Min hudpleierutine – Hvilken produkter jeg bruker.


Jeg har det siste året prøvd mye nytt og byttet og styrt på for å finne den perfekte hudpleierutinen for min hud. Nå føler jeg at min komplette hudpleierutine endelig er ferdig og kan dele den med dere. 

Jeg kan starte med å fortelle litt om hvilken hudtype jeg har – Jeg har kombinert til fet hudtype som også er fuktfattig. Altså jeg har fet t-sone, med store porer ved nesen og har noen urenheter her og der i perioder, mens resten av ansiktet har jeg normal hudtype. Fuktfattighud/dehydrert hud er en tilstand hvor huden min trenger fukt, ikke fett slik som tørr hud trenger. Så etter jeg har dusjet så kan jeg føle meg litt stiv i ansiktet og det er fordi jeg har fuktfattig hud.

Les også: Hudtyper og tilstander

Jeg prøver å holde meg unna produkter som skal matte huden ettersom jeg føler dei tørker ut huden min ( gjør den mer fuktfattig) og da kompenserer huden mer med olje og huden blir blankere enn normalt. Etter jeg slutta å bruke mattende hudpleieprodukter har jeg faktisk ikke hatt problemer med blank t-sone. Så det er noe du absolutt bør vudere hvis du har slitt med det samme.

Morning – Dusj

 1. Rens – Jeg starter alltid dagen med en god, lang dusj. Og i dusjen bruker jeg Decleor Aroma Cleanse Foaming Cleanser som er en flytende ansiktsrens som man skvetter litt vann over og masserer inn i ansiktet til det skummer. Jeg påfører denne rensen på Clarisonic MIAog skvetter litt vann på for å så la Clarisonicen massere produktet i ansiktet i 1 minutt. Så skyller jeg dette av med vann.
 2. Toner –  Når jeg er ferdig i dusjen tar jeg Decleor Aroma Cleanse Tonifying Lotion på en bomullspads og påfører den rundt i ansiktet. Og lar huden lufttørke litt før jeg går over til neste steg.
 3. Serum – Når huden er tørket påfører jeg et serum. Her bytter jeg litt på hva jeg bruker: Dersom jeg føler at huden er litt stiv og trenger fuktighet, bruker jeg Matis Response Jeunesse Optimal Moisturising Serum. Men noen perioder så har jeg urenheter eller rundt den «tiden i måneden» da bruker jeg md formulations Continious Renewal serum som er et serum for uren hud. Men når det er som og sommer bytter jeg md serumet ut med Matis Response Purete Purifying Serum som også er for uren hud, bare uten glykolsyre.
 4. Øyekrem – Så er det tid for litt øyekrem og her har jeg bytta og prøvd mye for å finne en jeg liker. For tiden bruker jeg Matis Response Yeux Eye Beauty Reviving Cream som holder området rundt øynene fuktet og fresh. En god øyekrem som jeg driver å tester litt til før jeg kommer med en omtale, men sålangt liker jeg den.
 5. Dagkrem – Til slutt er det dagkrem, her bruker min store favoritt Matis Responce Delicate Moisturising Cream, som gir masse fukt og som føles fantastisk på huden. Noen ganger hvis jeg er litt trøtt i tryne og føler jeg trenger litt glød så bruker jeg Matis Response Vitalite Energizing Cream (utsolgt), den lukter så friskt og godt – Man føler seg våken og fresh (veldig fin å bruke de dagene man er syk/forkjølet).

Ekstra: Solkrem –  Dersom jeg skal være ute så påfører jeg solkrem over dagkremen. Siden de dagkremene fra matis som jeg bruker ikke inneholder SPF, må jeg bruke solkrem i tillegg. Til nå har jeg brukt Matis Response Soleil Sun protectant Face Cream SPF20, men den er tom så jeg har byttet over til solproduktene jeg fikk fra Biotherm for å se om jeg liker de. Men tar med denne fra Matis siden det er den jeg har brukt til nå.

… Tips: Du sparer på å kjøpe Decleor Cleansing Milk og Tonifying Lotion i Duo Pack hvor du da får de i salongstørrelse (400ml) i stedenfor 250ml som de er i når du kjøper de separat. Fåes her i Duo Pack.

