Mugg på leppestiften ?

IMG_0098
Har du opplevd at en leppestift du er glad i har fått et hvitt belegg som ser ut som mugg? Ta det med ro, det er mest sannsynlig voksen fra leppestiften som har skilt seg ut – Dette kalles for «Wax Bloom».

Men før vi går videre med hva du kan gjøre mot Wax Bloom, vil jeg forklare hvordan du ser forskjell på mugg og «Wax bloom» – Mugg er mye mer fluffy, mens wax bloom gir et mer kremete belegg på leppestiften som ser ut som små dråper. Hvis du tar fingen og tørker bort dette hvite og deretter smører det videre på noe annet vil voksen overføres, mens muggen vil forsvinne.

En annen ting det kan være er vekst av gjærsopp eller bakterier – Men dette vil du fort lukte. Gjærsopp lukter som brødbakst/fersk bakegjær, mens bakterier ofte lukter ubehagelig (hvis du kjenner endring i duften på leppestiften).

Oppbevarer du leppestiftene dine på et tørt og kjølig rom vil du minke sjansen for uønsket vekst. Mens oppbevarer du de på et fuktig varmt rom, f.eks badet, vil sjansene øke for å få mugg og gjærsopp på leppestiften din.

 

Hva er Wax Bloom?

Det er så enkelt som at voksen i produktet har skilt seg og trukket ut i overflaten. Dette har du sikkert sett på fargestifter og sjokolade. Hvis du har sett en sjokolade som har fått hvite flekker på seg er dette fettkrystaller som har skilt seg ut fra sjokoladen – Den kan fint spises, men smaker kanskje ikke like godt.

Hva gjør jeg med leppestiften?

Dersom leppestiften din har fått dette hvite belegget, wax bloom, tar du litt papir med antibac på og tørker det bort. Ta gjerne antibac og dypp hele leppestiften oppi også. Du får kjøpt «AntiBac Overflate desinfeksjon 75%» på apoteket og jeg anbefaler dere å bruke antibac med 70-75% alkohol for dette dreper bakterier bedre enn alkohol med høyre eller lavere %.

wax

Har du fått mugg på leppestiften vil jeg anbefale at du kaster den. Mugg er ikke noe kjekt å få i seg og kan ved lengre tids eksponering øke sjansen for kreft. Jo mer fukt det er i et produkt jo mer har sporene til muggen spredd seg inn i produktet, så det er lite vits å skjære/vaske bort området med mugg.

 

6 kommentarer om “Mugg på leppestiften ?”

 1. Hvorfor sende ikke feelunique NARS til norge lenger?? 🙁 så skuffende. endelig en siden som sendte, også den nedturen nå.

  Svar
  • Jeg skal sende de en mail i morgen å høre. Vanligvis pleier årsaken være dei norske forhandlerene som stopper salg fra utlandet til Norge – de vil vi skal kun kjøpe produktene i Norge. Dette ser vi spesielt på store merker som selges masse av i Norge, f.eks Estee Lauder.

   Men NARS selges jo ikke (masse av) i Norge, kun en frisørsalong i Oslo liksom. Så det er rart hvis den frisørsalongen har klart alene å stoppe Feelunique å sende til Norge 😛

   Men denne nettbutikken sender NARS til Norge da 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.