PAD THAI (Helt fra bunnen!)


Jeg har allerede postet en oppskrift på en Pad Thai tidligere, men det var med en ferdiglaget saus. I dag skal jeg lage en skikkelig Pad Thai, helt fra bunnen ! Denne smaker faktisk mye bedre enn den andre oppskriften jeg delte med juksesaus.

Både pasta (spaghetti ♥) og asiatisk mat er min favorittmat, det er som oftest asiatisk mat vi bestiller når vi er ute å spiser – Pad thai er jo nesten en kombinasjon av både pasta (nudler) og asiatisk, med andre en stor favoritt hos meg.

Les også: Pad Thai (Enkel versjon/juksesaus)

For å lage en ekte Pad Thai til 2 sultne personer trenger du:

2 kyllingfileter
8 scampi/reker
En bunt Kinesisk gressløk eller 3-4 stilker vårløk
1-2 pk Bønnespirer
2-3 fedd hvitløk
1 pk Peanøtter usaltet
1 Lime
2 Sjarlottløk (store)
2 egg
ca.180g risnudler.

Sausen:
6 ss Fiskesaus
4 ss sukker (du kan bruke palmesukker eller brunt sukker).
1 dl vann
2 ts Tamarindsaus/-konsentrat
** 2-4 ts thai Sriracha saus (valgfritt!)

Jeg fant ikke Tamarindsaus eller konsentrat i asiabutikken her på Stord, men jeg fant en pakke med tamarind uten stener og skall. Jeg tok en bit av denne pakken og hadde over kokt vann og lot det ligge i 5 minutter slik at tamarinden ble myk. Så begynte jeg å klemme og skvise på tamarinden slik at den og vannet til slutt ble til en tykk grøt. Når du siler dette blir det til tamarindsaus:

Start med å legge risnudlene i romtemperert vann i 30-60 minutter.
Har du dårlig tid kan du legge dem i varmt vann i 10 min.

Vask og skjær alle grønnsakene – Sjarlott og hvitløk i småbiter, vårløk i tynne strimler. Peanøttene har jeg i en morter og hamrer løs til peanøttene er i små biter.

Skjær kyllingen i tynne strimler og dersom scampien ikke er renset må du gjøre det. Fjern skallet på scampien og skjær langs ryggen. Fjern den sorte strengen (tarmen) som ligger langs ryggen.

Lag sausen med å mikse alle ingrediensene i en skål. Ønsker du en litt sterkere pad thai kan du ha i Sriracha saus.

Når alt er klart kan vi begynne å wokke – Ha litt solsikkeolje i en wokpanne og fres scampiene godt på begge sider. Legg scampien på et fat.

Ha hvitløk i oljen som er i pannen (tilsett gjerne mer solsikkeolje dersom det er tørt) og når du kjenner duften av hvitløk har du i kyllingen og steker den godt. Ha så i sjarlottløk og når den begynner å bli litt blank har du i nudlene og sausen.

Når nudlene har «absorbert» sausen skubber du alt til siden og har litt olje i pannen og kakker i egg. Miks egget sammen og hakk den opp i pannen mens du steker (lag en slags eggerøre).  Når egget er stekt blander du den inn med nudlene igjen.

Ha i bønnespirer, vårløk, litt av peanøttene og scampien, wok i 1-2 minutter.

Server pad thaien på et fat med frisk koriander på toppen – Ha en liten haug med knust peanøtter, en båt lime (klem limejuicen over pad thaien når du spiser) og chiliflakes på siden og nyt !

 

NB: Denne oppskriften må jeg dele i 2 og wokke hver for seg, for ellers blir det for mye i wokpannen og alt blir ikke wokket helt. Så jeg wokker én porsjon, vasker pannen og wokker neste porsjon.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.