Kveld

 1. Sminkefjerner – Jeg fjerner vekk all sminke med sminkeserviettene til Yes To Cucumber Wipes. Billige, men veldig gode sminkefjernere som kan brukes av alle, til og med sensitiv hud.
 2. Rens – Siden sminkefjerner ikke fjerner all sminke kjører jeg på med en mild rens, Decleor Cleansing Milk, på en bomullspads og fjerner vekk siste rest. Denne skal ikke skylles av og derfor er den perfekt å bruke på kvelden siden jeg ikke dusjer da. Den fjernes lett med bomullspads.
 3. Toner –  Her bruker jeg samme toner som på morningen, Decleor Aroma Cleanse Tonifying Lotion, på en bomullspads og påfører den rundt i ansiktet. Den fjerner også det overflødige fra rensen jeg brukte rett før. Så lar jeg toneren tørke slik at huden ikke er våt når jeg begynner på neste steg.
 4. Serum – Da bruker jeg natt versjonen av fuktserumet jeg brukte om morningen, Matis Response Jeunesse Night Essential Concentrate. Huden føles myk og «relaxed» dagen etter når jeg står opp.
 5. Øyekrem – Her bruker jeg samme øyekrem som på morningen, Matis Response Yeux Eye Beauty Reviving Cream.
 6. Nattkrem – Så bruker jeg nattbalmen Decleor Aroma Night Neroli Essential Night Balm, som er en tykk nattkrem i balm konsistens. Det føles nesten som om du påfører leppebalm i hele ansiktet, men denne nattbalmen er fantastisk. Den gir huden pleie og fukt og når du står opp har du babymyk hud.
 7. Leppebalm – Jeg bruker mye leppebalm i løpet av dagen også, men jeg sørger alltid for å ha Korres Lip Butter Jasmine ståendes på nattbordet slik at jeg kan påføre et tykt lag med den på leppene før jeg sovner.

 

 

Ekstra behandlinger  – Kveld

To ganger i uken kjører jeg ekstra behandliger, som ansiktsmaske og exfoliering – Da bruker jeg ikke Clarisonicen, men en skrubb som skrubber både kjemisk og fysisk, derfor kan det bli litt for mye hvis jeg bruker Clarisonicen i tillegg. Desse ekstra behandlingene tar jeg de kveldene jeg ikke skal noe, da tar jeg å lager meg en god kopp te og kurer håret samtidig som jeg pleier huden.

 1. Skrubb – Jeg gjør dette etter jeg har brukt rensen, Decleor Cleansing Milk. Og skrubben jeg bruker er verdens beste skrubb, nemlig md formulations Face and Body scrub. Så da skrubber jeg huden og skyller av med vann før jeg påfører neste produkt som er maske.
 2. Rensende maske – Her bruker jeg md formulations Clearing Complex mask, som er en rensende maske og lar den virke i 15 minutter. Denne masken påfører jeg kun i t-sonen, siden det er der jeg har urenheter. Når den har virket i 15 minutter vasker jeg den av med en klut og påfører en fuktmaske som er veldig nødvendig etter en slik rensende maske
 3. Fuktmaske – Fuktmaska påfører jeg i hele ansiktet og jeg bytter på å bruke Matis Response Jeunesse Youth Hydrating Mask og Decleor Hydra Floral Moisturising MaskJeg lar denne maska trekke inn i huden i 15 minutter og det overflødige masserer jeg bare inn og lar den virke som en nattkrem. De kveldene jeg gjør dette bruker jeg ikke serum, nattkrem eller øyekrem fordi jeg bruker fuktmaska som en nattkrem i stedet. Det eneste jeg bruker etter fuktmaska er Korres Lip Butter Jasmine på leppene.

Så dette var min hudpleierutine – Dette er produkter jeg har kjøpt om igjen og om igjen, mens noen av produktene er nye. Det blir spennende å se om denne hudpleierutinen fortsatt kommer til å bli den samme etter jeg har prøvd de nye Biotherm produktene jeg nylig fikk i posten.

Vi får se, jeg kommer iallefall med en oppdatering på hudpleierutinen dersom det skulle endre seg. Og omtaler på noen av desse produktene nevnt i denne artikkelen kommer, noen er det alt skrevet omtale på som du kan finne i søkefeltet.

Ha en flott søndag, jenter!
-Hvilken hudpleieprodukter bruker du?

21 kommentarer om “Min hudpleierutine – Hvilken produkter jeg bruker.”

 1. Hei Malin, gratulerer med ny nettside! Ser frem til å følge deg her fremover! Lurte på om du har noe kjennskap til merket Sothys? Jeg vurderer å kjøpe rens, toner og hudkrem derfra..men har fått inntrykk av at det kanskje ikke er et velkjent merke her hjemme?

  Svar
 2. Om jeg hadde hatt alle pengene i verden… da hadde jeg hatt en perfekt hudpleierutine. Ønsker meg en nattkrem, en øyekrem og et par andre ting – men må prioritere litt.

  Rens: Bliss Clog Dissolving Cleansing Milk (Før: Facial Cleanser fra MD)
  Hudkrem: Skin Doctors Skinactive14 Intensive Day Cream (faktor 15. Gir nok fukt men holder huden min mye mer matt enn f.eks Matis Delicate eller Decleor Hydra Floral.)
  Skrubb: Den klassike Face & Body Scrub fra MD
  Fuktighetsmaske: Prøver ut NUXE sin, før har jeg brukt Hydra Floral.
  Maske: Clearing Complex fra MD.

