Merker


Nettbutikker jeg anbefaler

Sephora.com, Inc.

Beauty Bridge - Reveal Your Natural Beauty!      Beauty Bay

Toll og moms på kosmetikk

Er det noe du lurer på angående toll og moms ved import av f.eks kosmetikk? Hvordan man regner ut hvor mye man må betale og hvilken varer er tollfrie – Da bør du lese dette innlegget hvor jeg har svart på det meste dere lurer på.

Varer inkludert frakt under 350kr er toll og avgiftsfrie, uansett hva det er. Bøker er toll og avgiftsfrie uansett verdi, sålenge det er til eget bruk. Havner du over 350kr på diverse varer (unntatt bøker) må du betale toll og mva – Men hva med kosmetikk??

For det første så er kosmetikk tollfritt, men det betyr ikke at man ikke må passe på tollgrensa som er 350kr. For man må betale moms som er 25% av prisen på varen + et gebyr på 135kr (270,- dersom du handler for mer enn 1000kr) – Så det er lurt å holde seg under 350kr når man handler på utenlandske nettbutikker.

Nå gjelder fraktprisen også

Før var det slik at hvis du handlet for mindre enn 200kr slapp du toll/moms selvom frakten fikk totalsummen over 200kr – Så lenge selve varen var under 200kr slapp du toll.

Nå er det slik at uansett om selve varen er under 350,- så teller faktisk frakten med. Så om du kjøper en vare for 100kr og frakten koster 260 slik at totalsummen blir 360 må du betale toll – fordi frakten teller også nå.

Så i praksis har vi «egentlig ikke» fått høyere tollgrense – handler du fra f.eks USA så er fraktprisen oftest skyhøy fra før så om varen er superbillig så må du betale toll uansett, noe du kanskje ikke måtte hvis vi hadde den gamle tollgrensa uten frakt inkludert.

Hvordan regner man ut hva man skal betale?

Dette er enkel barneskole matematikk – La oss si du har bestilt noe til 450kr (inkl. frakt), da må du finne ut hvor mye 25% av 450 er og det gjør du slik:

450 x 0.25 = 112.50 (det er momsen du må betale ekstra)

Men du er fortsatt ikke ferdig fordi du må legge til gebyret på 135,- også og da blir regnestykket:

112.50 + 135 = 247,50.

Så du må altså betale 247,50,-  når du skal hente pakken din som hadde en verdi på 450,-. 

 

Refund av moms og gebyr.

Det finnes heldigvis noen nettbutikker som refunderer de ekstra momsutgiftene vi må betale, som f.eks Feelunique. For å lese hvilken nettbutikker som refunderer og hvordan du får tilbakebetalt de ekstra utgiftene kan du lese dette innlegget.

 

 

Regn ut hvor mye det blir i moms/toll i Importkalkulatoren.

På toll.no sin nettside kan du enkelt regne ut hvor mye du må betale i moms/toll dersom du ikke vil regne det ut selv slik som vist tidligere i dette innlegget.

Før hadde toll.no valutakalkulator på samme side som importkalkulatoren, men dette er nå fjernet – Men du kan bruke denne valutakalkulatoren for å regne ut valutaen.

 

 

12 comments to Toll og moms på kosmetikk

Legg inn en kommentar