Sminketips: Primer ( Ansikt, øyne,mascara og leppe primer)


Hva er en primer? Er den virkelig så viktig så alle skjønnhetsbloggere og makeupartister skal ha det til? Finnes det en primer til forkjellige plasser i ansiktet og hvilken er best? Svaret får du her.


Primer er grunnlaget for sminken din. En primer skal jevne ut huden ( nupper og fine linjer) slik at du får et jevnere «lerret å male på». Den skal holde på sminken din slik at sminken sitter bedre og ikke minst lengre. Andre primere vil kanskje lysne opp arr og ha andre pleiende virkninger.

Ansiktsprimer:
Det er kjekt å ha dersom du vil at foundation og resten av ansiktssminken din skal se jevnere ut og sitte bedre. Den skal jevne ut fine linjer, arr og andre ujevnheter i huden. Den skal også gjøre slik at ansiktsminken din skal vær lettere å påføre og blende seg lett inn i huden. Men det viktigeste egenskapen en ansiktsprimer har er at den gjør slik at sminken sitter lengre.

 

 


Øyenprimer:

Den skal gjøre slik at øyenskyggen ikke creaser. Crease er når øyenskyggen legger seg i en stripe på øyenlokket.  En øyenskyggeprimer skal også gjøre slik at øyenskyggen/sminken holder seg lengre og at øyenskygge vil bli mer intens. En øyenskyggeprimer er et must-have dersom du bruker mye løse øyenskygger som drysser – En primer vil hjelpe denne løse skyggen til å klistre seg fast til huden.

Leppe primere:
Lip Primere vil ha den effekt at den holder lengre på leppestiften – At leppestiften ikkje fader/forsvinner så raskt. Noen lip primere gir fukt til leppene og plumper de, mens andre gjør slik at lipsticken ikke smitter av. Men hovudsaken er at den skal holde lengst mulig på leppestiften.


Mascara primer:
Mascara primer gjør vippene klar for mascara. Primeren bygger seg litt på vippene slik at de vil se litt meir fyldige og tykke ut. Den vil hjelpe på slik at mascaraen ikke drysser så mye. Noen mascara primere er litt pleiende og vil gi lengde med tiden. Men vær obs, for mye mascaraprimer vil gjør slik at mascaraen ser klumpete ut.

 

 

En kommentar om “Sminketips: Primer ( Ansikt, øyne,mascara og leppe primer)”

  1. Takk for tips. Øyeprimer er ett must for å få øyenskyggen til å sitte hele dagen, og ikke ende opp i striper. 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.