PAD THAI (enkel versjon)


Sawadee ka! I dag deler jeg en kjapp og enkel versjon av Pad Thai. Jeg må innrømme at dette er en jukseversjon siden vi bruker ferdiglaget pad thai saus, men det smaker likevel kjempegodt og derfor deler jeg den med dere.

Jeg liker best å lage thaimat fra bunnen, men jeg fant denne pad thai sausen på den lokale asiabutikken her på Stord og synes den var kjempegod.

Det er mest vanlig med scampi i denne retten, men jeg liker faktisk best kylling. En skikkelig Pad Thai skal smake søtt,  salt og syrlig, og her er hva du kan bruke for å lage en kjapp og enkel Pad Thai:


2 kyllingfileter
3 hvitløksfedd
1 rødløk
Solsikkeolje eller annen olje til steking
1 pakke risnudler
1 pakke bønnespirer
3-4 gulerøtter
3 vårløk
5 ss Pad Thai saus
2 ss Sweet Chili saus
Frisk koriander
Lime
Peanøtter usaltet
Soya saus
3 egg
4 ss vann
kyllingbuljong (valgfritt)

 

– Start med å legge nudlene i kokt varmt vann i 5-10 minutter. Mens nudlene ligger å blir myke gjør du klar alle grønnsakene. Skrell og vask grønnsakene og skjær dem julienne (tynne strimler). Hvitløksfeddene klemmer du flat med kniven før du hakker dem i små biter. Når alle grønnsakene er ferdig kuttet begynner du med kyllingen, den skal du skjære på langs og så på tvers i passelig store biter.

– Ha ca. 2 ss olje i en wokpanne, tilsett hvitløk og rødløk og stek på høy varme mens du rører hele tiden. Når du kjenner duften av hvitløken har du i kyllingen og steker den godt. Ha i 3 egg og rør godt slik at de blir mikset og hakket i biter.

Hell vannet ut av nudlene og ha nudlene i wokpannen sammen med kyllingen, ha også gulerøttene oppi. Wok på middels varme og ha så i pad thai og sweet chili sausene. Jeg pleier å tilsette 4ss vann og en halv teskje med kyllingbuljong (pulver) fra asiabutikken, la dette «redusere» litt mens du wokker.

Ha tilslutt i bønnespirer, hakket koriander og vårløk og bland dem godt inn/wok dem.
Legg pad thaien over på en tallerken, hakk peanøtter i en morter og strø peanøttene over pad thaien. Server med limebåter, soya saus og ekstra koriander på toppen (Ha gjerne litt chili flakes på toppen dersom du ønsker det litt sterkere). 

Jeg lover at neste oppskrift blir helt fra bunnen av, ingen ferdiglaget saus på flaske. Det er også en asiatisk rett, men kjempeenkel og det er min kjærestes favoritt rett – Gled dere!

 

Q: Liker dere thaimat? 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.