How-to: Lage effekter i håret med hårfarge (Semi permanent).

Jeg har fått mangen spørsmål om hvordan man lager effekt i håret. Jeg har jo hatt felt i luggen en stund, og nå har jeg felt på siden istedet. Det kan sprite opp håret og gjør det mer interessant – Og det er faktisk ikke vanskelig !

NB. Jeg vil dermed ikke ta ansvar for hva du gjør hjemme, jeg anbefaler at du får en frisør til å gjøre dette. Men siden jeg får spørsmål så ofte så får jeg heller dele med dere hvordan det blir gjort på meg.

Du trenger:
♦ Bleking ( dersom du ikke har bleket fra før, fargen setter seg bedre og syns bedre i bleket hår).
♦ Semi permanent ( altså fargen du skal bruke – F.eks Fudge Paintbox, Directions hair dye osv)
Clips/klemmer
Kam m/rottehale ( til å dele opp håret med)
Hansker ( for å ikke få farge på hendene – Fåes hos div. apoteker)
♦ Aluminiumsfolie (vanlig som du får på dagligvare butikken)

Start med å finne hvor på hode du skal ha effekten/feltet. Det er lettest å lage effekt på siden ettersom fremme i luggen så er det mye mer du må ta hensyn til ( hvordan lugg har du, vil du underluggen skal vær farge, eller hele osv osv osv).

Det er viktig å tenke på at skal du ha den på siden er det best at du har oppklipte lengder slik at effekten syns. Når du har bestemt deg en plass så skal du dele håret ( som du skal farge) i en trekant form:

Trekant-trikset:
Dersom du lager feltet i en trekant så vil du få finere effekt enn hvis du hadde lagt en firkant – Som sikkert hadde ent opp i en random klatt. Mens med en trekant vil du få litt kulere effekt som enten syns mer (hvis du har trekanten med spiss opp) eller mindre ( ved at du har trekanten opp-ned). Opp-ned trekant vil gjør at feltet faller bakover og vil ikke synes så mye som med en trekant med spissen opp vil gjøre slik at feltet faller frem mot ansiktet, som vil synes mer.

Bilde under viser hvor jeg delt inn håret mitt i en trekant. Som dere ser har jeg trekant med spissen opp, fordi jeg ønsker at feltet skal falle fram mot ansiktet og synes mer.

(Tegning som illustrerer trekanten, haha!)


(Bilde med min trekant)

Når dere har fått fram den trekanten dere vil farge så sørg for at alt annet hår er festet vekk fra trekanten slik at du ikke får farge andre plasser i håret hvor du ikke skal ha farge. Så bleker du trekanten, bruk gjerne aluminiumsfolie for å unngå at blekingen tørker inn og for å unngå å få bleking andre plasser i håret, klærne o.l.

Skyll ut blekingen når du føler du har fått håret lyst nok og vask håret med shampoo – Ikke balsam eller kur. Håndkletørk håret godt før du påfører fargen (f.eks rød)  i trekanten som du har bleket. La fargen virke så lenge det står på pakken og skyll ut når du har sittet tiden.

Da er du ferdig og kan selv velge om du vil vaske håret med shampoo og kure det etterpå. Men husk at slike farger er ofte semi-permanente, altså de vaskes lett ut i vask. Så ikke vask håret for ofte hvis du vil bevare fargen – I såfall bruk fargebevarende shampoo/kurer. Bruk gjerne tørrshampoo de dagene du kan.

Lykke til !!

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.