Pad Ka Pao (Thai Basil Chicken)


Både jeg og min kjære elsker asiatisk mat, spesielt thaimat. Jeg vet ikke jeg, men å lage thaimat, eller asiatisk mat, er mye mer spennende pga. alle krydderene/smakene og grønnsakene. Jeg bytter lett ut kjedelige potet middager med en spicy thai oppskrift med masse grønnsaker og magert kjøtt. 

Denne oppskriften her er utrolig enkel og smaker skikkelig thaimat fra restaurant. Egentlig skal man ha «holy basil» i denne retten, men det kan være litt vanskelig å få tak i så jeg skipper den – det smaker utrolig godt uten også. Ikke minst så er det kjapt å lage og har mye smak (sterk!).

Du trenger

2 kyllingfileter
5 små chili (jeg bruker «bird’s eye chili»)
4 hvitløksfedd eller 1 kinesisk hvitløk.
Soya saus
Oyster saus
½ pk. ferske aspargesbønner
2 gulerøtter
Solsikkeolje til steking
Holy Basil (denne manglet jeg i dag)

 

Det første du skal gjøre er å lage en «chili-hvitløk-paste». Jeg tar 5 små bird eye chili og fjerner frøene i 2 av dem (fjern gjerne frøene i alle dersom du ikke vil ha det sterkt) og har chiliene oppi i en morter. Så tar jeg 4 hvitløksfedd eller 1 kinesisk hvitløk, fjerner skallet og presser dem litt flate før jeg har dem oppi morteren sammen med chilien. Så hamrer jeg løs med morteren til det ser slik ut…

Tips: Har du ikke en morter så kan du bruke en blender også.

Så gjør jeg klar grønnsakene, jeg liker å ha aspargesbønner og gulerot i min. Så da skreller jeg guleroten og skjærer den i fine biter, skyller aspargesbønnene og deler dem i to .

Ta kyllingfileten og skjær den på langs, så sjærer du på tvers små flate skiver eller terninger.

Ha solsikkeolje i en wokpanne og ha all chili/hvitløkspasten oppi og la dette frese i 10 sekunder til du kjenner duften av chili og hvitløk (forbered deg på å nyse en del). Ha i kyllingen og stek den godt før du har i grønnsakene.

Når du har «wokket» grønnsakene og kyllingen er det på tide å tilsette soyasaus og oystersaus, og her har jeg ikke eksakte mål – jeg bare smaker det til (ca.1-2 ss av hver).

Server denne deilige retten med ris ♥

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.