Produkttips til de forskjellige hårtilstandene


Føler du deg litt «lost» i produktjungelen? Da kan dette innlegget hjelpe deg litt på vei. Her vil du finne produktanbefalinger til de forskjellige hårtilstandene – tørt, slitt, bleket, farget osv.

Jeg anbefaler virkelig å invistere i en god shampoo, hårkur og balsam fra frisøren. Det er ikke så dyrt når du tenker på hvor konsentrert pleiestoffene er i en frisørsjampoo vs butikksjampoo er.

Les også: Frisørshampoo VS Butikksjampoo

Dersom du er usikker på hvilken hårtilstand du har kan du gå i en frisørsalong å la de se på håret ditt. Dei vil også kunne hjelpe deg med å finne produkter som passer ditt hår og hodebunn. Du kan velge selv om du vil kjøpe produktene i frisørsalongen eller bestille de til en langt billigere pris over nett.

Normalt hår

Har du ikke noe du ønsker å fokusere på, men har helt normal hår og bare vil vaske det og ha det rent på en skånsom måte er desse produktene noe for deg.

Joico Smooth Cure // Redken Clear Moisture // Joico Daily Care. 

Tørt hår

Har du tørt hår og trenger å gi det litt fuktighet er desse produktene noe for deg.

Redken All Soft // Kérastase Nutritive Bain Satin // Joico Moisture Recovery

Fett hår

Har du fett hår kan du prøve å trappe ned på hårvasken – Det kan vær du har fett hår fordi du vasker håret for ofte. Håret trengs bare vask 2-3 ganger i uken. Bruk en tørrshampoo de dagene i mellom og håret vil venne seg til det etter hvert og bli mindre fett. Dersom du ikke vasker det ofte og fortsatt har problem med fett hår kan du prøve desse produktene:

Redken Scalp Relief Oil Detox // Matrix Biolage Scalpthera Cooling Mint // Kérastase Specifique Bain Clarifiant

Skadet hår (Kjemisk behandlet)

Har du bleket det eller brukt mye varme på håret slik at det er slitt og skadet? Det beste er å klippe bort slitte tupper, men det er visse produkter du kan bruke for å forhindre at håret blir mer skadet og som pleier det.

L`Oreal Absolut Repair // Joico K-PAK Reconstructor // Redken Extreme

 

Gulskjær.

For dei som sliter med gulskjær etter bleking er sølv/lilla shampoo et must. Sølv/lilla shampoo nøytraliserer og eliminerer det guleskjæret og gjør håret ditt så kaldt som mulig. Har du gulskjær i håret kan du prøve desse produktene – PS: Den fra «Redken for men» er fantastisk og kan fint brukes av kvinner (!)

Redken for men Silver Charge // L`Oreal Silver // Redken Blonde Glam Color Enchancer

 

Farget hår

For dere med farget hår er det viktig med produkter som ikke er med på å strippe håret for fargen. Sterke shampooer og rensende shampooer kan falme veldig på håret og derfor er det viktig å bruke en serie som beskytter fargen under hver vask, men som likevel gjør det rent. Og her er noen produkter for dere med farget hår.

Revlon Nutri Color Creme // Wella SP Color Safe // Sebastian Color Ignite // Redken Color Extend

 

Deep cleansing (fjerne stylingrester)

Det er lurt å deep cleanse håret minst én gang i måneden, det kommer litt an på hvor mye stylingprodukter du bruker. Men uansett så bør du deep cleane håret i ny og ne for å få ut gamle styling- og hårkur rester. Og her er noen rensende shampooer.

Redken Cleansing Cream // Sebastian Light (mer skånsom) // KMS Clarify

 

Flass

Flass er kanskje flaut, men er mye mer vanlig enn det du tror. Heldigvis finnes det mangen produkter som hjelper mot flass, og «Head and Shoulders» er ikke én av dem. Her har du derimot gode produkter mot flass.

