How-to: Lage et sminkespeil med lys!

IMG_9377
Jeg har fått mange spørsmål om hvor jeg har kjøpt sminkespeilet mitt. Svaret er at jeg og kjæresten min har laget dette selv med deler fra IKEA og Biltema. Billig, enkelt og ser kjempestilig ut. Merk deg at blogginnlegget er gammelt derfor er deler av bildene i dette innlegget av dårlig kvalitet.

Før jeg starter med å fortelle hvordan vil jeg gjerne komme med noen tips og anbefalinger. Først vil jeg anbefale at du får en elektriker eller noen med god kunnskap innen elfaget til å lage dette.

Et annet tips: Vil du unngå masse hull i veggen etter skruene på både speil og lys kan du montere speil og lys på en treplate ( dette viser jeg i dette innlegget). Jeg gjorde det først, men har nå montert både speil og lys direkte på veggen.

 

Du trenger:

1 speil – Kolja speil ( 99,-) IKEA.
3 lys – MUSIK ( 229,- pr stk) IKEA.
1 Sponplate/kryssfinér + maling i den fargen du vil platen skal være  (pris varierer).
10 meter  2 x 0,75 lampettledning (35,- ) Biltema
1 stk 1pol bryter (15,-) Biltema
16 stk treskruer

1 støpsel (16 amper)

Verktøy:
Stjerneskrujern
3mm skrujern
Måleband
Sideavbiter (tang)
Avisoleringtang/avmantlingstang

fasf
1.  Skjær treplaten i 70×70 cm og mal den i fargen du ønsker.

 

2. Så monterer du speilet i midten på platen(følg instruksheftet), slik at det blir 5cm på hver side av speilet.
Slik:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

3. Så må du måle lampettledningene som skal gå fra de tre lysene og ut til en 1 pol bryter.
Slik:
319920-11-1273780606475

Start ledning (1) helt  nede i høyre hjørnet og avslutt i siste hjørnet.
Start ledning (2) oppe i høyre hjørne og avslutt i samme hjørnet som ledning (1)
Start ledning (3) i oppe venstre hjørnet og avslutt i siste hjørnet sammen med de to andre.

Der hvor alle ledningene ender kan hver ledning ha 1 meter ekstra før du kutter dem.

 

4. Så tar du å stikker ledningen inn i hullet på skinnen som holder lyset fast (dette står i instruksjonsboken på lysene).. Slik:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

5. Så fjerner du isoleringen i tuppen på ledningen som du stakk igjennom skinnen – Da vil det komme frem to ledninger, en brun og blå. Disse skal du også fjerne isoleringen på slik at det vil stikke ut masse små kobbertråder. Slik:
Untitled-1

 

 

6. Så fester du dei to små ledningene inn i sukkerbiten som henger fast i lyset.
Sukkerbiten er merket med N og L.

N= blå ledning og L= brun ledning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

7. Så skrur du skinnen fast i treplaten og fester lyset på skinnen, da har du gjort 1 lys.
Så fortsetter du å gjøre det samme med dei to andre lysene og fester de på samme måte rundt speilet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her ser du alle 3 ledningene kommer ut av venstre side nede. Husk at alle ledningene skal gå ut 1 meter før du kutter dem.

 

 

 

8. Så kobler du de 3 ledningene i 1pol bryteren. Ta så en ny lampettledning (vi brukte en på 1.5m) – denne skal gå ut fra 1pol bryteren og i et støpsel(16 amper). Slik:

319920-11-1273780606475

Så er du ferdig!

Under ser du resultatet hos meg, som du ser har jeg ikke denne treplaten bak lenger – Jeg har festet lys og speil direkte på veggen. Jeg har også kjøpt nye lyspærer på ebay som gir mer kaldt/dagslys enn de gule lyspærene jeg hadde tidligere..

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 17.38.58

Da håper jeg dette innlegget var til hjelp og ønsker dere lykke til ! ♥

38 kommentarer om “How-to: Lage et sminkespeil med lys!”

 1. Hei! Lurer på å lage noe av det samme, men vil resultatet bli bra nok om jeg bare tar to lys istedenfor tre? Også lurer jeg på hva slags sminkebord du har? Takk! 🙂

  Svar
 2. Så utrolig stilig!! goals deluxe!!

  Å ett spørsmål om tastaturet på mac’en din? finner som regel sånne som er regnet for engelsk tastatur, så æ-ø-å e liksom ikke med, hvordan går det på din mac eller finnes det med norskt tastatur liksom 🙂

  Svar
 3. Hei! Jeg vurder å lage en løsning som ligner på denne, men lurer på hvor bra lyset egentlig er? Ønsker at det skal bli så bra som mulig, og mest mulig likt dagslys. Funker dette da?

  Svar
  • Jeg er veldig fornøyd med lyset. Men jeg har jeg byttet ut lyspærene til 6400k (dagslyspærer) så lyset er kaldt og ikke gult. Kan til og med bruke lysene som studiolys til bilder og videoer 🙂 Kjøpte lyspærene på ebay

   Svar
  • Man kan fint lage selv dersom man har litt kunnskap og man veit hva man gjør – For skulle man koble feil og noe skjer, kan forsikringsselskapet bli vanskelig mot dere 😛

   Svar
  • Heisann 🙂 Kan i grunn bruke hvilket som helst speil.
   Godmorgon heter ett speil som kan brukes (litt andre mål på den).
   Nissedal kan brukes, men den har ramme på (kanskje den kan fjernes?).

   Svar
 4. Heisann 🙂 Knallfint!! Hvor har du kjøpt lyspærene dine? Ser det er 6400 kelvin, men hvor mange lumen er det?

  Svar
 5. Hei!!! Jeg planlegger hvordan mitt nye romm skal se ut. Jeg så at det var mange som hadde det speilet, og hadde veldig lyst på det selv, så jeg søkte etter det men fant det ikke. Så komm jeg inn på denne nettsiden og så hvordan mann kunne lage det selv. Jeg sa til meg selv at jeg måtte ha det speilet! Jeg ble også inspirert at pulten og kommoden også!! Jeg begynte og søke opp tingene jeg trengte, men de fleste tingene var utsolgt. Så jeg bare lurte på om du kunne lage en ny liste over ting man trengtePLEASE!!!! Jeg hadde blitt sååååå glad hvis du gjorde det for meg Please svar på denne kommentare

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.