Omtale: Matis Résponse Teint BB Cream SPF 15

IMG_8163
Jeg elsker dagkremene til Matis, og da jeg såg de hadde fått en BB cream måtte jeg bare teste den. Jeg har altfor liten tid til å sminke meg før jobb og har lenge tenkt å skaffe meg en BB cream, så da passet det veldig fint med å prøve Matis sin først.

BB cream betyr Beauty Balm/Blemish Balm og skal ha flere egenskaper som f.eks gi fukt til huden som en vanlig dagkrem, ha litt dekkevne/jevne ut hudtonen, beskytte mot UVA/UVB og forhindre tidlig aldringstegn ect.

Les også: Origins VitaZing Energy-Boosting Moisturizer SPF 15

Denne BB creamen finnes i kun én nyans, den skal liksom passe til alle hudtyper og -toner. Jeg ble litt skeptisk da jeg såg fargen på produktet, det såg altfor mørkt ut til min hudtone og var redd jeg kom til å seendes oransje ut. Men over all forventning så blandet den seg inn i huden og såg ikke så skremmende oransje/mørk ut – Men det er viktig at du blander den godt inn og nedover halsen, ellers blir det «ompalompa-face» !

Siden dette er en BB cream kan man ikke forvente god dekkevne, men den skal jevne ut hudtonen litt slik at den ser mindre feilfri ut. Men det jeg merket var at huden min såg enda mer ujevn ut da jeg brukte denne. Jeg prøvde å legge denne BBcreamen med fingrer og sminkebørster men uansett så ble jeg ikke helt fornøyd – Dette kan ha noe med at fargen er såpass mørk for min hudtone.

IMG_8166 copy

Selve produktet har ikke gitt meg urenheter, den gjor meg heller ikke blank etter påføring eller utover dagen – men sliter du med veldig blank hud kan det vær lurt å ha med seg et pudder til å matte ned med.

Den inneholder solfaktor 15, men jeg anbefaler som alltid å bruke en egen solkrem under/over sminken dersom du skal være ute i sola. SPF i sminke alene er ikke helt til å stole på, selvom det er en BB cream. Har du veldig tørr- eller fuktfattighud kan det også være lurt å bruke en dagkrem under først, da denne ikke gir nok fukt.

BB creamen har en lukt jeg ikke liker helt, litt babypudder duft. Men det er en duft jeg har blitt vant me og ikke merker etter den har ligget på huden en stund. Konsistensen er veldig tykk og som sagt så er fargen litt skremmende i starten.
Har du veldig lys hud vil denne bli helt feil for deg, på meg gikk den akkurat hvis jeg blander den godt nedover halsen, men siden den ble så ujevn på meg er ikke denne en BBcream jeg anbefaler i det hele.

Så desverre ble min første BBcream-test en skivebom, men jeg skal teste flere og håper jeg finner en favoritt snart.

Pris:
149,- hos Cheapsmells.

Karakter
1 av 6

 

– Har du en BBcream å anbefale meg?

 

 

9 kommentarer om “Omtale: Matis Résponse Teint BB Cream SPF 15”

 1. Så kjedelig at den var så skuffende, ser virkelig mørk ut også ;o
  Synes REN sin BB cream er ganske fin 🙂

  Svar
 2. Leste omtalen til Hilde Christina for ikke så lenge siden, og var derfor veldig spent på hva du syntes. Ser dessverre ut til at dere er enige, så da står jeg over denne!
  Er spent på Decleor sin BB-cream, men basert på omtaler jeg har lest er det Jane Iredale sin som virker som vinneren så langt..hmm..

  Glad for at du tar deg bryet med å skrive så gode omtaler!

  Svar
 3. Merkelig at de lager den SÅ mørk.. Jaja, denne skal jeg IKKE prøve. Er blitt veldig glad i Jane Iredale sin jeg 😉 Dekker bra og har mange nyanser 😉

  Svar
 4. Den hadde nok blitt skikkelig skivebom om jeg hadde prøvd den. Siden jeg er ganske bleik, men ujevnt resultat frister heller ikke.

  Svar
 5. Jeg bruker Dermalogica sin Sheer tint moisture og er veldig fornøyd. Har kombi-hud med oljete t-zone. Må bruke litt pudder utover dagen. Har du prøvd denne?

  Svar
 6. Jeg elsker Benefit sin Tinted moisturiser:) dekker medium, gir litt farge og jevner ut mine røde minn godt:) Overaskende bra!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.