Ebay: Hvordan komme i gang


Å handle på ebay virker kanskje litt skummelt og vanskelig de første gangene man prøver.
Men har man handlet der en gang så husker man hvordan man gjør det etterpå – alt går lekende lett!
1. Skaff deg paypal – De fleste ebayselgere godtar kun betaling med paypal.
Ikke minst paypal er tryggest når du skal handle online – Les mer om Paypal her.
2. Få deg Ebay konto!
Det lager du lett ved å registere deg og infoen om deg.

Søk, trygge selgere og Feedback

Start med å søke etter produktet du leter etter, f.eks «MAC Studio Fix Foundation».
Da vil det komme opp mange selgere og produkter

På venstreside vil du få opp måter hvor du kan sortere selgerene i den rekkefølgen du vil ha. Trykker du «Worldwide» vil du finne selgere som selger til alle i hele verden ( sender til Norge) – For det er nemlig ikke alle som sender til Norge.

Velger du «Buy it now» sorterer den vekk alle produkter som er på auksjon, altså den viser kun produkter som du kan kjøpe der og da – Ikke dem du må legge bud på.

Les også: Hvordan spotte Fake MAC

Finn en selger som er Top-Rated Seller de har som oftest best feedback – Men husk å se antallet på hvor mye h*n har solgt også. For har h*n solgt 1 produkt og fikk god feedback er jo feedbacken 100%. Og det betyr ikke at han nødvendigvis er trygg, han har jo kun solgt én ting – Kan være han har lurt 1 person.

Kjøp heller hos dem som har hatt mange salg óg som har god feedback. Finner du en som har solgt 16759 og har 98 -100% kan du vurdere denne personen. ( se bilde under)

Men les gjerne litt på feedbacken hva folk har skrevet om han, for det kan vær noen dårlige feedbacker du vil lese før du kjøper. For å lese feedbackene trykker du på tallet som står inni parantesen f.eks ( 5230) ..

Her ser du hvordan det ser ut når du har gått innpå ein selger. Du får opp info hvor mye shipping/frakt koster, produktet hva det koster. Den har mange salg (274319) og har 99.4%  – Noe som er veldig bra!

Frakt og fraktkostnader

Står shippingen på USA trykker du «See All Details» under shipping/frakt infoen og du vil få opp valg (av land)
velg Norge og trykk «Get Rates» da vil prisen på shippingen til Norge komme opp – Står ikke Norge der så shipper han ikke til Norge.

«Buy it now» og «Bid»

Det finnes to kjøpsmuligheter – Buy it Now, hvor du kjøper produktet til den prisen som er oppgitt og produktet er ditt. Og «Bid», er en auksjon hvor du gir bud og «sloss» med andre om produktet du byr på.

Da gir du bud og venter til tiden går ut, det står «Time Left: 5d 02h»  som betyr 5 dager og 2 timer til budrunden avslutter. Du får mail når noen har outbiddet deg (gitt høyere bud), da trykker du bare på linken i eposten og gir nytt bud om du ønsker det. Så hvis du vinner får du mail igjen og kan betale produktet.

Når du har trykket Buy it Now:

Om du kjøper produktet kommer du til å gå gjennom flere step:

  • Step 1 – Oversikten (se hvor mye det blir totalt med frakt evt. forsikring o.l)
  • Step 2 – Betaling og det er da du bruker paypal, du logger inn på paypal via ebay.
  • Step 3. – Confirm ( Altså bekrefte og fullføre kjøpet)

Du trenger ikke logge inn på paypal eksternt, alt gjøres gjennom ebay:)

Din Feedback som kjøper

Det er også viktig å ha god feedback som kjøper, for det er noen ebayselgere som ikke vil selge til folk med dårlig feedback. Selv om du er kjøper og ikke selger så får du feedback av de du handler hos. Om betalingen har gått feilfritt så får du god feedback.

Husk å ikke gi positiv feedback til selgere før du har fått det du har bestilt i posten og sett godt over at alt skal være slik som bestilt. Og er det noe gale eller at produktet er fake så kontakt selgeren før du gir dårlig feedback – Da kan dere ordne opp enklere enn å ordne opp med en sint selger som har fått dårlig feedback fra deg:)

Det er noen selgere som ikke vil gi deg feedback før du har gitt dem feedback, og gir du dem dårlig feedback gir dei deg feedback og det suger litt..

Toll og moms

Du kan kontakte ebayselgeren og høre om h*n setter ned verdien på pakken. De som er merket med Ebay Store gjør som skjeldent dette da de fungerer som en seriøs nettbutikk med lover og regler. Men handler du hos en privat selger så gjør selgeren dette for deg. De gjør det ofte automatisk også, men send de en melding for det.

Det var litt om Ebay, er det fortsatt noe du lurer på så si i fra så skal jeg hjelpe deg så godt jeg kan!
Lykke til!!

 

En kommentar om “Ebay: Hvordan komme i gang”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.