DIY: Marmor sminkebord

foretter
I dag tenkte jeg å prøve noe spennende, å legge kontaktfilm på sminkebordet. Jeg er så lei det hvite sminkebordet og har lyst å gjøre det litt mer «instagram vennlig», og vi vet at på instagram er folk glade i marmor.

Jeg kjøpte egentlig denne rullen med kontaktfilm for å ha på et lite kaffebord som jeg tenkte å ha på sminkerommet, men så kjøpte jeg et nytt kaffebord i stedet og da ble denne rullen med kontaktfilm bare liggende – I dag fikk jeg lyst å gjøre noe kjekt og valgte derfor å pimpe sminkebordet mitt litt.

Les også: How-to: Lage et sminkespeil med lys 

Jeg får ofte spørsmål fra hvor sminkebordet, hyllene, kommoden og speilet er fra, og alt er fra IKEA. Sminkebordet heter Malm sminkebord, og kommoden er en Alex skuffeseksjon, sminkespeilet har vi laget selv med deler fra ikea, link til how-to over.

Men over til det vi skal gjøre i dag, pimpe det triste, gamle, hvite sminkebordet mitt.  Det du trenger er en rull med kontaktfilm i valgfritt mønster eller farge, linjal, blyant og en saks.

img_0952

Du får kjøpt kontaktfilm på hobbybutikker som panduro og lignende, men jeg kjøpte min billig på ebay (link). Det som er viktig å tenke på er at du finner en som er like lang eller lenger enn møbelet du skal lime det på – da slipper du denne kjedelige og mindre pene skøytekanten.

1. Fjern glasstoppen fra sminkebordet og fjern disse små blanke knottene:

1

2. Vask godt over bordplaten for å fjerne skitt, støv og sminke-/fettflekker. Jeg vasker med Anti Bac Overflatedesinfeksjon 75%. Denne tar limrester fra de blanke knottene og annet som kan ligge på bordplata. Vask også glassplaten med vindusvask og fiberklut:

2

3. Mål opp og klipp ut rett størrelse. Jeg droppa linjal og brukte bare glassflaten som mal og streket rundt den med kulepenn. Glassplaten er like stor som bordoverflaten så hvorfor gjøre det vanskeligere med linjal når du kan gjøre det så enkelt. Husk å tegne på baksiden av kontaktfilmen:

img_0955

Et lite tips er å legge en planke under og skjære ut med tapetkniv, men jeg hadde ikke tapetkniv så da ble det en saks.

4. Fjern av litt av det beskyttende arket under og legg kontaktfilmen forsiktig på bordet slik at hvert hjørne matcher. Ta så et bankkort eller lignende og skrap ut bobler mens du klistrer mer og mer av denne kontaktfilmen ned på bordplata. Her er det lurt du bruker god tid slik at du ikke får rynker og luftbobler:
img_0963

img_0966

5. Legg de blanke knottene tilbake på bordet, en i hvert hjørne. Sørg for at glassplaten er ren før du plasserer på bordet igjen – Og tadaaa, du er ferdig !

 

img_0969 img_0970 img_0971

Du finner mange forskjellige måter å gjøre dette på hvis du bare googler litt. Noen bruker såpe under for å gli denne kontakfilmen på plass før den tørker og fester seg – men denne metoden jeg brukte fungerte bra den også. Nå kan jeg ta produktbilder rett på sminkebordet dersom jeg ønsker marmor bakgrunn, stilig ! ♥

Q: Har du instagram – Del gjerne instagrammen din i kommentarfeltet under!
Håper dere fortsatt får en fin søndag videre 

 

4 kommentarer om “DIY: Marmor sminkebord”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.