Søtpotetsuppe m/ reker og karri


For noen uker siden fikk jeg smake noe helt fantastisk godt på et hotell i Odda – Søtpotetsuppe! Den var så god at vi var nødt til å spørre etter oppskrift. De hadde ingen oppskrift, men nevnte noen ingredienser. Nå har jeg testet og smakt meg frem til en neeeesten lik suppe.

Altså, denne suppen anbefales på det varmeste – enten som en forrett eller som en hverdagsmiddag. Vanligvis ville jeg gått for ferske reker, men i denne suppen er faktisk reker i lake det beste ! Men selvsagt kan du bruke ferske reker dersom du foretrekker det. Det høres kanskje litt spesielt ut med karri, men du skal ha veldig lite i slik at du kjenner et hint av karri i suppen.

Du trenger:
2 store søtpoteter (ca. 700g)
400ml kokosmelk
1 løk
½ ts karripulver
1 ss vegeta (buljongpulver, fåes i Spar-butikker eller innvandrerbutikker som selger polske varer).
2 dl vann
1 ts pepper
Reker i lake (men kun rekene).
Brødkrutonger (gjerne med hvitløksmak).
Smør/solsikkeolje
Spirer (Valgfritt)

Start med å skrelle løk og søtpotetene. Finhakk løk og skjær søtpotetene i små terninger.
Ha litt olje eller en klatt smør i en kasserolle, når smøret er smelta har du i løk og steker løken til den blir blank. Ha så i søtpotene og stek i ca. 5 minutter.

Hell over kokosmelk, vann og Vegeta pulver – La dette koke på medium varme til søtpotene er møre. Ha suppen over i en blender eller bruk en stavmikser og miks til du får en smooth konsistens på suppen. Tøm suppen over i kasserollen igjen (dersom du brukte blender) og smak til med karri og pepper, evt. litt salt dersom det trengs ( er salt i vegetaen).

Ønsker du suppen litt tynnere kan du tilsette litt mer kokosmelk/vann.

Server suppen i skåler, ta så mye reker du vil (uten laken) i midten av suppeskåla.  Strø brødkrutonger og spirer over og nyt ♥

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.