How-to: Metoder å påføre foundation på


Da jeg skreiv om CS Divine Buffer brush nevnte jeg noe med «swirle og stipple», dette er to av mangen forskjellige metoder å påføre foundation på. Det gav meg en idé om å skrive litt om de forskjellige metodene du kan påføre foundation på.

Det er ikke alle sminkebørster du kan gjøre de samme metodene med. Slik som en flat foundationbørste er det litt vanskelig å swirle med (resultatet blir ikke like bra som med en buffer børste). Derfor kommer jeg også til å skrive hvilken børste som passer til de forskjellige metodene.

Swirle – Runde børster med enten avrundet- eller flat tupp:
Swirle er litt likt som å buffe, bare du er lettere på handen. Swirle skal du lett la børsten gå i sirkelbevegelser på huden for å få en airbrushed lett finish. Børster som er gode til dette er slike duo fibre børster som ikke er så kompakte.

 

Stippeling – Runde børster med flat tupp, men kan også vær avrundet:
Stippeling er nesten som du stempler foundationen rundt i ansiktet. Du har litt foundation på tuppen av børstehåret på børsten og stempler det rundt i ansiktet før du bruker swirle eller buffe metoden. Du kan bruke duo fibre børster eller børster som er mer kompakte til dette – Svamp kan også brukes.

Male – Flat pensel:
Det ligger vel litt i ordet – Her skal du male enten ved korte lette strøk eller med lange strøk. Lange strøk vil du muligens få striper, men med lette korte strøk vil du fjerne desse foundationstripene. Børsten er flat og ser ut som en malepensel.

Buffe – Runde børster med enten avrundet- elle flat tupp som er kompakt:
Denne metode er for å blende foundationen godt inn i huden, den er litt lik som swirlemetoden bare du er mer «hardhendt». Du lar børsten gå i sirkler på huden med litt styrke for å blende ut farger/foundation. Børster som er litt mer kompakt og tettere bust er god til denne påførings-/blendemetoden.

Rulle – Rund Svamp:
Dette ligger vel også i ordet, her skal du rulle svampen over ansiktet. Huske å overlappe litt og ikke kun rulle på tvers i ansiktet. Ta små områder og rull flere ganger i forskjellige retninger. En svamp som er eggeformet er god til denne metoden – Eggeformet svamp kan du også stipple med.

Male – Firkantet Svamp:
Å male med svamp er samme metode som å male med pensel – Man drar svampen nedover ansiktet i korte og lette strøk. Husk og overlappe slik at det ikke blir striper av foundation i ansiktet. En firkantet svamp er det som brukes mest til denne påføringsmetoden.

Fingrene:
Det er ingen regel som sier at du ikke skal bruke fingrene. Så lenge fingrene er rene kan du fint bruke fingrene. Makeupartister bruker ofte fingrene fordi varmen fra fingrene smelter produktet mer inn i huden. 

….. Det er de metodene jeg kommer på i øyeblikket, og skulle jeg komme på flere så skal jeg få redigert det også inn. Du kan stipple med en firkantet svamp også, bare riv den i to slik at du får en litt «ru» overflate til å stipple med.

Ha en superflott søndag, jenter!
– Hvilken metoder og børster bruker du til å påføre foundation med??

En kommentar om “How-to: Metoder å påføre foundation på”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.