Sminketips: Øyenskygge

Øyenskygger fåes i mangen forskjellige farger og konsistenser. Men vet du hvilken farge som passer deg best ?  Her får du tips til alt fra primer til hvilken farger som fremhever din øyenfarge.

Det første du bør tenke på når du skal legge øyenskygge er primer. Primer er grunnlaget som gjør at øyenskyggen sitter lengre, blir mer intens og gjør at den ikke striper seg (creaser) i løpet av dagen. De fleste merker har primere, men de jeg anbefaler er

  • Urban Decay Primer Portion
  • Laura Mercier Eye Basic
  • Too Faced Shadow Insurance

Du kan fint bruke en concealer eller en kremskygge under pudderøyenskyggen din som en slags primer/base, men ikke alle fungerer like bra som en vanlig primer.

Hvilken farger passer du?

Det finnes mangen regler på hvilken farger du skal bruke på øyenskyggen. Sannheten er at du kan bruke hvilken som helst farge du vil – Det er ingen regler for hvilken øyenskygger du skal eller ikke skal bruke. Men det finnes farger som fremhever øyenfargen din. Så er du ute etter å fremheve må du følge visse «regler».

For å finne fargen som fremhever øyenfargen din må du tenke kontrast. Altså fargen som er på motsatt side av fargehjulet (se under).

For eksempel: Har du blå øyner er øyenskygger med oransje toner i seg som vil fremheve det blå i øynene dine.

  • Blå øyner: Har du blå øyner går du rett over på motsatt side av fargesirkelen, som er oransj. Da kan du bruke øynskygger med oransje nyanser som f.eks: kobberfarger, gull, brunt, aprikos og ferskenfarger. Disse fargene vil framheve blåfargen din.
  • Grønne øyne: På motsatt side av av grønn i fargesirkelen har du rød. Da passer du nyanser med rødlig farge/undertone, som f.eks: fiolett, rosa, rødt og brunt.
  • Brune øyne: Brune øyne er flotte med skygger som er i nyanser av rosa og fiolett, blått og grønt.

Som sagt du er ikke nødt til bruke desse fargene, men desse fargene vil framheve øynene dine. Prøv deg fram og finn den fargen du føler deg komfortabel med.

Hva og hvor er «globallinja»  ?

Det er ikke alltid like enkelt å vite hva desse forskjellige plassene vi sminkebloggere, youtubeguruer og makeupartister snakker om. Her har du et lite «kart» på hvor de forskjellige stedene er

Bildelink: Maybelinne

Konsistens, Pigmentering og finisher – Hva betyr dette?

Som nevnt tidligere fåes øyenskygger i forskjellige konsistenser. Her er det smak og behag for hva man syns er best, men det mest «normale» å bruke er øyenskygger i pudder konsistens.
Vi har øyenskygger i krem, mousse, presset pudder, løst pudder, bakt og faktisk flytende konsistens.

Finisher er hvordan øyenskyggen ser ut, både i krukka og på huden. Den kan vær matt, shimmrende og metallisk.

Pigmentering betyr hvor sterk fargen er på huden. Noen viser f.eks en sterk rødfarge mens noen viser en svak rødfarge. Bra pigmentert øyenskygge er logisk nok en øyenskygge som gir fra seg masse farge ( sterk farge ) og er drøye i bruk – Det er bra pigmenterte øyenskygger som er gode !

En kommentar om “Sminketips: Øyenskygge”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.