«Sjømannsbiff»


Sjømannsbiff var en av mine favorittretter når jeg var liten, og når jeg søker etter oppskrift på nettet finner jeg ikke en som matcher det slik vi på Stord lager den. I skikkelig sjømannsbiff bruker de biffkjøtt og mørkt øl – men vår versjon er uten øl og du kan bruke karbonadedeig (eller kjøttdeig).

Jeg vet faktisk ikke om det er slik mamma lager den, men jeg har har hvert fall kommet frem til denne oppskriften etter mye testing og smaking. Vi tar det litt på gefylen, så vi har egentlig ikke eksakte mål, men i dag ble den slik jeg skriver i dette innlegget.

Dette er en enkel hverdagsmiddag med lite oppvask etterpå. Du kan bruke le cruset jernpanne eller vanlig ildfast form.

Du trenger:
10 mellomstore poteter
1 ½ løk
1 pk karbonadedeig
ca. 1 liter buljongvann
4 ss ketchup
salt og pepper
Ost

Sett ovnen på 200 grader.
Skrell potetene og skjær både løken og potetene i tynne skiver. Krydre kjøttdeigen med salt og pepper og form små boller.

I en ildfast form legger du lagvis potet, løk og kjøttboller (rå). Kok opp vann og tilsett 2 buljongterninger (evt. så mange du trenger for 1 liter vann), ha også i ketchupen. Hell buljongvannet over potetene til de så vidt når toppen på potetene. Krydre med pepper over potetene.

Stek midt i ovnen i 40 minutter, ta så på ost og stek 10 minutter ekstra.
Steketiden kan variere fra ovn til ovn, men retten er ferdig når potene er møte.

Du kan spise den som den er, eller piffe opp middagen med en frisk salat attåt. Mitt tips er å vente ca. 10-15 minutter etter du har tatt sjømannsbiffen ut av ovnen – da blir den mindre «flytende» da sausen har blir litt tykkere. Vi liker å ha litt ketchup og ekstra piffikrydder på toppen når vi spiser dette.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.