Tips: Hvordan få krøllene til å holde.


Hvis dere har glatt hår som meg så vet dere kanskje at det er ikke alltid enkelt å ha hold på krøllene etter man har krøllet håret. Nå kommer det litt tips til hvordan du enkelt kan få hold på krøllene og bevare de lengst mulig.

Jeg kan starte med at krøller holder seg sjeldent bra i hår som er glatt og ikke har noe tekstur, f.eks rett etter du har vasket det. Derfor sier folk at det er best å krølle håret 1 eller flere dager etter du har vasket håret. Men det finnes produkter som kan skape tekstur og som gjør at du kan krølle håret rett etter dusj (når håret er tørt).

Én av de produktene heter saltvannspray – Med saltvannspray får håret ditt en litt grovere tekstur og ikke så glatt som man får etter en dusj.  Så prøv gjerne å spraye litt saltvannspray i håret rett etter dusj ( handkle tørt) så la det lufttørke eller føn det før du begynner å krølle.  En saltvannspray som jeg liker veldig godt og kan lett anbefale er Fudge sin, fåes her

Du kan påføre krøllekremer og mousser om du vil i håret før du krøller, men husk at for mye produkt i håret kan tynge det. Altså gjør det så tungt at krøllene ikke klarer å holde. Så bruk minimalt med produkter som du vet gjør håret tungt.
– Men bruk varmebeskyttende produkter (f.eks KMS sin curlup spray ).

Del gjerne håret opp i passéer – Slik at du begynner med å krølle under håret og jobber deg oppover til toppen. Da får du mer kontroll over hvor du har krøllet, og du får ikke så mye hår i veien o.l.

Når du har krøllet håret så vent til krøllen er blitt kald før du tar på den eller børster igjennom den. For hvis du begynner å kødde med krøllen når den er varm så kødder krøllen tilbake (Så la krøllen få hvile).
– En ting du kan gjøre er å feste krøllen inntil hodebunnen med en klemme, i krøllet tillstand (Ikke slepp krøllen fra krølltangen) men hold på krøllen slik den er når den er surret rundt krølltangen, og fest den opp slik:

(BILDE ER IKKE AKTIVT LENGER)
(Vanskelig å forklare, men håper bilde gir en mening)
Spray lett med en hårspray når krøllene er festet inntil hodebunnen i klemmene, la krøllene få hvile litt før du slipper dem løs.

Finishsprayer kan du også bruke, men igjen, husk at for mye produkter i håret kan tynge det å gjør motsatt effekt enn det du ønsker å oppnå. Slik som for mye hårspray kan tynge på håret.  Bruk en tørr hårspray (gjerne med litt glans) og spray lett over etter du har børstet gjennom krøllen, hvis du ikke allerede har gjort det når du hadde krøllene festet inntil hodebunnen (som nevnt over) da trenger du ikke å spraye etter du har børstet gjennom de – Det holder å spraye én gang.

Lykke til! 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.