Guide: Håroljer

           

Jeg har testet en del håroljer fra forskjellige merker nå og skriver nå en oppsummering på hva jeg syns om hver av dem, men også sammenligne de – Hvem er best og hva er dei best til osv..

Det er noe jeg syns er utrolig viktig å få frem er at det finnes to typer oljer – en som skal gi pleie og en som bare er til styling. Dei jeg har testet er kun stylingprodukter, men noen liker å kalle det pleie. De gir kanskje litt pleie, men med tanke på at dei inneholder silikon og ikke ren argan olje så pleier de mindre og er mer for å gi glans og style håret.

De fleste oljene gjør det samme, noe du vil se i de korte beskrivelsene – men hvordan olja føles i håret etter påføring er det som skiller dem.

 


Orofluido Elixir

Den består av 3 forskjellige oljer – Argan, Linfrø og Cyperus olje.

Dette er en av mine favoritter. Den inneholder desverre silikon slik som de andre håroljene i denne testen har, men jeg bruker den ikke til pleie men til styling. Den gir håret en fantastisk flott glans, håret blir mykt og deilig. Den fjerner frizz og jeg kan bruke denne på floker for at det skal bli lettere å gre gjennom. Den gjør ikke håret tungt og fett noe som er ekstra pluss og viktig med håroljer.

Den er heller ikke så dyr som de fleste håroljene fra de kjente frisørmerkene.

Det eneste minuset med denne er at den ikke har noe pumpe – Man må helle produktet ut av flasken. Nokså tungvint og litt grisete.

Pris: 193kr hos Feelunique.

Lukt: Denne lukter kjempegodt ! Lukter litt vanilje.

Karakter: 5 av 6

 


Kerastase Elixir Ultime
Denne olja består av 4 forskjellige oljer – Maize, Argan, Camellia og Pracaxi olje.

Denne deler første plassen med Orofluido olja. Den er en del tynnere i konsistens enn Orofluido – noe så gjør at denne olja «tørker» fortere i håret, håret blir ikke så oljete og «fuktig» lenge etter påføring. Den gir fin glans og samler tuppene slik at de ser mindre splittede og tørre ut. Håret lukter godt og blir mykt. Den er fin å bruke etter retting av hår eller for å temme frizz. Desverre inneholder også denne silikon som fjerner litt av pleien den kunne gitt.

Pris: 268kr hos Feelunique.

Lukt: Dette er den olja med best lukt av alle i denne testen – den lukter litt kokos og kan minne om lukten som Joico K-Pak Sun Therapy serien har ( min favoritt shampoo/balsam). Den lukter sommer og sol!

Karakter: 5 av 6

 


Shu Uemura Absolue Essence

Denne olja består av camellia olje som skal bekjempe frizz, UV og tørt hår.

Dette er en av de første oljene jeg kjøpte og jeg var så fornøyd med dette produktet. Det er jeg enda, men prisen får meg til å ikke kjøpe denne igjen. Den er desverre veldig dyr og det finnes like bra oljer til halvparten av prisen. Dette er den eneste olja jeg har klart å bruke opp fordi den er litt mer flytende og ikke så tykk som de andre oljene.

Den gir en flott glans til håret og demper frizz og gjør håret mykt. Denne inneholder også silikon så den er ikke så pleiende som merket selv skal ha det til. Olja «fordamper» fort så du vil ikke ha oljete/fuktig hår lenge etter påføring.

Pris: 359kr hos Feelunique.

Lukt: Helt OK lukt.. Den lukter litt blomster.

Karakter: 5 av 6

 

 


Redken Argan-6 Oil

Denne olja inneholder Omega-6 og Argan olje som skal i følge redken beskytte og pleie tørt og skadet hår.

Den inneholder silikon så litt av meininga med pleien forsvinner. Men denne olja er super – Den gjør håret supermykt og glansfult. Den kan minne veldig om Orofluido med tanke på lukt og hvordan den etterlater håret. Den verken tynger eller gjør håret fett. Den er god å bruke etter man har rettet håret, men også for å temme frizz og løse floker. Jeg bruker den ofte i lengdene når jeg har hestehale for å få håret til å se blankt og sunt ut.

Pris: 198kr hos Feelunique.

Lukt: Lukter litt frisk blomsterlig duft med hint av vanilje.

Karakter: 4 av 6

 

 


MorrocanOil
Kjendisstylistene hemmlige våpen og holy grail produkt. Dette er en av de mest kjente håroljene og er veldig populær blant kjendisene.

