Sminketips: Concealer


Trodde du at du kan bruke hvilken som helst concealer under øynene? Visste du at det finnes forskjellige undertoner på concealere også? Her får du tips til hvordan du bruker concealer rett.

Det er mangen som bruker samme concealer på urenhetene sine som på mørke ringer under øynene. Det går forsåvidt greit det, men noe dei kanskje har glemt å tenke på er undertoner.

Hva skjer dersom du blander gult og blått? Helt riktig, det blir grønt – Og samme skjer dersom du har blå ringer under øynene og bruker en gul concealer over. Altså du vil ende opp med en grønnaktig farge under øynene.
For å unngå dette må du vite hvilken farge du har på de mørke ringene dine – Blå eller lilla. Og du må vite hvilken farge som ligger på motsatt side av fargehjulet for desse fargene.

  • Har du lilla farge på de mørke ringene under øynene må bruke gul concealer, gul er kontrastfargen til lilla.
  • Har du blå farge på de mørke ringene under øynene må du bruke oransj/laksefarget concealer, oransj/laksefarge er kontrastfargen til blå.

                       fargehjulet

 

Hva med urenheter og andre røde partier ?

Du må også tenke på kontrastfarger når du skal nøytralisere og dekke over urenheter som er røde eller andre røde partier, f.eks rosea, i ansiktet. 
På motsatt side av rød i fargehjulet ligger fargen grønn, kontrastfarger, og for å nøytralisere rødligheter bruker du da en grønn concealer og så avslutter du med foundation eller en hudfarget concealer over.

  • Har du rødheter i ansiktet bruker du grønn concealer og avslutt med foundation/hudfarget concealer over.

 

Konsistens – Tykk eller tynn concealer?

Så har vi dette med konsistens – bør man bruke en tykk concealer under øynene?
Dette har noe med smak og behag. Selv vil eg aldri anbefale en tykk concealer til bruk under øynene fordi huden er så tynn og skjør. En tykk concealer vil legge seg i fine linjer mye lettere, men kan også tynge veldig på huden. Til bruk under øynene anbefaler jeg en lett flytende concealer, mens til dekking av kviser/urenheter kan du fint bruke en tung concealer med god dekkevne. 

 
Så nå forstår du vel kanskje hvorfor det å bruke samme concealer til urenheter og mørke ringer ikke er så lurt ?

 

2 kommentarer om “Sminketips: Concealer”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.