Boneless hot wings w/ Blue cheese dip


Når jeg og Bjørn er i USA bestiller vi alltid «Boneless hot wings» med ekstra hot saus på Applebee´s. Jeg tenkte at dette kan da ikke være så vanskelig å lage selv. Så etter litt surfing etter oppskrifter, testing med litt forskjellige ingredienser og metoder har vi kommet frem til den perfekte oppskriften på en skamgod boneless hot wings. 

På Applebees friterer de kyllingen, men vi vil ikke ha frityr i hus så vi steker dem i ovnen – Men jeg lover dere at den blir like god som på restaurant selvom vi ikke friterer dem.

BONELESS CHICKEN:

3 kyllingfilet
2 kopper hvetemel
1/4 kopp maizena
1 ss paprika pulver
1 ts kayennepepper
1 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts pepper
1/2 ts spisskummen
1 egg
1/2 kopp melk
1/2 kopp vann
* Solsikkeolje (valgfritt)

HOT SAUCE:
2 dl Franks RedHot sauce
100g smeltet smør
1 ts kayennepepper (for ekstra spicy smak)

DIP:
1/2 pk Selbu blåmuggost
1 dl lettrømme
1/2 fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
1 ts pepper

 


1. Start med å skjære opp kyllingfiletene i passelig store terninger. Jeg pleier å dele fileten på langs én eller to ganger så på tvers slik at du får fine terninger.


2. Lag melmiksen ved å blande hvetemel, maizena, salt, pepper, spisskummen, hvitløkpulver, kayennepepper og paprikapulver i en bolle.


3. Lag våtmiksen ved å piske ett egg sammen med melk og vann, ha dette i en egen bolle.

 


4. På med hanskene eller frem med grillklypa, nå blir det litt grisete. Ha kyllingbitene først i våtmiksen og så over i melmiksen. La dem få godt med mel på seg før du legger dem i våtmiksen igjen og så over i melmiksen. Når du har gjort dette legger du kyllingen på et stekebrett med bakepapir på.


* Valgfritt: Du kan selvsagt fritere kyllingen, evt. så kan du pensle litt solsikkeolje på stekebrettet og legge kyllingen på (pensle også litt solsikkeolje over kyllingen). Eller du kan ha kyllingen på bakepapir uten noe olje på.

Stek kyllingen på 245*c i 10 minutter, snu kyllingen og stek i 10 minutter til (bruk gjerne grillfunksjonen på komfyren helt på slutten av steketiden for å få dem ekstra crispy)

Mens kyllingen steker kan du lage dippen: Hakk opp en halv pakke med blåmuggost i småbiter og bland den inn med rømme. Ha i kvernet sort pepper, sitronsaft (smak deg til), knus og finhakk en halv fedd hvitløk og bland alt sammen. La dippen stå litt i kjøleskapet før du serverer.


Når kyllingen er ferdig stekt smelter du smør og blander inn Frank´s RedHot Sauce, tilsett én teskje kayennepepper for å gjøre den ekstra sterk. Hell denne hot sauce blandingen over kyllingen og vend dem over slik at alle kyllingbitene blir dekket med denne deilige sausen.

Server kyllingen på et fat sammen med dippen og noen selleristenger. Vi pleier å servere med forskjellige grønnsakstenger som gulerot, snackpaprika, selleri som sagt og gjerne agurkstenger.


Yummi !

 

 

Frank´s RedHot sauce fåes på noen menyer og andre butikker som har stort vareutvalg. Noen innvandrerbutikker vil sikkert også ha denne sausen eller tilsvarende. Det finnes også oppskrifter på nettet på hvordan du selv lager denne hotsausen. En annen plass du garantert finner Frank´s er på Ebay (denne selgereren har gratis frakt til og med).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.