  Har også et glykolsyrekit (fra random merke), men har ikke brukt det på en stund. 🙂

  Svar
 3. Hei !
  Jeg har lest litt rundt omkring for å se om det kan være noen som beskriver hudtype lik min egen og kom over bloggen din.

  Jeg er jo ikke hundre % sikker på om det er samme, men ifølge beskrivelsen så er min hud i ansiktet på samme vis.

  Har prøvd mye forskjellig, de siste månedene har jeg brukt shiseido rens, toner og ansikts krem fra parfymeriet, når den ansikts kremen gikk tom skaffet jeg meg en rimeligere ansiktskrem fra Vichy på apoteket som funker greit, men er veldig opptatt av å ha gode produkter og fin hud, så er stadig på leting etter noe nytt og bedre. Er heller ikke så veldig fan av de billigere merkene, fikk noen prøver fra Matis for ikke lenge siden og merker virkelig at de virker på huden på en helt annen måte en det andre jeg har prøvd.

  Hadde jeg bare hatt råd til å kjøpe alt 😀
  Er det noe av dette jeg kan hoppe over ? Holder det feks å bruke cleanseren og toneren i duo pack fra decleor både morgen og kveld, pluss ( det grønne serumet fra matis siden det er sommer nå?) Og investere i Dagkremen og nattkremen ?
  Så kan jeg heller bestille meg litt av det andre etter hvert? Hva tror du ?

  Jeg lurer også på hva slags hudpleie rutine du bruker ellers på kroppen ? Dusj såpe og bodylotion, selv bruner ?
  Jeg sverger ihvertfal til Mds face og body scrub så den har jeg ihvertfal og biotherm sin bodylotion (bytter litt på den vanlige og den oransje).
  Ellers har jeg ikke funnet meg noe selvbruner jeg er særlig fornøyd med enda, de er helt greie men jeg husker bare å smøre på etter dusjen ellers så glemmer jeg det så blir jo ikke særlig farge.
  Også bruker jeg bare en helt vanlig dove dusjsåpe som lukter ekstremt godt som jeg fant på H&M… Noe du vil anbefale?

  Ville blitt kjempe glad om du kunne svare på dette !:)

  Har blitt fast leser av bloggen din, den er kjempe bra og mange gode tips !

  Svar
  • Hei!

   Ja, du kan fint hoppe over de andre produktene og bruke samme rens/toner morning og kveld 🙂

   På kroppen bruker jeg md face and body scrub. Bodylotion bytter jeg på hele tiden for jeg prøver så mye nytt. For tiden bruker jeg kokos bodybutteret til TBS fordi det lukter så godt<3

   Selvbruning bruker jeg nå St.Tropez sin bronzing lotion og er vedlig forbøyd. Du finner et topp3 innlegg på mine favoritt selvbrunere på bloggen 🙂

   Tusen takk for det:)
   Klem

   Svar
 4. Hei ! Fikk den ene pakken jeg bestilte fra Cheapsmells igår 🙂

  Måtte jo inn på den siden du anbefalte å sjekke produkter med kode….
  Det var 2 produkter jeg ble litt skeptisk til, selv om jeg føler de er bra på huden.
  Nattkremen fra decleor ble laget i 2010 står at den er gyldig i 16 mnd, også stod det noe under om 36 mnd, synes den luktet litt spesielt men likevel godt, også var den helt hard i konsistens men det skal den kanskje være?
  Så var det det grønne serumet fra Matis som ble laget i 2011 også står det på pakken at den holder kun 12 mndr?

  Hva mener du om dette? Går det bra og bruke de fortdet?

  Er så nytt for meg å bestille produkter på nett ! Litt skummelt :p

  Svar
  • Ja, har nå bestilt masse hudprodukter fra Cheapsmells og de funker de. Det med den holdbarhetsdato ( krukka med tallet inni) gjelder fra nå man åpner produktet. Så det skal gå fint vil jeg tro:)

   Nattkrem, er det den balmen du kjøpte for den ska ha en hard konsistens ( balm ) og lukter veldig urter/blomster 🙂

   Svar
 5. Takk for svar 🙂 Ja det var den ! Så det høres veldig bra ut 🙂 Jeg har ikke orket å tatt på meg noe sminke idag for huden min har vært så myk og god 😀

  Svar
 6. Hei 🙂 Nå maser jeg fælt her, håper det går bra !
  Jeg fikk pakken jeg bestilte fra Feelunique idag, og da måtte jeg betale 325 for å få hentet den ut. Er dette noe jeg kan refundere til Feel unique? Hvordan ? Fikk kvitteringen men der står det jo på Norsk bare :S

  Svar
 7. Hei 🙂 Har du prøvd Dermalogica? Hvis ja, hvordan sammenlikner du Dermalogica med Matis, Decleor og MD?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.