Hvorfor man ikke bør bruke hårolje kombinert med varmeverktøy.


Disse «multi-use» håroljene er ekstremt populære for tiden og flere merker har slengt seg på og laget sine versjoner av denne håroljen. Noen merker mener bl.a at deres hårolje er varmebeskyttende og kan fint brukes i håret før du føner, krøller eller retter håret – Men er dette noe lurt?

Hva skjer dersom du legger matvarer oppi kokende olje? Nettopp! Du friterer maten – Og det samme kan skje med håret ditt dersom du bruker varmeverktøy på håret når det er masse olje i det.

Det er litt skummelt at så mange merker som har slike håroljer sier at de er trygge å bruke med varme og kan brukes som et varmebeskyttende produkt, men mange frisører fraråder kundene å bruke den som et varmebeskyttende produkt. Det finnes noen varmebeskyttende produkter som inneholder oljer og som er trygge, men det betyr ikke at alle «multi-use» håroljer er det.

Les også: Hårolje guide ( Hvilken hårolje er best? ) 

Skal du føne, rette eller krølle håret bruk et vanlig varmebeskyttende produkt, slik som f.eks Kérastase sine varmebeskyttende- og pleiende kremer. Bruk så hårolja etter du er ferdig med varmeverktøyet for å gi håret ekstra glans og samle tuppene eller lignende.

Det er jo egentlig ganske logisk at olje og høy varme er fy-fy å bruke i håret samtidig, og flere frisører har nå begynta å advare mot dette – Noen frisører mener fortsatt det er 100% trygt å bruke hårolje som et varmebeskyttende produkt, andre ikke.

Jeg vil nevne noe, for jeg vet jeg hadde fått spørsmål om det hvis ikke, og det er «Varm oljebehandling» – Det er noe helt annet. Ved denne behandlingen varmer du olja litt i f.eks mikrobølgovnen slik at den er lunket og du kan påføre olja i håret med fingrene dine uten at du brenner deg. Mens en hårføner, krølltang eller rettetang har ca.180 varmegrader, noen ganger mer, og det vil da fritere håret ditt.

Så jeg ber dere om å være obs på dette med hårolje og varmeverktøy. Bruk gode varmebeskyttende produkter i stedet, og her er noen anbefalinger som er trygge å bruke og tips til hvor du kan kjøpe de billig.

Kérastase Nectar Thermique // Kérastase Ciment Thermique // Redken Spray Starch // GHD Heat Protect // TRESemmé Heat Defence // Joico Smooth Cure Thermal Protecting Spray // Chi Iron Guard Thermal Protect // Joico Silk Result Thermal Smooth Spray // Tigi S-factor Flat Iron Shine Spray Heat Defence. Alle produktene fåes her, bruk kodeord 7BEAUTYFUZZ og få 7% rabatt på alle produktene (link)

 

 

22 kommentarer om “Hvorfor man ikke bør bruke hårolje kombinert med varmeverktøy.”

 1. synes det er litt rart at du sa sterkt fra frarader dette siden du ikke er frisor og du har vel heller ikke sjekket innholds fortegnelsen i alle oljene…. det finnes oljer som har ting tilsatt sa de fortsatt pleier og ikke friterer……….

  Svar
 2. Frisøren min anbefalte å blande litt (en dæsj) hårolje fra Kerastase med Kerastase Nectar Thermique. Så føne, og slette håret. Er det like «farlig»? Eller kan jeg fortsette med dette?

  Svar
  • Jeg personlig hadde ikke tatt sjansen, for mitt hår ble veldig ødlagt når jeg brukte moroccanoil som varmebeskyttende. Så nå bruker jeg bare olja i etterpå og syns den gir like bra resultat 🙂 Men dersom du ikke har merket noe enda og sørger for at du har mer varmebeskyttende i så går det nok sikkert fint 🙂

   Svar
 3. Frysøren jeg var hos sist frarådet meg å bruke hårolje og krølltang. Det sliter på håret sa hon.

  Bra du informerer oss om det

  Svar
 4. Men hvis dette stemmer, vil ikke det da gjelde de fleste produkter utenom hårolje også? For de fleste produkter som bevarer eller tilfører fukt har jo en eller annen form for olje eller fett i seg. Da «koker» jo håret i dette fettet/oljen også?

