Hvorfor frisørshampoo er bedre enn butikkshampoo


Vi ser mange reklamer om fantastisk hår med glans og gud bedre hva dem lover deg. Kjendiser som blir betalt mye for å skryte om produkter som de selv ikke bruker en gang. For å si det slik så har nok kjendisene egne hårstylister som har valgt ut produkter som er tilegnet kjendisen hårtype – Og det er nok profesjonelle hårprodukter.

Det er faktisk forskjell på frisør- og butikkshampoo, tro det eller ei. Mangen er fornøyd med butikkshampoo og det er helt supert! Men det er også mangen som reagerer på butikkshampoo pga. innholdet og feil produkter for hodebunnen.

Det har seg slik at butikkshampoo som oftest er utvannet shampoo tilsett mye parfyme og silikon – Dette gjør dem fordi det er billigere å produsere ( derfor er butikkshampoo billigere enn frisørshampoo).
Frisørshampoo derimot er mer konsentrert, mindre silikon og parfyme, men mer pleiestoffer. Nå sier jeg ikke at frisørshampoo ikke inneholder silikon og parfyme, for det gjør dem. Men de inneholder mindre av det og mer av de gode pleiende ingrediensene.

Husk det finnes forskjellige typer silikon, en er vannløselig og en annen er ikke. Det silikon gjør er å fylle inn sprekker og ujevnheter på hårstrået slik at håret får en glatt overflate/hinne. Det høres kanskje fantastisk ut, men du må tenke på at silikonen legger seg som ett lag rundt hårstrået og da får jo ikke pleiestoffene trekke seg godt nok inn.

Hva skjer hvis du smører handkrem på handen din, men du har på en plastikkhanske? Handkremen trekker ikke gjennom hansken, den ligger som et belegg over plastikkhansken og har ingen nytte for seg.

En annen ting hvorfor frisørshampoo er bedre enn butikkshampoo er at butikkshampoo skal som oftest passe de fleste hårtyper. Så da putter dei i masse ingredienser som skal gjøre ditten og datten for håret ditt. Og skriver det på flaska for at det skal hørres så bra ut.  Istedenfor å ha én egenskap som dei konsentrere seg om, slik som frisørproduktene gjør – Sitat Kevin Murphy

En frisørshampoo har som oftest én egenskap (enten protein for å styrke håret, eller fuktgivende ingredienser mot tørt hår osv). Frisørshampoo har derfor sterkere pleieingredienser så du vil oppnå mer effekt med en frisørshampoo. Har du tørt hår så kjøper du en shampoo for tørt hår, ikke «farget,tørt,slitt,bleket,fett hår-shampoen» fra butikkhylla på rema 1000. Bruk en shampoo som har én egenskap som er tilegnet din hårtilstand !

Til syvende sist så er det faktisk billigere med frisørshampoo når man ser på mengden man bruker og resultatet man får. Man trenger mindre av frisørshampoo for å oppnå et bra resultat ( fordi det er mer konsentrert) mens med en butikkshampoo må du som oftest bruke mye av og vil ta lengre tid før du oppnår et bra resultat.

En kommentar om “Hvorfor frisørshampoo er bedre enn butikkshampoo”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.