Sminketips: Sminkebørste/hygiene.

Å vaske sminkebørstene er mye viktig enn det du tror. For på sminkebørstene samles det seg gammel sminke og mye bakterier. Vil du bruke en ekkel, skitten sminkebørste med masse bakterier i ansikte ditt?

Vask sminkebørstene dine minst 3 ganger i måneden – Foundationbørsten derimot bør du vaske etter hver bruk. Foundationbørsten er kanskje våt fra den flytende foundationen du brukte,  og det er i våte sminkebørster bakteriene liker seg best.

Ikke nok med at du fjerner bakterier som er på sminkekosten, men du tar også vare på dem. Børstene vil få en lengre levetid dersom du vasker dem regelmessig og tar vare på dem.

Spotcleaning og Deepcleaning:

1. Deepcleansing er når man bruker en mild shampoo og vann til å vaske børstene med. Deepclean gjerne børstene dine 1-2 ganger i måneden. Dette vil fjerne alle sminkerestene som spotcleaning ikke fjernet. Avslutt gjerne med å spraye børstene lett med AntiBac Overflatedesinfeksjon 75% for å fjerne bakteriene som overlevde vaskinga.

2. Spotcleaning er når man bruker et hurtigtørkende produkt som rengjør og desinfiserer børstene, f.eks «MAC Brush Cleanse» eller Heptan. Ved å spotcleane fjerner du bakterier og produktrester på børsten slik at den er god nok til å brukes med en annen farge/produkt eller kunde. Spotcleane er lurt å gjøre etter hver gang du bruker sminkebørstene.

 

Hvorfor vaske børsten?

Bruk aldri en skitten børste som du har brukt på en annen person uten du har vasket den først!  Sminkebørstene kan også bære bakterier og sykdommer – Slik som mascara som du helst ikke skal dele med andre, det er fordi du ikke skal dele øyensykdommene som en av de som brukte mascaraen hadde. Det samme gjelder sminkebørster.

 

Zalo eller Shampoo??

Ikke bruk zalo på naturhårbørstene – Zalo fjerner fett og fuktigheten i på hårene, og vil dermed tørke dem ut. Men på syntetiske børster kan du bruke zalo siden de er laget av plast. Har børsten din begge deler (som f.eks MAC 187) ikke bruk zalo, bruk shampoo.

 

Brush Guards:
Brush Guards kan være lurt å skaffe seg. Det er en elastisk tube som du trer over sminkebørsten din slik at den holder formen sin etter vask. Når du tørker en sminkebørste etter vask så kan du ta på en slik Brush Guard og sette børsten opp ned i ett glass eller liggende litt på skrå med busten nedover på et hånkle – Da vil vannet renne av børsten og ikke trekke inn i skaftet og løsne opp limen som holder hårene og skaftet sammen.

brush_guards

 

 

Her er en video på hvordan jeg deepcleane børstene ved hjelp av «Sigma Brush Cleaning Glove»:

4 kommentarer om “Sminketips: Sminkebørste/hygiene.”

 1. Hei, jeg vil bare si at denne siden har vært til stor hjelp for meg. Jeg ble skikkelig glad da jeg fant denne siden, du har jo tross alt på en måte lært meg å sminke meg. 🙂
  (Via nettsiden?) Håper du aldri slutter med det her, men jeg lurer på om man kan få rynker av å bruke Foundation. Mange av jentene i klassen sminker seg allerede, med pudder og alt mulig. Men jeg skjønner meg ikke på Foundationen, fordi huden min blir for tørr etter jeg har tatt det bort. Og vis jeg tar på fuktighetskrem for ansiktet så virker det ikke noe særlig. Har prøvd mange forskjellige Foundation og kremer men det ser ikke ut til å hjelpe.

  Svar
  • Tusen takk for kjempekoslig kommentar/tilbakemelding ! 😀 <3

   Når man bruker sminke er hudpleie veldig viktig for å motvirke rynker, tørr-, uren hud ect. (hudpleie er selvsagt viktig uansett, men spesielt dersom man bruker sminke).

   Bruk en foundation for tørr hudtype, dersom du har det. Viktig å bruke rens som er tilpasset huden og dagkrem som er tilpasset huden. Føles huden din stiv og stram ( dehydrert hud) eller er den tørr at den flasser (tørr hud) ?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.