Sminketips: foundation

 

Foundation fåes i mangen forskjellige konsistenser – Vi har pudder, flytende, krem, mousse og spray. Og noen foundationtyper passer bedre til noen hudtyper enn andre. Og i dette innlegget får du vite hvilken foundation du bør se etter neste gang du skal handle ny foundation.

En foundation skal ikke brukes til å gjøre deg brunere, men til å jevne ut hudtonen din. Det er mangen som kjøper flere nyanser mørkere for å se brun ut, men sannheten er at de ser bare fake og oransj ut, bruk heller et solpudder dersom du ønsker brunfarge. Som sagt så skal foundation jevne ut huden din – Noen liker at foundationen skal ha mye dekkevne, mens andre liker liten til medium dekkevne.

Det som er viktig når du skal kjøpe foundation er å kjøpe en som har eksakt samme hudtone som deg. Ikke kjøp en som er mørkere! Få de som jobber i butikken til å teste foundationen i ansiktet ditt, og ikke la dem matche fargen på hendene dine. Du har ikke samme hudtone på hendene som i ansiktet. Test enten på halsen eller overgang hals/kjeve. Du skal matche hudfargen i ansiktet ditt med halsen, ikke hendene dine.

Noe annet som er lurt å tenke på er lyset i butikkene – Lyset inne på butikkene er ofte for gule og det vil gi feil farge på både deg og foundationen. Test mangen farger på halsen/kjeven og gå ut i dagslys for å se hvilken farge som matcher best – Dersom foundationen ikke synes har du en perfekt match. Syns foundationen for mye må du prøve en annen.

Undertoner – Gul, nøytral og rosa

Den tredje tingen du må tenke på når du skal velge farge er undertoner – Hvilken undertone har du?  Gul, nøytral eller rosa undertone. De fleste foundationer har en undertone i seg, så har du gul undertone så velger du en foundation meg gul undertone. Har du rosa undertone velger du foundation med rosa undertone osv..

>Her< kan du lese min guide til hvordan du finner ut hvilken undertone du har.

Påføring – Hvilken rekkefølge?

Før du påføre noe som helst av foundation bør du smøre ansiktet ditt med en god fuktighetskrem – Uansett om du har fet eller tørr hud. La kremen få trekke godt inn i huden før du påfører foundation. Sliter du med store porer, rynker, fine linjer og/eller at foundationen forsvinner i løpet av dagen kan du også påføre en primer etter fuktighetskrem, men før foundation.

Fuktighetskrem -> Primer -> Foundation

Påfør foundation i midten av ansiktet og dus den ut mot hårfestet, på denne måten vil du ikke få så sterk foundation skille. Husk å dra foundationen ned halsen også. Du kan enten påføre i hele ansiktet eller bare der hvor du føler du trenger det, f.eks: kinnene eller t-sonen.

Les også: Metoder å påføre foundation på.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.