Hårtips: Bruk rett verktøy til håret – Hårbørster

Er du forvirret over alle de forskjellige børstene og kammene som finnes på markedet? Hvem er best og hvilken skal du bruke? Her kommer en liten guide + anbefaling til børster og kammer som er både gode og skånsomme for håret ditt.

Som dere sikkert vet, skal dere bruke kam når håret er vått og børste når håret er tørt, men hva bruker man rundbørste til? Og hvilken børster er mest skånsomme? Må man betale mye for å få gode børster? Svarene får du her.


Vått hår – Kam !
Det er utrolig viktig å bruke rett type verktøy til håret, spesielt når det er vått – Da er håret skjørt og tåler veldig lite. Bruker du en vidtannet kam så brekker ikke håret så lett som om du hadde brukt en børste. Begynn å kamme ved tuppene og jobb deg opp til hodebunnen. Bruk gjerne håroljer i lengdene når håret er vått for å hjelpe litt på flokene.
Du trenger ikke å bruke mye penger på en kam, men sålenge den er vidtannet og ikke har skarpe kanter/sveisepunk som skjærer i håret så er kammen mer en god nok.

Macadamia Healing Comb er en billig og veldig god kam, den inneholder oljer som er godt for håret.
Du får den for ca. 55,- hos Feelunique (Gratis frakt) 

 


Mens du føner – Rundbørste !
Når du føner er rundbørste helt supert – Rundbørste gir deg volum, og med en god rundbørste vil den også kunne rette håret for deg så du slipper å bruke rettetang etterpå. Det finnes så mangen forskjellige rundbørster, forskjellige størrelser, keramiske, naturhår +++  Selv foretrekker jeg den keramiske fordi den blir litt varm fra føneren og fungerer som et varmeverktøy. Den temmer håret og fjerner frizz.

Fudge Tourmaline Radial er noen fantastiske keramiske rundbørster som kommer i forskjellige størrelser.  Selv har jeg den på 25mm til luggen og 53mm til kronen og resten av håret.
Du får alle Fudge sine rundbørster fra 85,- og oppover hos Feelunique (Gratis frakt).

 


Tørt hår – Naturbørste
Det er vel ikke noe nyhet at naturbørster er mest skånsomt for håret? Naturbørster fjerner frizz, drar de naturlige oljene i hodebunnen ut i resten av håret for å gi det glans, og naturbørstene har ikke skarpe kanter som ødelegger håret. Det finnes mangen forskjellige naturbørster og du trenger ikke kjøpe de til 500,- når det finnes like gode børster til halve prisen. Har du floker kan du bruke kammen for å få ut de verste flokene og heller gå over med en børste etterpå.

Kent Large Porcupine er en god naturbørste til en godkjent pris – Dette er min favoritt naturbørste og består av en blanding av natur og nylon tagger, den er skånsom mot håret og gir det en fantastisk flott glans. Den mestrer flokene lett og er rett og slett en super børste.
Du får Kent sin børste til 65,- hos Feelunique (Gratis frakt).


NB: Du får alle desse børstene i diverse frisørsalonger, men til langt dyrere pris ..

 

5 kommentarer om “Hårtips: Bruk rett verktøy til håret – Hårbørster”

 1. Hei, lurer på om hva er best å bruke til extentions? er det en natur børste eller en extentions børste? Jeg har kjøpt min extentions børste fra luxushair, men revuderte å bruke den før jeg har hørt med deg om hva du anbefaler?:)

  Svar
  • hei!
   Gode Extensionsbørster er av naturhår, så om du bruker en naturbørste eller en naturbørste som står extensionsbørste på er nok akkurat det samme 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.