bare står postnummeret mitt og at det er en brevpost fra utlandet. En annen hvor det står «Forenklet tollbehandlig», og hvor mye jeg måtte betale, nemlig 226 NOK. På den siste står det «Detailed Description of contents: Cosmetics» og litt under står Value og weigth. Jeg har valgt å sende en mail til feelunique for å få toll pengene tilbake, men jeg har sendt med bilde av disse lappene som står på pakken. Tror du jeg kan få pengene refundert?

  Mvh Julia

 22. Hei igjen! 😀
  Har fått svar fra feelunique og pengene skal være på min konto innen 2-3 arbeidsdager! 😀

  Mvh Julia

 23. Man betaler jo ikke moms når man handler fra utenlandske butikker. Dette skal trekkes automatisk fra i kassen, hvis ikke blir dere lurt.

 24. Et spørsmål bare:) Ser en lenger oppe her i kommentarfeltet hadde samme problemet som jeg har nå. Får nemlig ikke betale med paypal på cheapsmells:/ Kommer kun opp Visa og Mastercard.

  Jeg har prøvd på flere ganger(på forskjellige dataer), til og med på mobilen. Har Internett Explorer på dataen. Pleier som regel og bare betale med paypal og Visa og da går det alltid fint, men på cheapsmells må man visst ha kodebrikke. Har jo brikke som jeg ordnet for en stund siden, men ikke kodene.

  Står jo at man kan betale med paypal. Så veit du hva som er feil?

 25. Prøvde andre nettlesere også. Prøvde begge to, men går fortsatt ikke:/ Så rart.
  Skal kontakte cheapsmells og se om de kan hjelpe meg, ellers ser det ut som at jeg må skaffe meg kodene til kodebrikken. Ellers takk for hjelpen:)

  God påske!:)

  • Jeg prøvde nett og Paypal funker hos meg, den ligger som valg nr 2 etter man har trykka betal i checkouten 🙂 Det er som oftest noe gale med nettleseren når det skjer. Prøvd restart og slette cache/cookies 🙂

 26. Nå må du nok oppdatere listen din og slette Beauty Expert. De refunderer ikke. Jeg handlet der kun fordi de står på listen din her over butikker som refunderer, så tenkte jeg skulle si i fra. Så slipper andre å gå på samme smell som meg etter å ha lest her:-(

  • Hei, takk for du sier i fra!
   Ny mail er sendt til Beauty Expert og i mellomtiden streker jeg over Beauty Expert for å unngå at det skjer med flere.

   Igjen, takk for du sier ifra. Ha en fin dag videre:)

 27. Nå kan du oppdatere om cheapsmells, fikk mail fra de i dag om at de har sluttet med å refundere til norske kunder 🙁

  • Takk for du sier i fra. Så kjipt av dei! Skal sende dei en liten klagemail når jeg kommer hjem fra jobb… Men takk for du sa ifra 🙂

 28. Hei. Jeg har fått pakke fra feelunique, men måtte betale over 600 hos Posten for å motta pakken. Jeg sendte mail til feelunique hvor jeg spurte vennlig hva jeg skal gjøre for å få refusjon. Fikk godt svar tilbake, og her er hva jeg må gjøre:

  «Please attach a copy of the tax receipt as a PDF/JPEG to this email and we’ll gladly refund you for these additional charges and enclose your order number.»

  Skal jeg bare legge ved den kvitteringen jeg fikk når jeg betalte for å hente pakken hos Posten? Det er også en lapp klistret på esken hvor det står blant annet Value (Customs) og beløpet i pund, skal jeg ta bilde av den også?

  Håper på svar fra deg 🙂

  • Ja scanne eller ta bilde av kvitteringen fra posten og bare den:) send den til feelunique gjerne med tekst slik som i dette innlegget der du skriver ordrenummer 🙂 så får du pengene tilbake samme dag

 29. Hvordan får du pengene tilbake? Liksom får du de inn på kortet ditt..? Eller i posten? Jeg skjønner ikke.

 30. Hei jeg bestilte fra allcosmeticswholesale.com og fikk hentelapp fra posten idag med toll. De har pleid skrive ned verdien på pakken før men ikke denne gangen. Vet du om de betaler tilbake toll, er det noe vits sende de mail med kvitteringen fra posten?
  Hilsen Ida

  • Det tror jeg ikke :/ men er alltid lurt å skrive en merknad med bestillingen at du ønsker de skriver lav verdi 🙂 men du kan selvsagt prøve, men jeg tviler sterkt at de refunderer..

  • Ebay er det mange som skriver lav verdi ( under tollgrensa ) hvis du spør de, men skikkelig store/kjente nettbutikker tviler jeg på gjør det for det er ikke lov. Du kan sende mail, men tror det er få som gjør det 🙂

 31. skal man skrive ned hele summen til dem f.eks 37 pund, så regner dem ut hva man har betalt ? eller bare de 25%’ene som man betaler ekstra ?

  • Når jeg har sendt dem mail har jeg skrevet totalsummen i pund og fått hele summen tilbake 🙂 Men nå har di laget et nytt skjema som du skal skrive både gebyrsum og moms hver for seg, prøv å skriv totalsum i moms og 0 i gebyr å se hva som skjer 🙂

 32. Strawberry net refunderer ikke lenger. Huff den lista blir bare kortere og kortere er vel nå bare feelunique igjen.. inntil videre

  • Takk for påminnelsen – Den skal jeg fjerne fra lista straks! 🙂
   Ja, håper feelunique fortsetter sin gode service med å refundere… ellers vil de minste mange kunder tror jeg

Det er stengt for kommentarer.