Redken Scalp Relief Dandruff // Kérastase Specifique Anti Dandruff // KMS HeadRemedy Anti Dandruff

 

Solbeskyttelse

Kanskje du ikke visste dette, men håret trenger også beskyttelse mot sol. Om sommeren, spesielt når vi bader i klor og saltvann, så er beskyttelse mot sol veldig viktig for håret. Og her har du noen gode beskyttende serier for sola.

Joico K-PAK Sun Therapy // L`Oreal Solar Sublime //  Kérastase Soleil // Redken Color Extend Sun

 

Krøller  

Har du krøller og vil holde dei glansfulle og samt få dei mer «definerte» så finnes det heldigvis egne serier for dette. Desse produktene hjelper også dersom krøllene er veldig frizzy/krusete og tilfører håret pleie og fuktighet.

Kérastase Nutritive Oléo-Curl //  Joico Smooth Cure // KMS Curl Up

 

Frizzy

Sliter du med frizzy eller krusete hår finnes det mangen stylingprodukter som kan hjelpe deg, f.eks håroljer og lignende. Men det finnes også noen shampoo- og balsamprodukter som er for frizzy hår  som demper det og tilfører håret fuktighet.

Joico Smooth Cure // Redken Smooth Down // Kérastase Oléo-Relax

 

5 kommentarer om “Produkttips til de forskjellige hårtilstandene”

 1. Denne her oversikten er så utrolig bra, kan jeg få oversette den til engelsk og publisere på bloggen min? Jeg skal selvfølgelig kreditere deg og linke til siden din 🙂

  Svar
 2. Tilbaketråkk: All about hair products « thevanitydiary
 3. Jeg har langt stripete hår som eg ganske fint/flat. Det blir fettete etter bare en dag og jeg må vaske det daglig. Det er ikke noe spesielt slitt siden jeg ikke bruker rettetang men jeg føner det etter hver gang jeg vasker det. Ønsker volum i håret men de fleste produktene jeg har prøvd som skal skape volum gjør at håret blir vanskelig og børste/ikke glansfult, noe jeg ønsker. Føler heller ikke at noen av volumproduktene har hjulpet noe særlig. bruker nå shampoo og balsam fra redken extrem serien,den er ok men føler ikke jeg får noe serlig volum + at jeg etter en dag har fett hodebunn. Men den serien er for såvidt grei bortsett fra at jeg savner volumet. har du noen tips? eventuelt noen produkter å anbefale? 🙂

  Svar
  • Shampoo og balsam som lover volum, gir skjeldent volum alene – Det er stylingproduktene du bruker etterpå som skaper mest volum. Det du kan prøve er tørrshampoo, Batiste sin f.eks. Tørshampo fjerner fett i hodebunnen og gir litt løft, men det du må fokusere på er å prøve å trappe ned med vasking av hår. Å vaske håret hver dag tørker hodebunnen ut og da vil den kompensere med mer fett og du vil da ende opp med fett hår fortere. Hvis du prøver å vaske det annenhver dag (2-3 ganger i uken) så kan det kanskje hjelpe, men det er en «tilvenningsperiode» til du kan se at håret ikke blir fett slik at du må vaske det hver dag. Bruk tørrshampooen de dagene du ikke vasker håret 🙂
   Annet tips er: Ikke ha balsam og kur i hodebunnen, men kun ute i lengdene, shampoo kan brukes i hodebunn.

   Extreme gir ikke så mye volum, den er mest for skadet hår og skal gi proteiner som gjennoppbygger håret. Har du prøvd Sebastian penetraitt serien? Den er min nye favoritt, spesielt hårkuren – men den gir pleie og mykt hår, ikke volum. Den er ikke så heavy som Extreme til Redken.

   Produkter jeg syns gir volum er f.eks Osis dust it, root boster fra Tigi Catwalk eller tørrshampoo 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.