Mineralsminke med skumle ingredienser

Er egentlig «i.d Bare Escentuals Minerals» så bra for huden som folk skal ha det til?  Hvorfor bruker ikke jeg foundation fra dette merket?  Id og mangen andre mineralmerker bruker en ingrediens som jeg og mangen andre kvinner ikke tåler – Nemlig Bismuth!

En gang prøvde jeg denne «fantastiske» foundationen fra i.d som liksom skulle være så utrolig bra og naturlig for huden. Vel, min hud likte ikke i.d foundation – Huden min ble irritert, den klødde, det stakk  osv..

Da satt jeg meg ned å surfa litt på hvorfor i.d minerals klødde og gav meg mer urenheter. Svaret jeg fikk var at den inneholder Bismuth Oxychloride (bi) .

Bismuth Oxychlorid er et billig fyllemiddel (tungvekt) som blir brukt til å fylle opp sminkekrukka.
Det er et pigment som får sminken til å bli skinnende på huden (lysreflekterende). Bismuth bruker de også i mineralsminke for å få sminken til å sette seg bedre på huden – Derfor må ein «buffe» foundationen godt inn i huden/porene for at det skal sitte lengre i løpet av dagen – Og dermed tetter den porene og noen vil få utbrudd (kviser/acne).

Bismuth er ikke giftig, men 75% av kvinnene reagerer med en allergisk reaksjon på dette – Som kløe, irritasjon, akne osv. Man kan også bli grå og blank i ansiktet med tanke på at bismuth er grå «pigment» og lysreflekterende.
(Kilde: Wikipedia)

Et mineralprodukt som jeg bruker er Tikei eller EverydayMinerals som begge er frie for Bismuth. Dei har jeg ikke reagert på, de gir en matt finish og jeg ser ikke grå og guffen ut i ansiktet – De er også billigere enn i.d.

Jeg bør helst ikke bruke foundation med bismuth, men produkter som man har i små områder i ansiktet kan jeg bruke, men ikke så ofte. Slik som blush eller øyenskygge kan jeg bruke noen ganger, siden det er så liten del av ansiktet. Men det hender jeg reagerer på blushene óg.

 

Dette er hva Dermanor har å si om saken:

 

Det har i det siste vært flere spørsmål om mineralsaltet Bismuth Oksiklorid, som finnes i de fleste mineralmakeup-merkene. Det har blitt spredd en del usanne rykter om denne ingrediensen på nettet. Grunnen er at den store suksessen med mineral-makeup skaper et attraktivt marked som blir utsatt for konkurranse. Hard konkurranse gjør at noen blir fristet til å spre usanne rykter for å fremme egne produkter.

Ryktene stammer bl.a. fra påstander om at forbindelsen likner på de giftige metallene arsenikk og bly, som overhodet ikke stemmer.
1) Bismuth er ikke giftig slik som de andre metallene.
2) Arsenikk (As2O3) og bly (Pb) har ingen likheter med Bismuth (Bi), da de har fullstendig ulik kjemisk oppbygning.
3) Bismuth Oxychloride er ikke et metall, men et mineral/mineralsalt.

Vår leverandør av bareMinerals i USA garanterer at ingrediensen er trygg og sikker i bruk. De garanterer også at dette mineralet er hentet fra naturen og at det ikke er kunstig fremstilt. Bismuth Oksiklorid finnes nemlig naturlig i små mengder, og er derfor kostbart å bruke. Ingrediensen kan fremstilles kjemisk for å få den billigere, men det har bareMinerals valgt å ikke gjøre.


Jeg velger å tro etter opplevelser, praksis og fakta, og det jeg opplevde med i.d var at min hud ikke tålte den pga. innholdet, mens Tikei og EverydayMinerals, som begge ikke inneholder Bismuth, tålte jeg! Det er jo så mangen som reagerer på den ingrediensen, så hvorfor skal dette vær usant da, Dermanor?

(Kilde: tikei, wikipedia, dermanor hudpleie)
bloggurat

3 kommentarer om “Mineralsminke med skumle ingredienser”

  1. Jeg har hørt rykter om at bismuth er med å forstørre porene i hudene, slik at urenheter ikke blir tilstoppet og derfor får man ikke kviser. Mens mineralmakeup uten bismuth ikke vil gjøre dette og dermed vil man få små kviser (ikke cystisk akne). Har du hatt noe erfaring om Tikei og EDM tilstopper huden? 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.