How-to: Enkel Smoky eyes


Det finnes mangen forskjellige måter å lage smoky eyes på. Du kan lage smoky eyes uten å bruke sort farge – Du kan fint lage en smoky look av grønne og brune farger også, så det må ikke bare vær sort…

… Så dere som har ønsket å gå med en smoky eyes look, men syns sort blir for hardt kan fint bytte ut den fargen med en annen dere liker bedre. Grå er det mangen som bruker til smoky eyes, men i dag skal jeg vise med sort for det synes best på kamera og generelt er mest vanlig.

Som sagt, det finnes mangen måter å gjøre dette på, du kan lage smoky eyes som går høyt opp til øyenbrynet eller som har en litt mer cat eye form. Men du kan også gjøre det litt mindre ekstremt og mer «hverdagslig» og denne måten viser jeg dere idag. Vil du ha det litt mer ekstremt så tar du å drar fargene litt mer over globalen.

1. Start med å legge en base/primer på øyenlokket og opp til øyenbrynet. Dette gjør du for at øyenskyggen skal sitte bedre og for å unngå at den creaser senere på dagen. Jeg bruker Laura Mercier Eye Basic Primer.

2. Så legger jeg en sort base kun på øyenlokket og ikke opp i globalen. Man trenger ikke vær så nøyen på kantene og blending fordi man skal legge øyenskygge over som skal blendes etterpå. Jeg bruker NYX Black Bean JEP

3. Så legger du den fargen du ønsker å ha på øyenlokket, jeg velger en sort med litt glitter i. Legg denne sorte kun på øyenlokket og ikke opp i globalen. Hvorfor du ikke skal ha den opp i globalen er fordi da vil du ha øyenskyggen litt for høyt oppe under brynet når du er ferdig å blende, og det ønsker jeg ikke å gjøre i denne smoky eye looken jeg viser dere idag. Jeg bruker MakeUpStore Jubilee eyeshadow.

4. Så tar du en ren blendebørste, f.eks MAC 217 eller Sigma E40 , og blender øyenskyggen du nettopp la. Dra/blende øyenskyggen litt opp i globalen og dus ut kantene. Påfør gjerne mer av den sorte øyenskyggen dersom du syns det forsvinner litt.

5. Så legger du eyeliner på våtkanten både oppe og nede. Legg også eyeliner på selve øyelokket. Du velger selv om du vil ha vinge i ytre del av øyet eller ikke. Siden dette er en smoky eye velger jeg å ikke ha noe vinger. På våtkanten bruker jeg NYX Slide On Pencil i Jet Black og på øyenlokket bruker jeg Bobbi Brown Gel liner i Black Ink.

6. Så må man sote litt øyenskygge under øyet også – Legg denne sorte øyenskyggen som vi brukte tidligere nær vipperoten på nedre vippekant med en tynn sminkebørste, f.eks MAC 219 eller en Sigma E21 og smudge/sote ut denne øyenskyggen under øyet.

7 og 8: Legg så litt highlight under øyenbrynet og avslutt med mascara og gjerne løsvipper om du vil. Her bruker jeg MAC Brule eyeshadow som highlight og Lancome Hypnose Precious Cells mascara.

Og slik kan du lage en enkel, men sexy smoky eye som passer perfekt til fest. Husk du kan bruke andre farger enn sort dersom du syns det er for hardt. Du kan bruke matte eller skimmrende farger – selv foretrekker jeg matte farger.

Tips: Bruk en nude leppestift til smoky eyes og du vil se smashing ut !

 

Ha en strålende flott søndag, jenter!
– Liker du smoky eyes? 

 

En kommentar om “How-to: Enkel Smoky eyes”

  1. Nice 🙂
    Liker at du lager sånne how-to innlegg. Fint for oss som ikke kan like mye som deg å få lære litt. 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.