Guide: Hårkur


Det er like viktig å velge riktig hårpleie for ditt hår som om det er å velge riktig hudpleie-/sminkeprodukter til din hud – Det er en jungel av hårpleieprodukter der ute, så det å finne riktig hårkur er kanskje ikke like enkelt.

Jeg tenkte derfor å skrive et lite innlegg med tips og triks til hvordan du kan bruke en hårkur, hvordan du får mest ut av hårkuren, samt en liten hårkurguide som kan hjelpe deg litt på vei dersom du er på jakt etter en ny hårkur.

1. Det å kjenne sin egen hårtype er ingen dum idé !

Å vite sin egen hårtype kan hjelpe deg langt på vei – Vet du din egen hårtype kan du med enkle søk på nettet finne hårkurer som er tilpasset din hårtype og dine behov. Jeg har et eget innlegg på hvilken hårpleieserie du bør velge til de forskjellige hårtypene – Det innlegget kan du lese her. 

Dersom venninna di eller en blogger elsker en hårkur og anbefaler den på det sterkeste, er det ikke sikkert at denne hårkuren passer til deg –  Så vit din hårtype før du kjøper en hårkur, så slipper du bomkjøp.

2. Bruk hårkuren rett !

Det er altfor mange som bruker hårkuren sin feil og sløser derfor bort mye penger og produkter. Her er det ikke bare snakk om rekkefølgen, men også hvordan de påfører hårkuren og virketid osv.

Når du har vasket håret med shampoo og skal påføre hårkuren, sørg alltid for å tørke håret forsiktig med et handkle før du påfører hårkuren – Hårkuren virker bedre i et handkletørt hår enn et søkkvått hår.

Påfør hårkuren i tuppene og jobb deg oppover i lengdene, unngå å få hårkur i hodebunnen da dette kan gi deg flatt og fett hår, med mindre det er en hårkur for hodebunnen da selvfølgelig. Ta så en vidtannet kam og kamme forsiktig for å løse opp floker og for å fordele hårkuren skikkelig i håret.

Følg alltid virketiden som anbefalt på pakken – Noen hårkurer kan du virke litt lengre evt. sove med over natten, men unngå dette med proteinkurer da de kan gjøre det vondt verre for håret ditt – spør frisøren din om hvilken kurer du kan bruke lengre enn anbefalt virketid. Fuktkurer passer ypperlig til nattkurer, men det finnes også egne nattkurer til håret.

Tips: Når du har påført hårkuren pakk håret inn i et varmt håndkle som du har varmet opp i f.eks tørketrommelen – Varmen fra håndkle vil få ingrediensene til å virke bedre. For å holde håndkle varmt lengre kan du føne med hårføner på håndkle.

 

3. Avslutt med balsam.

Avslutt alltid hårkuren med en balsam, det gjør du for å lukke skjellagene. Når du avslutter med en balsam vil du også lukke de pleiende ingrediensene fra hårkuren inn og du vil få et bedre resultat etter behandlingen din. Hvis du ikke bruker balsam kan håret bli tørt og matt, og dersom du har farget hår vil fargen falme fortere.

Tips: Når balsamen er skylt ut med lunket vann kan du ta å skylle håret ditt med kaldt vann. Kaldt vann vil gjøre håret ditt blankt og kan fjerne statisk hår.

 

Hvilken hårkurer finnes det ?

♥ Hårmaske – Dette er den mest vanlige hårkuren, og kanskje den de fleste kjenner til. Dette er en tykk krem som du påfører i håret og skyller ut etter den har virket noen minutter.

♥ Nattkurer – Dette kan være en leave-in kur eller en hårmaske som skal pleie og gi håret næring hele natten mens man sover. Noen nattkurer skal man skylle ut dagen etter (hårmaske), men de fleste er som en leave-in kur og skal ikke skylles ut dagen etter. Se etter kurer som har ord som f.eks «Nuit» i seg. Kérastase har egne nattkurer som er kjempegode.

♥ Leave-in – Dette er en hårkur som ikke skal skylles ut og som du påfører når du er ferdig å dusje/vaske håret. Dette er for gi en ekstra fukt-/pleieboost og beskyttelse til håret hele dagen. De kan også hjelpe på floker og fjerne frizz/statisk hår.

♥ Hårolje – De fleste håroljer er mest for styling enn pleie, men siden de har litt pleiende ingredienser i seg så tar jeg de med. Hårolje er en olje som gir håret næring, glans og bekjemper floker. De kan brukes før shampoo, blandes i hårmasker eller brukes som en leave-in etter dusj.

 


Redken Extreme Strength Builder ( skadet hår )  // Redken All Soft Heavy Cream ( tørt hår )  //  Wella SP Shine Define ( normalt hår) // Redken Smooth lock Butter Silk ( frizzy hår ) // Alterna Bamboo Smooth Kendi Intense Moisture ( tørt og frizzy hår) // Joico K-PAK Deep Penetraiting Reconstructor ( skadet hår ) // Redken Color Extend Rich Recover ( farget hår ) // Kérastase Nutritive Oléo-Curl Intense ( krøller ) // L´Oreal Professionell Solar Sublime ( solskadet hår ) // Redken Blonde Glam Color Enchancer ( blondt hår ) // Pureology Perfect 4 Platinum Miracle Filler ( Bleket og skadet hår ) // Macadamia Deep repair ( tørt hår ) // Wella SP Color Safe ( farget hår ) // Alle kurene får du her.

 

– Hvilken hårkur bruker du ? 

 

10 kommentarer om “Guide: Hårkur”

 1. Fin guide:) eg bruke Morracon oil hårkuren. trodde den sko ver veldig bra men den va bare heilt greie. lar den virke i 30 min=)
  Favoritten te nå e Redken sinn all soft

  Svar
 2. fin guide, er ikke så veldig lenge siden jeg brukte hårkuren etter balsamen, haha. Synd mange av disse merkene tester på dyr, ellers hadde jeg prøvd dem..

  Svar
  • Takk for tips/ønsker 🙂
   Det hender jeg skriver produktomtaler på produkter som ikke er dyretestet, men jeg kan bli bedre på å skrive i omtalene om de er dyrevennlige dersom de er det 🙂

   Svar
 3. jeg har i grunn ikke noen «fast» hårkur, men prøvd mange forskjellige. Men den jeg er mest gla i er Lush sin H`Suan Wen Hua, den gjør håret mitt mykt og fint, og jeg elsker at den skal påføres i tørt hår! 🙂 da har jeg virkelig tid til å la den virke så lenge jeg ønsker 🙂
  ellers er jeg veldig fristet til å teste den gule fra l`oreal som du har linket til, for shampoen i den serien lukter jo himmelsk!!!! 🙂

  Svar
 4. Jeg kjøpte en Bjørn Axen hårkur på apoteket, og den gjor håret mitt virkelig mykt! Den var veldig fuktighetsgivende og gav glans som varte i nesten en uke. Veldig fornøyd. Men fikk vel bare brukt den to ganger før jeg klippet håret mitt kort.. Har ikke turd å bruke den igjen, i frykt for å komme for nær hodebunnen.

  Svar
 5. bare til info så blir ikke alle produkter testet på dyr men ALT av ingredienser i alle produkter blir testet på dyr.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.