Sminketips: Mascara


De fleste av oss jakter på den perfekte mascaraen – Men hva er egentlig den perfekte mascara? Har du tenkt over hva du ønsker at en mascara skal gjøre for vippene dine? For en mascara gjør nemlig mer enn å bare gi vippene dine en sort farge…

En ting som er viktig å huske på,  er at ingen mascaraer gjør ikke vippene dine lengre, med mindre den har små fiber hår. Det er mangen som blir lurt av mascarareklamer hvor de lover 80% lengre vipper og opp til 90% fylde. Dette er bare tull, og de damene i reklamen har enten på seg løsvipper eller blitt redigert i photoshop.

En god mascara skal gi en illusjon av lengre og/eller fyldigere vipper uten å drysse eller smitte av i løpet av dagen – Og disse finnes det mangen av, både dyre og billige merker.

Det finnes mascaraer i sort, brun og andre freshe farger – Du får også mascaraer som er vannfaste. Noen gir fylde og volum andre gir lengde og krøll, og dette kommer an på mascarabørsten og mascaraens konsistens. Mascarabørstene finnes mangen forskjellige varianter og fasonger – Noen er tynne, andre tykke, noen er rette mens noen er buet.

Det sies at når en mascara er 3 måneder gammel så skal den kastes – Dette kommer såklart an på hvor mye du har brukt denne mascaraen. Du kan kjenne på konsistensen om du bør kaste mascaraen – Er den tykk og gir deg masse klumper bør du absolutt kaste den.

Det du også kan gjøre for unngå at mascaraen blir tykk og tørr er å unngå å «pumpe» mascarabørsten nedi hylseret. Når du pumper så pumper du luft nedi, og lufta tørker ut mascaraen og den blir fortere gammel. Skal du ha mascara på børsten så ta heller å vri børsten nedi hylseret, slik:

Påføring av mascara

Det er ingen rett eller gal måte å påføre mascara på, gjør det du føler er best. Men her kommer det noen tips til påføring av mascara som vil «åpne» blikket og gi en illusjon av lengre vipper og mer våkent blikk:

  • Start med å krølle vippene med en vippetang, da får du fine buede vipper som vil gi et åpent/våkent blikk.
  • Så tar du mascabørsten og tørker av det overflødige på børsten og forsiktig drar den gjennom vippene for å få farge på dem.
  • Så tar du å tørker mer av mascarabørsten og går over vippene en gang til med zikk-zakk bevegelser fra rot til tupp..
  • Ta på så mangen lag som du vil, men husk at klumpete vipper ikke er så naturlig og pent.

 

Dyr eller billig mascara?

Man må ikke kjøpe dyr mascara for å få et flott resultat. Det finnes mangen bra og billige mascaraer som gjør akkurat det samme som en dyr Dior mascara gjør.
L`Oreal har mangen gode mascaraer og Maybelline har begynt å komme med noen kjempebra dei også.

Mitt tips er å heller kjøpe en billig mascara og bruk penga på en god foundation i stedet !

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.