  Og hva med oljete «serumer» som er laget for å hjelpe til med å glatte ut håret? Som Kerastase Oleo-Relax smoothing serum f.eks. Er det kanskje forskjell på hvor egnet forskjellige typer oljer er?

  Svar
  • Ja, det er nok forskjell. Det frisøren fortalte meg var de populære «multi-use» håroljene som mangen kommer ut med nå, som f.eks MoroccanOil, Orofluido o.l. ikke bør brukes med varmeverktøy 🙂

   Svar
 5. Men hva med Coloriss rettetang som damper ut arganolje? K2, tror jeg den heter.
  Kanskje det ikke er så lur investering like vel..?

  Svar
  • Jeg såg litt på K2 for en stund tilbake, der advarer de om å IKKE bruke annen olje enn den som følger med. Altså ikke ha i f.eks MoroccanOil, Redken argan oil osv.. Mulig det er noe med den olja som er tryggere enn andre? Eller at den kommer ut i damp (steam) med litt olje i og ikke tykk seig olje som vanlig hårolje er – Jeg vet ikke, men jeg kan høre med frisøren neste gang jeg snakker med hun 😉

   Svar
 6. Tingen er at keratinet i kroppen begynner å brytes ned ved 42 grader celsius. Det er derfor det er farlig å få høy feber,f.eks.

  Jeg har sluttet helt å bruke varme i håret mitt de siste to pluss årene. Får nok skade på hud og hår som det er,uten at hud/hår skal bli mer ødelagt med varmetenger. 😛

  Svar
 7. ninajeanette:
  Eg e frisør! Dette er fakta, har vert «heldig» og oppleve det . Og det resulterte i at eg måttte klippe av meg halve manken…
  MoroccanOil er bare piss. Aldri tenk på å bruke varme med den.

  Svar
 8. Lurt!! Aldri tenkt over dette.. Er for så vidt logisk når du forklarer da, men hadde nok aldri kommet på det selv :p Takk for tips! 🙂

  Svar
 9. takk for at jeg fikk et skikkelig svar! Har blitt skikkelig avhengig av serum spess i tuppene hvor jeg som oftest retter håret. Eller har vært uten rettetang i 3 uker nå (flinka) men slitte tupper kan jo ikke fikses. Leste jo at man ikke burde bruke hårolje før man skal i sola. Jeg har bare tenkt at siden det er UV-beskyttelse i går det fint, men blir jo helt motsatt effekt. Helt irritert av å tenke på at flere olje inneholder varmebeskyttende når håret blir omtrent fritert. Argh. Bruker Tresemme sin varmebeskyttende, veldig bra 🙂

  Svar
 10. Dette har jeg faktisk aldri tenkt på, Malin. Flott at du tar det opp 🙂 Jeg bruker alltid en varmebeskyttende krem i håret også har jeg brukt olje i tuppene før jeg føner håret. Det er det slutt på nå! Oljen får jeg ta i håret etter at det er tørt. Jeg leter etter en ny varmebeskyttende krem som ikke er tester på dyr. Nå bruker jeg en fra Kerastase, men selv om jeg liker den vil jeg ikke bruke den lenger siden den er dyretestet. Forslag? Vil som sagt ha en krem og ikke en spray 😉

  Svar
 11. Veldig nyttig innlegg! Når jeg tenker over det har jeg vell brukt en del olje blant annet som varmebeskyttende, så det skal jeg være obs på neste gang. Så tusen takk for det 🙂 La merke til at du skriver «mangen», og det gjorde jeg også før. Ble rettet, og siden det har jeg alltid (satser jeg på, hehe) har jeg alltid skrevet «mange». Jeg ble hvertfall glad når noen fortalte det til meg, så jeg håper du ikke tar det negativt. Stå på, du har en super blogg.

  Svar
 12. Jeg har aldri tenkt over dette, men det virker jo logisk.
  Men jeg lurer på hvor lenge oljen «sitter i»? F.eks. Kan jeg bruke morrocanOil på mandags kvelden, og slette/rette håret tirsdags morgen? 🙂
  Kjempebra blogg du har, det er nesten som et beauty magasin på nett 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.