Ebay: Hvordan unngå kopivarer som f.eks MAC Cosmetics

Det er visse ting man bør vær obs på når han handler produkter fra Ebay. Det sies at ca.90% av MAC produktene du finner på Ebay er falsk. Hvor mye dette stemmer vet jeg ikke, men en ting er sikkert – Det er mye falske produkter på ebay.

Nå skal jeg gi dere tips til hvordan du kan gjøre en trygg handel på Ebay – En trygg handel hvor du får ekte varer fra for eksempel MAC. Tipsene jeg gir dere i dette innlegget er hovudsaklig om MAC, men mye av tipsene og faretegnene kan du se etter når du skal handle andre ting fra Ebay som ikke er MAC.

På Ebay kan du finne masse kjekke og flotte ting, du kan også finne Limited Edition produkter som er vanskelig å få tak i andre steder, men vær obs. Sjekk ut feedbacken til selgere, ikke minst om han har hatt mangen salg. Ikke gå for det billigeste, da kan du få deg en kjedelig overraskelse i posten. Ebay er nemlig den værste plassen å handle MAC på.

 

Da jeg skreiv dette innlegget for lenge siden var det lett å spotte falske varer, men nå er de som produserer kopivarer blir enda flinkere til å kopiere – Det er enda vanskeligere å spotte kopivarer nå, og det gjør hele Ebay litt utrivelig. Men jeg skal gi dere kjappe tips til en trygg og mer hyggelig handel:

 

 • Det første du gjør før du skal kjøpe noe på ebay er å sjekke Feedbacken til selgeren. Feedbacken vil vise deg om han har fått gode eller dårlige tilbakemeldinger. Du kan lese hva andre har skrevet om denne selgeren og du kan da se om andre har nevnt noe om produktet du vurderer å kjøpe. Det er ekstra pluss om selgeren er merket «Power seller» eller » Top Rated Seller» – Da er han godt likt og mest sannsynlig trygg.

 

Men stol aldri helt på feedbacken, det kan vær flere som har blitt lurt og ikke vet de har fått kopivarer. Du må se på andre ting før du bestemmer deg for å gå for denne selgeren.

Feedback ser du bak selgerens nick, f.eks  MACseller87 ( 20394) 100% . Tallet inni parantesen viser hvor mangen salg han har, og tallet med % viser hvor mange av dei salgene er positive – Så hvis han har 100% så har han aldri fått ein negativ kommentar på salgene sine. Det er lurt å handle hos ebayselgere med masse salg, gjerne over 1000.

Trykker du på antall salg, altså tallet inni parantesen, vil du komme direkte inn til der hvor folk har skreve tilbakemeldinger. Du kan trykke på Recent Feedback Rating for å få frem kun de negative tilbakemeldingene å lese hva som står der dersom du ønsker det (er litt lurt å lese de negative tilbakemeldingene).

Sjekk alltid hvor selgeren er i fra – I Asia, f,eks Hong Kong, er der hvor kopivarene ofte kommer fra. Så er selgeren fra Hong Kong eller i nærheten bør du også vær litt skeptisk. Men det betyr ikke at alle selgerene fra Asia selger kopivarer, men vær bare litt mer obs og se etter kjennetegnene som du kan lese om lenger nede i denne artikkelen.

 

Les også: Hvordan komme i gang med Ebay

 

Så over til hvordan du spotter kopivarer, hvilken kjennetegn skal vi se etter og hvordan avslører vi kjeltringene.
Her er en lett og grei liste over hva du skal se etter når du handler MAC:

 • Ingen MAC produkter (øyenskygger) kommer med svamp-applikator.
 • Ingen singel øyenskygger kommer med speil eller andre «lure» ting under selve øyenskyggen.
 • Produktene til MAC har alltid navn og ikke bare » Eyeshadow #1″, men » All That Glittes» + en bokstav og to tall som kan f.eks vær A10.
 • Klistremerket som beskriver fargen på produktet er enten i svart eller sølv farge og befinner seg på undersiden av produktet. Er dette revet bort kan dette vær tegn på kopivare.
 • Fargen på produktenes etui/hylser er alltid matt svart, men er det Limited Edition så kan de ha andre farger og finisher. Men de permanente produktene har svart etui.
 • Pigmentene til MAC har alltid en plastikk «beskyttelse» mellom pigmentet og lokket. Denne beskyttelsen skal være hel og ikke ha hull i seg slik som mineral makeup ofte har.
 • Pris – Tror du at du kan få 20 pigmenter til 300,- når en pigment koster 200,-? Neppe!MAC sminkebørster: 
 • Børstene derimot har logoen MAC og 3 siffret nummeret på børsten f.eks 109 printet i sølv på handtaken, men landet hvor børsten er laget i er inngravert på enden av handtaket.
 • Landene børstene er laget i kan vær USA, France, Japan og noen ganger China dersom det er SE børster.
 • Handtaket på børstene er svart og matte, men ser du nøye etter er det litt shimmer. Handtaket er laget av tre.
 • Metalldelen som holder hantaket og busten sammen har en sølv farge med litt gull undertone.
 • Ingen børstekit fra MAC kommer med svamp-applikator
 • SE børstene (Special Edition) og SH børstene (Short Handle) fra MAC kan skille seg litt ut fra forklaringene ovanfor. De kan komme i andre farger og i travelsize. Både SE og SH er merket med MAC og 3 siffret nummer ogslutter med SE eller SH- F.eks MAC 217SE.
 • Pris – Sjekk prisen, hva den koster hos MAC og sammenlign den på Ebay. Tror du virkelig at du kan få et helt børstesett med 25 «MAC» børster til 200kr når én ansiktsbørste fra MAC kan koste 450,- ?  Neppe!

Det kan også vær lurt å gå på MAC sin hjemmeside for å se hvordan produktene ser ut og sammenligne med dem du finner på Ebay, se om du ser noen forskjeller og tegn på kopivare.

Bruk sunn fornuft, vær litt ekstra skeptisk når du handler på Ebay så slipper du å bli lurt. Skaff deg Paypal så er du iallefall sikker på at dei kan hjelpe deg dersom du har fått piratkopier – Les mer om Paypal og Sikkherhet her.

Lykke til 🙂

En kommentar om “Ebay: Hvordan unngå kopivarer som f.eks MAC Cosmetics”

 1. Tusen takk! Har lenge tenkt å kjøpe noen MAC produkter fra EBAY, men har alltid vært usikker på hvilke som var falske og ekte.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.