Sminketips: Eyeliner

Eyelinere finnes i mangen forskjellige farger og konsistenser, men hva er egentlig best? Og hva bør en nybegynner begynne å bruke? Her får du en liten guide til hva de forskjellige eyelinerene heter og hva de er best for.

Den mest kjente eyelineren er den som kommer i blyantform, oftest kalt Kohl eller Kajal. Men så har vi jo dipliner, gelliner og pudderliner også – Ja, det finnes eyelinere som passer alles behov og nå skal vi gå mer inn på hver enkelt av dem.

Kajal/Kohl – Blyant:
Som sagt så er dette den mest vanlige eyelineren som finnes og de fleste har en slik liggende i sminkepungen sin. Dette er den jeg vil kalle nybegynner eyelineren, nettopp fordi den er veldig enkel å bruke – skulle du legge litt for mye eller for skjevt så kan du enkelt ta en q-tips og korrigere på eyelineren. Kajal er myk og sikker å bruke på våtkanten, derfor er det alltid lurt å ha en kajal liggende, selvom du bruker dipliner eller andre eyelinere.


Dipliner – Flytende:
Dette er en flytende eyeliner som du påfører med en svampaktig spiss tupp, som følger med. Den er svært tynn i konsistens, men også veldig pigmentert. Den er ikke så enkel å korrigere fordi den tørker fort og sitter godt. Den er også lett å søle med og anbefales ikke å bruke denne på våtkanten. Dipliner egner seg best til å lage vinger i ytre del av øyet, evt legge liner på våtkanten. Dipliner kan ikke duses ut, og kan derfor seendes litt hard ut dersom du bruker den under vippekanten.


Gelliner – Krem eller gel konsistens:
Gelliner kommer som oftest oppi en krukke, konsistens er enten lett gel eller tykk krem. Gel-/kremliner bruker man en egen børste eller pensel som enten følger med eller som man kjøper selv. Det er mangen som ikke bruker gelliner fordi de syns det ser vanskelig og krevende ut, men sannheten er at den er enklere å bruke enn dipliner. Gel-/kremliner kan du korrigere på, noen må du vær litt kjapp for når de tørker sitter de godt. Gellinere kan du bruke til både øyenlokk, vinger og noen er trygge å bruke på våtkanten. Selv foretrekker jeg gelliner fordi man får mer presise linjer og de fleste er vannfaste.


Kohl – Pudder:

Det finnes en annen type Kohl og den kommer i løs pudder konsistens, noen ganger presset. Det er i grunn akkurat det samme som en øyeskygge, bare med mer fancy navn. Den kan brukes både tørr og våt. Mitt tips er å bare bruke en vanlig øyenskygge i stedenfor, som sagt er det akkurat det samme. Dersom du sprayer børsten med litt vann på før du påfører pudderet, så vil du få en litt mer flytende konsistens og fargen vil bli mer intens og ikke så… puddrete.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.