How-to: Desinfisere sminke

bakt
Noe av det viktigeste med sminke er å holde den fri for bakterier – Dette gjelder uansett om du er makeupartist eller ikke. Bakterier er ikke kjekt å ha i sminken vår og spesielt ikke hvis man deler sminken med andre. Her kommer det tips til hvordan du kan holde sminken din fri for bakterier og dette vil også forlenge holdbarheten på sminken din.

Det finnes egne produkter for desinfisering av sminke – dette mener jeg er bortkastet penger. Man kan fint kjøpe AntiBac overflatedesinfeksjon 75% på apoteket til 99kr som vil vare deg lengre – En slik flaske er 750ml.

Du kan også kjøpe «AntiBac instrumentdesinfeksjon 95%» og vanne den ut til 70-75% og du vil ha enda mer enn 750ml – men for å spare deg det ekstra arbeidet med å vanne ut spriten med destillert vann anbefaler jeg å bare kjøpe Overflatedesinfeksjon 75%.

Grunnen til jeg anbefaler å bruke 70-75% er at bakteriene drepes bedre med 70-75% enn høyere %. Vi bruker 70% til å drepe bakterier på laboratoriet.

Overflatedesinfeksjon 75% kan du også bruke til å desinfisere sminkebørster, rengjøre løsvipper, fikse knust pudder og ikke minst lage dine egne pudderprodukter. Alkoholen i Overflate-/instrumentdesinfeksjon fordamper og etterlater ingen rester – Det er derfor viktig at du nettopp kjøper overflatedesinfeksjon eller instrumentdesinfeksjon og ikke AntiBac egnet for hender. Antibac hånddesinfeksjon inneholder fuktgivende ingredienser som ikke kan brukes på sminke fordi den etterlater rester som kan ødelegge sminken din.

 

Hvordan desinfiserer man sminken?

Først kan jeg si at det å oppbevare sminken sin i romtemperatur og ikke minst tørt er viktig. Ikke oppbevar sminken din på badet, der er det fuktig og varmt noe som bakterier elsker. Soverommet eller lignende er den beste plassen å oppbevare sminken din på..

 

Leppestift:
Tøm litt overflatedesinfeksjon 75% i et shotte-/eggeglass og dypp leppestiften nedi. Ta et rent papir og vri forsiktig leppestiften inni for å fjerne det ytterste laget med produkt og for å tørke den. Dypp gjerne leppestiften ned i glasset igjen for ekstra desinfisering.


Eyeliner/lipliner

Start med å spisse blyanten i en blyantspisser for å fjerne det ytterste laget med produkt. Dypp eye-/liplineren i et shotteglass fylt med Overflatedesinfeksjo 75% og tørk av med et rent papir.

Ikke glem blyantspisseren!
I blyantspisseren ligger det masse produktrester og bakterier – Denne må også rengjøres. Tøm den for rester og rengjør den med Overflatedesinfeksjon 75%.

 

Produkter på krukke (f.eks kremprodukter)
Unngå å bruke børster eller fingrer på produktet i krukka. Bruk en ren spatula eller kniv og ta ut litt produkt å legg det f.eks på handa di, dypp børsten eller fingrene dine i det du har på handa i stedenfor i krukka. Slik unngår du bakteriespredning fra fingrer/børster til det våte kremproduktet i krukka.
Husk å desinfisere spatulaen eller kniven når du skal ta mer produkt ut fra krukka.

 

Pudderprodukter:
Produkter som øyenskygger, blusher eller lignende pudder er de med lengst holdbarhet og som er enklest å holde rent – Men det er like viktig å desinfisiere disse produktene også. Kjøp deg en tom sprayflaske på eBay eller i butikk, fyll den opp med Overflatedesinfeksjon 75% og spray over pudderproduktene dine.

 

Flytende produkter:
Produkter som flytende dipliner, mascara, lipgloss kan man ikke desinfisere. Men du kan holde de rene og fri for bakterier ved å bruke engangsapplikatorer som du kaster mellom hver gang (ikke dobbeldypper). Du får mascarabørster, eyelinerbørster, leppebørster som man bruker en gang og kaster etterpå til en billig penge på eBay. Dersom det er mulig kan du bruke en spatula eller lignende og ta ut litt produkt å legge det på f.eks handa di og dobbeldyppe børsten der i stedenfor i selve hylsen med produkt.

 

Sminkebørster og verktøy
For rengjøring av sminkebørster (med film) har jeg et eget blogginnlegg som du kan lese her.

 

En kommentar om “How-to: Desinfisere sminke”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.