How-to: Lage en Makeup-Brush Holder selv !


Jeg har fått utrolig mangen spørsmål angående de børsteholderene til sminkebørstene mine – Hvor jeg har kjøpt dem? Hvor får jeg tak i beads o.l.  Nå skal jeg vise dere hvor enkelt dere kan lage en selv, noe som er mye billigere og du kan selv bestemme farge og pynt. 

Du får kjøpt ferdig laget børsteholdere, dekorert og med slike beads – Jeg har to stykk som jeg har kjøpt ferdige fra en nettbutikk, men frakten er dyr + det kan komme moms i tillegg. Ikke minst så kan jeg ikke ha så mangen sminkebørster oppi (Jeg må ha flere slike holdere for å få plass til alle mine sminkebørster).

Men ved å lage en slik selv kan du bestemme pynten, fargen på decorfyllet (beads) og hvor stor den skal være. Har du mangen sminkebørster er den som jeg bruker i dette innlegget helt supert, men du kan fint bruke en mindre vase og en annne form.

Du trenger:
♥ En vase –  Rektangel kr 149,- (Ikea)
♥ Perler fra ebay – F.eks slike
♥ Sløyfe eller annet dekor – Panduro eller Ebay
♥ Lim (hurtiglim eller limpistol)

Hva gjør man?


1.
Start med å dekorere vasen – Her kan du selv bestemme om du vil ha sløyer på eller om du vil male vasen o.l.
Jeg vil ha på noen band og en sløyfe og her er min fremgangsmåte:

– Først tar jeg det litt gjennomsiktige bandet rundt, klipper og limer endene på bandet over hverandre slik at den henger stramt rundt vasen. Dette gjør jeg to ganger fordi jeg vil ha to «felt» med gjennomsiktig band rund.

– Så tar jeg det bandet med prikker på å legger det over på midten av de to gjennomsiktige bandene. Slik at jeg har et prikkete band rundt vasen som har gjennomsiktige kanter på hver side. Jeg klipper og fester på samme måte som med de to andre bandene.  Husk å feste endene på bandet på samme plass som de to andre slik at sløyfen som skal lages etterpå skjuler dette området.

– Så lager jeg sløyfen av et helt vanlig sort band og limer den over der hvor endene på de tre bandene møtes. Jeg limer sløyfen der for å skjule overlappingene fra de tre bandene som går rundt vasen.

 


2.
Når du har dekorert vasen slik du vil kan du fylle oppi med dekorsand, perler eller runde stener. Du kan legge lagvis med forskjellige farger eller bruke hvilken som helst farge du vil. Jeg bruker hvite perler i forskjellige størrelser for det vil passe med resten av dekoren på vasen.

Du må nesten se selv hvor mye perler/dekorsand du trenger – for skal du ha mye børster oppi trenger du mindre enn hvis du skal ha lite børster oppi. Jeg skal ha en del børster oppi så jeg fyller opp til litt under halvparten av vasen med kuler.

 

Stapp børstene oppi, og du har nå en enkel og praktisk børsteholder for dine sminkebørster !
Nå kan jeg endelig la de flotte Sigma Extravaganza sminkebørstene mine stå fremme og vise seg litt i stedenfor å ligge bortgjemt i en perm 😀

 

Ha en superflott dag videre, jenter!
Håper dette innlegget falt i smak 🙂

25 kommentarer om “How-to: Lage en Makeup-Brush Holder selv !”

 1. Supert innlegg! Det var en kjempeidè til oppbevaring av make-up koster. Mine har til nå igger i et etui, og der blir de fort litt flate synes jeg, iallefall når man har for mange og stapper dem nedi!

  Svar
 2. Dette likte jeg virkelig! Jeg skal se om jeg får laget med noe lignende ila sommeren. Hadde vært virkelig pent å ha på sminkepulten!

  Svar
 3. Du har så utrolig gode ideer!:) men jeg lurte litt på hvilke lyspærer du bruker til sminkespeilet ditt?

  Svar
 4. i love your site! i haven’t seen such a great beauty blog coming from norway like this one! 😀 the brush holder looks really cute!

  Svar
 5. Jeg har prøvd det samme, men skaftet på kosten ripet seg opp og ble kjempe stygg. får dine også det, eller har du noen tips?

  Svar
  • Dersom du bruker runde kuler uten skarpe kanter, slik som jeg har brukt, så skal ikke dette skje. Dekorstener med kanter kan ripe opp børstene, samme gjelder sand

   Svar
 6. Jeg har ett lignende opplegg selv, bare at jeg brukte myke gummikuler kjøpt på blomsterbutikk. For å unngå helt at det blir riper på kostene.

  Svar
 7. Hei hei!!

  Tenker å kjøpe de perlene du linket til ( 1000 pk, 8mm perler) går det ann å bare kjøpe 1000 pk, 8mm perler eller trenger jeg flere enn tusen for å fylle en slik vase du har? Fungerer det best med store eller små pærler?

  Svar
  • Du trenger en del perler dersom du skal fylle en slik vase, du kan bruke både små og store (det gjor jeg).
   Kjøper du store trenger du mindre perler 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.