How-to: Rense og vaske hårbørsten

Visste du at å rense og vaske hårbørsten er nesten like viktig som å vaske sminkebørsten?? Det samler seg styling rester og bakterier, spesielt om du oppbevarer dem på badet hvor det er fuktig og varmt. Men hvordan vasker man en hårbørste?

Man bør vaske børsten minst 1-2 ganger i måneden, deler du børsten med andre bør du gjøre dette oftere. En børste kan nemlig bære på bakterier, og oppbevarer du den på badet som er fuktig og varmt vil disse bakteriene lett florere.

Les også: Bruk rett verktøy til håret

Start med å fjerne alt hår som ligger på børsten/kammen, det er best du gjør dette når børsten er tørr. Når du har fjernet hårene er du klar for å vaske den. Husk er børsten laget av tre, må du vær litt ekstra forsiktig – Ikke få vann og såpe der hvor det er tre, fokuser heller å vaske der hvor taggene er og ikke handtaket.

Du kan bruke vanlig shampoo, men renseshampoo vil fjerne stylingrester best. Jeg bruker Redken Cleansing Cream shampoo og syns den fungerer supert, den har også en god og frisk sitrus duft som fjerner vondt lukt på børsten.

– Fyll opp en skål med shampoo og vann, legg børsten og kammene oppi. Massere såpen godt inn hvor taggene er og skyll av med vann. La børsten få tørke med taggene ned på et handkle slik at all fukt renner ut.

– Er børsten av tre tar du kun shampoo og vann å masserer det inn der hvor taggene er og skyll av med vann. Tørk så med et handkle på håndtaket og resten som er laget av tre ( Altså, ikke dypp børsten i en skål med vann dersom den er laget av tre).

For desinfisering

Vil du bli kvitt alle bakterier kan du spraye lett over med Isopropanol, Anti Bac Overflatedesinfeksjon 75%, eller annen type anti bac uten fuktgivende ingredienser, altså ikke den du bruker på hendene. Du finner slike anti bacer på apoteket.

 

2 kommentarer om “How-to: Rense og vaske hårbørsten”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.