Lillasjampo og sølvsjampo – hvilken bør du velge?

img_0998Man kan fort bli litt forvirret av de forskjellige fargekorrigerende sjampoene for blondt hår, lillasjampo og blå-/sølvsjampo – disse kan se veldig like ut i fargen, men har allikevel en forskjell du bør være obs på.

Disse sjampoene skal som du sikkert vet «eliminere» uønsket gyllen farge i håret, og hvis vi tenker på fargehjulet og kontrastfargene vil du forstå forskjellen mye lettere.

Forskjellen mellom lillasjampo og sølvsjampo er at sølvsjampo går mer mot blått, mens lillasjampo har logisk nok en lilla farge.

ittens-fargesirkel

img_0999

Har du gult hår og vil fjerne guleskjæret går du for det motsatte av gult i fargehjulet som da blir lilla, lillasjampo.

Har du oransje toner i håret som du ønsker å fjerne er blå det motsatte i fargehjulet og du bør derfor bruke sølvsjampo, eller blåsjampo.

Sølvsjampo er egentlig laget til folk med hvitt eller grått hår – disse hårfargene har en tendens til å gulne litt og da vil sølvsjampoen fjerne dette. Men siden den fungerer også på blondt hår er den blitt mye brukt for å gi blondiner en kald farge.

Hva skjer hvis man bruker feil?

Det som kan skje hvis du bruker sølvsjampo på gult hår er det som skjer hvis du blander gult og blått – håret ditt kan få en grønnaktig farge.

Har du veldig porøst hår vil håret trekke til seg mer av fargen, så vær forsiktig med hvor lenge du sitter med disse sjampoene i, du kan faktisk ende opp med uønsket granny hair eller lilla hår.

Slike sjampoer inneholder svært sjeldent pleiende eller fuktgivende ingredienser, så man vil kunne oppleve squeeky clean eller trått hår etter vask. Derfor vil jeg anbefale en god fuktkur etter du har brukt slike sjampoer for å få håret kambart og mykt igjen.

 

Hvilken sjampo er best?

Som jeg har nevnt flere ganger på bloggen min er den beste lillasjampoen Fudge Clean Blonde (Bruk kodeord MOVNOV2016 for 20% rabatt) . Du finner ikke bedre lillasjampo enn dette. Jeg med mitt lyseblonde hår får faktisk en kald gråaktig farge ved bruk av denne hvis jeg lar den sitte i 5 minutter eller mer (jeg ønsker den fargen altså). Men pass på, denne er veldig effektiv og håret kan fort bli lilla.

En god sølvsjampo jeg kan varmt anbefale er Matrix So Silver (Bruk kodeord HAR20 for 20% rabatt). Denne dufter helt hærlig av epler, og den duften henger i håret lenge. Denne anbefaler jeg å ha i tørt hår for best effekt (dersom du ønsker veldig kaldt eller gråaktig hårfarge) i  ca. 10 minutter +/-. En annen gammel og god favoritt er Redken for men Silver Charge (bruk kodeord MOVNOV2016 for 20% rabatt). 

 

 

 

2 kommentarer om “Lillasjampo og sølvsjampo – hvilken bør du velge?”

  1. Jeg hadde faktisk ett tilfelle etter en frisørtime der jeg kom gående ut med blondt hår med grønnskjær… Har aldri tenkt på hvorfor det skjedde, men tenkte også at jeg aldri har fått grønt hår før når jeg selv har korrigert fargen hjemme…

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.