Hva kan man gjøre med et nesten tomt solpudder?


Har du et solpudder som du har nådd bunnen på, eller «hit pan» som noen sier, og som er vanskelig å påføre pent siden du ikke får et jevnt lag med produkt på børsten? Ikke kast det enda, jeg har noen enkle tips du kan prøve ut.

Mitt første tips, som er det enkleste,  er å bruke solpudderet som en øyenskygge – Da bruker du som oftest en mindre børste som kommer lettere til produktet i hjørnene. Er solpudderet kaldt nok kan du bruke det til kontur –  Igjen til kontur bruker man som oftest en mindre børste for mer presise linjer, f.eks til nesen.

Lag ditt eget produkt

Jeg har på bloggen tidligere skrevet om hvordan du kan presse pigmenter til øyenskygger, fikse knust pudder o.l. Og dette tipset her er litt det samme.

Med et nesten tomt solpudder kan du knuse det du har igjen og presse det til en ny øyenskygge. For å gjøre det litt mer «avansert» kan du blande inn andre produkter du har for å forandre farge/finish. Bruk for eksempel en highlighter for litt shimmer, eller kanskje du har noen løse pigmenter liggende i en skuff  – her  gjelder det å bruke fantasien.

Min NARS Laguna bronzer er dessverre nesten tom, og jeg kan ikke bruke det som et solpudder slik den er nå. Jeg kan enten knuse det og presse det på nytt til et solpudder eller jeg kan lage en awesome øyenskygge med gullpigmenter i – perfekt øyenskygge til mine blå øyner.

Det du trenger
1 pan
Anti bac 75% eller høyere (Uten glyserol).
Kjøkkenpapir eller serviett
Mynt, eller noe annet å presse med.
Nesten tomt pudder (NARS Laguna Bronzer).
Pigmenter, shimmer, øyenskygger e.l.

Knus solpudderet og ha det i en kopp, bland i f.eks et gullpigment eller skrap litt produkt av en highlighter, blush eller lignende.


Drypp oppi noen dråper med anti-bac og miks godt – her er det viktig å ikke bruke for mye Antibac, det skal være en tykk paste. OBS: Bruk en Antibac som ikke er for hender, men for overflate eller instrument. 

Ta pasten over i en pan og hold panen over bordet ca.  1 cm og slipp ett par ganger slik at eventuelle luftrom nedi panen fylles.

Nå er det tid for pressing! Ta en mynt eller en annen gjenstand som passer panen, pakk mynten inn i papir og press forsiktig produktet ned i panen. Sørg for at papiret suger til seg fuktigheten, skift ut papir etter hvert.

La det nye produktet ditt tørke over natten før du tar det i bruk. Klistre på en magnet på undersiden, gi produktet ditt et navn og tada du har din egen øyenskygge !

 

Du kan selvsagt gjøre dette med allslags pudder som du har «hitta pan» på (highlighter, øyenskygge, pudder, blush m.m).

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.