HÅRTIPS: Vedlikehold av extensions!

Hårextensions har blitt veldig populært de siste årene. Du får dem i forskjellige lengder former,farger, ekte eller syntetisk, clips eller teip – Her kan du velge og vrake! Men hvordan tar man vare på dem??

Selv liker jeg godt clip-ons, man kan ta dem av og på akkuratt når det passer deg. Vil du ha langt hår en kveld eller kort en annen er clip extensions perfekt for deg.
Som sagt så finnes det mangen forskjellige måter å feste extensions med, som nevnt kan du få dem i Clips, men også i teip, punkt/microlinks, fletting, keratin osv.. De sist nevnte anbefaler jeg at du gjør det hos en profesjonell ( frisør ).

Du får extensions i ekte menneskehår og syntetisk (plastikk). Husk at de i syntetisk må du vær veldig forsiktig med når det gjelder varmeverktøy som krølltang og rettetang – Extensionet kan smelte med varme, siden det er plastikk.
Mens naturhår/menneskehår kan du bruke varmevertktøy, det smelter ikke og du kan behandle det nett som du ville gjort med ditt eget hår ( Varmebeskyttende, hårkur o.l.)

En viktig ting du må huske på er å bruke rette produkter for extensionet ditt. Bruker du butikkshampoo så mister du garantien (hvis du har kjøpt de på frisørsalong). Men bruker du frisørprodukter så beholder du garantien. Denne regelen var iallefall da jeg kjøpte Saras hair extensions i frisørsalong – Skulle de bli ødelagt så får jeg nytt, bare hvis jeg hadde brukt frisørshampoo på det.

Jeg vasker og kurer extensionet mitt med L’Oreal Pro.Expert liss ultime Shampoo og hairmask som du får kjøpt i frisørsalonger eller hos Feelunique.com. Jeg bruker en naturhårbørste når jeg børster extensionet fordi dette er mer skånsomt på håret.  Husk å ikke få shampoo/hårkur på festene, da kan de løsne.

Hårfarging:
Hjemmehårfarging er fy-fy. Sørg heller for å få en bra match/din hårfarge på extensionet når du kjøper det. Unngå sterke og skadelige behandlinger som farging/bleking, det sliter og tørker ut extensionet.
Hvis du absolutt farge det, bruk en glansvask eller fargesjampoo fra frisøren uten ammoniakk eller peroxid.

Er extensions skadelig for håret??
I noen tilfelle, så er det skadelig for håret. Men følger du frisørens råd og tar vare på håret, så går det som regel bra. Teip, keratin og andre slike metoder skader håret – Du får masse limrester om frisøren gjør en dårlig jobb, og det er noe dritt når du skal ta de av.

Clip-ons derimot er ikke fult så skadelig, men i lengden så er det skadelig det også. Ha pauser, ikke ha extensionet for lenge i. Helst ta de utav om natten. Klemmene som du fester med har noen skarpe kanter som kan gnage og slite på håret ditt, så la håret få litt pause.

Oppbevaring:
Ikkje la det ligge på gulvet, eller sammenkrøllet i en krok. Børst igjennom det og legg det fint inn i pakken den kom i eller heng det opp. Unngå å la det ligge på fuktige plasser som i bilen, badet o.l.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.