Omtale: Tarte Lights, Camera, Lashes mascara

IMG_0251
Da jeg var i USA hamstret jeg inn mascaraer fra forskjellige merker, blant annet Tarte sin superpopulære mascara «Light, Camera, Lashes». Dersom du er en som liker mascara med «fluffy» børste istedenfor disse taggete gummibørstene er dette muligens en mascara for deg.

Jeg er hvert fall en som liker best de tradisjonelle, vanlige mascarabørstene som er litt fluffy – jeg  syns de separer vippene best og gir mest fylde uten å klumpe. Med gummibørster klarer jeg av en eller annen grunn alltid å stikke meg på øyet og jeg må jobbe lengre for å få det resultatet jeg ønsker.

Denne mascaraen skal i gi deg lengde, krøll, volum óg være pleiende for vippene. Jeg kan si meg enig i at den gir en illusjon av lengre vipper, den gir også volum, men samtidig separer dem – Akkurat slik jeg ønsker en mascara skal gjøre.

IMG_0253

IMG_0254

Jeg har naturlig krøll på vippene, og i ytre del av øyet er de ekstra krøllete, noe som jeg irriterer meg grønn over – i dette området blir det ofte klumpete og mindre pent. Men med denne mascaraen klarer jeg å få et fint resultat uten at det blir klumpete, og det har mye med at børsten ikke har korte hår som da legger mindre produkt på vippene, men også konsistensen/formulaen på produktet.

Jeg liker mascaraen verken for våt eller tykk, og ofte har det hendt at jeg hater mascaraen først, men etter en uke eller to liker jeg den bedre – da har konsistensen blitt litt tykkere og er enklere å jobbe med. Denne mascaraen har den rette konsistensen fra første gang jeg åpner den og har hatt den samme gode konsistensen og kanskje litt bedre nå flere uker senere – den er enda ikke blitt tykk og klumpete.

Mascaraen verken smitter av eller drysser, men den er ikke vannfast (du kan få den i vannfast formula) og den eneste fargen de har er matt sort. En annen ting jeg syns er meget viktig å nevne er at vippene blir ikke stive, selv med flere lag holder vippene seg myke. Mascaraen tynger heller ikke på vippene og det føles nesten som om man ikke har på seg mascara fordi den er så lett.

medutenKlarte selvsagt ikke å påføre mascaraen fint nok når jeg skulle ta «med/uten» bilde. Men la gå…

Mascaraen inneholder «Rice Bran Wax» som gjør at vippene skal vokse seg lange, «Carnauba Wax» som gjør konsistensen mer kremete for en enklere påføring, «ProVitamin B» som skal pleie og gjøre vippene tykkere og «Olive Esters» som beskytter og pleier vippene mot skade.

Jeg kan ikke si jeg har merket så mye til at vippene har blitt lengre, men at de er myke kan jeg si meg enig i  – Uansett så er dette er en ny favoritt hos meg, og det er lenge siden jeg har prøvd en så god mascara. Min favoritt mascara de siste årene har faktisk vært en drugstore mascara, Maybelline Falsies Flared, og er fortsatt en favoritt og deler første plassen med denne fra Tarte.

Minuset med denne mascaraen er at den er ikke å få i butikk her i Norge, men kan bl.a kjøpes hos Sephoras nettbutikk. Jeg vil også nevne at siden jeg allerede har naturlig krøll på vippene vet jeg ikke om denne holder på krøllen hos de som har helt rette vipper og som må bruke vippetang.

Pris:
Fra 77,- hos Sephora
(Ja, de sender til Norge). 

Karakter: 
5 av 6

 

Q: Har du en mascarafavoritt du vil anbefale meg? 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.