Everything but the bagel seasoning blend

Et krydder fra Trader Joes som jeg virkelig elsker å bruke på avokado brødskivene mine er «Everything but the bagel»-krydderet. Ristet brød med most avokado, litt chiliolje og dette krydderet er mums! Dessverre kan det være litt vanskelig å få tak i dersom du bor i Norge – heldigvis er det veldig enkelt å lage selv!

Du trenger 6 ingredienser som du finner på de fleste dagligvarebutikker, hvis ikke du finner der kan du alltid ta en titt innom asiabutikkene, de har alt!

Jeg hadde litt problem med å finne tørket løk, så jeg tørket løken selv med sopptørkeren min. Du kan bruke varmluftsovn/komfyr også (ca. 65 grader i 5-7 timer).

Du trenger:
2 ss hvit sesamfrø
1 ss sort sesamfrø
1 ss tørket hvitløk
1 ss tørket løk
1 ss flaksalt
1 ss valmuefrø

De sesamfrøene jeg hadde var ikke toasted, så da tok jeg bare en stekepanne og stekte sesamfrøene i pannen (uten noe olje/smør, helt tørr panne). Sesamfrøene skal ha en lys gyllen farge, ikke stek for lenge!

Så er det bare å blande alt sammen og ha over i en tett boks eller krydderglass. Nå kan du nyte dette deilige krydderet over avokado brødskivene dine, på salat, i omelett, på rundstykker når du baker det. Jeg virkelig digger dette krydderet og anbefaler alle som elsker avokadotoast å prøve det som topping 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.