Jeg syns egentlig den ikke er sååå fantastisk som alle skal ha det til. Den er en ok olje med silikoner som ikke gir så veldig mye pleie, men styler håret –  gir glans, demper frizz og gjør håret mykt.  Den har en tykk og seig konsistens, men virker ikke tyngende på håret. En god hårolje som anbefales, men den får ikke første plass fordi det finnes bedre oljer til billigere pris.

For mye av denne olja kan gjør håret tungt og fett. Det skal bare litt til, så vil si den er drøy i bruk.

Pris: 117kr – 277kr hos Feelunique (to størrelser)

Lukt: Lukter godt. Litt søtt godteri-aktig.

Karakter: 4 av 6

 

 


Alexander sprekhus Hair Styling Elixir:
Denne hårolja er fra det norske merket Alexander Sprekhus. Den er basert på økologisk argan olje og skal i følge merket selv brukes til styling og pleie.

Jeg syns olja var god, ikke for tykk konsistens, men hadde en veldig sterk lukt som ikke falt i smak hos min nese. Den var litt overvelmende og luktet litt herreparfyme.Den inneholder desverre silikoner så veldig pleiende er den ikke.

Den gir fin glans, fjerner frizz og gjør håret mykt – Den er helt grei, men bare lukten ødla veldig mye, i tillegg så er den veldig dyr.

Pris: 349 hos BeautyKick

Lukt: Lukter litt manneduft, jeg liker ikke lukten.

Karakter: 3 av 6

 


L`Oreal Professionals Mythic Oil
Denne olja består av avocado- og druekjerneolje. Fylt med antioksidanter og vitamin A, B1, B2 og D.

En god olje som demper frizz og gir masse med glans. I tillegg så lukter denne kjempegodt, og lukten henger i håret lenge etterpå. Den er god å bruke på floker og den gjør håret mykt uten å tynge på det. Den inneholder også silikon.
Konsistensen er verken for tykk eller tynn, den «fordamper», altså den etterlater ikke håret oljete og seigt.

Pris: 123kr hos Feelunique.

Lukt: Frisk og god duft – frukt og litt blomsterlig.

Karakter: 3 av 6

 


Wella SP Exquisite Gloss:
Denne er det ikke noe pleie i det hele tatt, den er kun for å gi håret en glans og gjøre det mykt. Den fjerner frizz og fungerer på samme måte så de andre håroljene bare ikke noe pleiende ingredienser i. Den er veldig billig og OK hårolje/-serum dersom du kun er ute etter shine.

Pris: 146kr hos Feelunique.

Lukt: Helt OK duft. Har en litt blomster-aktig duft.

Karakter: 2 av 6

 

 Biosilk Silk Therapy 

Dette er den første olja jeg prøvde, og jeg husker jeg gav den en god karakter. Men nå som jeg har prøvd den og sammenlignet med de andre så er den faktisk ikke så god. Denne har etter min meining ikke noe pleiende effekt. Den inneholder også silikoner men ikke noe argan olje eller noe sånt fancy – Den gjør håret mykt og glansfult, og thats it.

Pris: 87kr hos Lookfantastic.

Lukt: Sterk blomsterlig duft, noe jeg ikke er glad i.

Karakter: 1 av 6

 


Macadamia Healing oil
Er en blanding av Macadamia olje og Argan olje. Den skal i følge merket selv pleie tørt og skadet hår, redusere tørketiden av håret og beskytte mot UV.

Nok et produkt som inneholder silikoner. Den pleier ikke i det hele tatt, den dekker bare hårstrået med olje som gir glans. Jeg syns håret føles oljete lenge etter påføring, noe jeg ikke liker.
Jeg kan ikke fordra den musky herreduft lukten denne olja har. Ikke en olje jeg ikke skjønner all hypen rundt, fordi den er ikke  bra. Anbefales ikke.

Pris: 40kr – 250kr hos FeelUnique (3 størrelser)

Lukt: Lukter litt manneduft. Veldig sterk musky lukt – Jeg liker ikke lukten.

Karakter: 2 av 6

 

… Som dere ser inneholder alle desse oljene silikon – i denne testen har jeg ikke tatt med oljer som ikke inneholder fordi jeg ikke har testet noen enda. En av oljene som skal testes, som ikke inneholder silikon, er Aromatherapy Associates Enrich Hair Oil .

 

Ha en flott påskeferie, jenter!
– Hvilken hårolje er din favoritt?  

 

En kommentar om “Guide: Håroljer”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.