Topp 3 – Foundation (oppdatert)


For ca. ett år siden skreiv jeg et innlegg på mine topp 3 foundationer, noen av disse ligger fortsatt på topp 3 lista, men jeg har endret litt på lista og fått en ny favoritt også. Derfor lager jeg ett nytt innlegg på mine topp 3 favoritt foundationer.

Jeg har gått fra å bruke foundationer med full dekkevne til å bruke foundation med medium dekkevne. Jeg føler jeg ikke trenger full dekkevne lenger, og jeg føler det ser bare så kakete og unaturlig ut, mens en foundation med medium dekkevne ser naturlig ut, samtidig som huden ser feilfri ut.

Det var faktisk ikke vanskelig denne gang å velge ut 3 foundation, for disse tre er uten tvil de beste foundationene jeg har testet til nå. Foundation nr 1 og nr 2 er på en delt førsteplass, for begge er like gode og jeg klarer bare ikke å velge hvem jeg liker best…

1. Chanel Vitalumiere Aqua SPF15 – Denne foundationen låg alene på første plass i den første topp 3 jeg lagde, men nå deler den første plass med foundationen som du kan lese om lengre nede.

Chanel Vitalumiere Aqua er en foundation med liten/medium dekkevne, du kan legge flere lag for mer dekkevne dersom ønskelig. Konsistensen er veldig flytende og lett og man føler nesten ikke at man har foundation på. Huden ser perfekt ut, samtidig som det ser naturlig ut.

Det er ikke en matt foundation, men heller ikke skimmrende – den gir litt glød uten at man ser blank ut. Jeg med kombinert hudtype kan fint bruke denne uten å se blank ut, den gir meg heller ikke noen urenheter. Den er veldig enkel å påføre, du kan bruke fingrene eller sminkebørste, fint resultat får du uansett.

Ekstra pluss for en god duft, den lukter litt roser. Det eneste negative med denne foundationen er prisen, i Norge får du den til 390,- hos f.eks Parfymelle. Heldigvis varer den en stund, så jeg mener det er verdt det!

– Fåes hos StrawberryNET.

 

2. Shiseido Sun Protecting Liquid Foundation SPF30 – Dette er en nykommer på lista, men helt ny for meg er den ikke. Jeg har skrytt mye over denne på bloggen og det med god grunn. Det er denne foundationen som deler første plassen sammen med Chanel Vitalumiere Aqua.

Shisheidos foundation er veldig lik på Chanel Vitalumiere Aqua, den er kanskje litt mer matt på huden, men allikevel gir den litt glød. Den har en medium dekkevne, men du kan legge flere lag for mer dekk. Huden ser feilfri ut, men naturlig og ikke kakete. Man merker ikke at man har foundation på, og man ser nesten ikke det heller. Den er veldig enkel å påføre, som med Chanel sin kan du bruke fingrer eller sminkebørster, perfekt resultat får du uansett.

Den har solfaktor 30 i seg, men det beste er at den er vannfast! Så dersom du skulle svette litt eller få vann på deg så renner ikke foundationen av. Jeg syns også den sitter lengre på enn vanlige foundationer gjør.

Den har en god duft som ligner veldig på solkrem. Den er også en del billigere enn Chanel Vitalumiere Aqua – litt usikker på hva den koster i parfymerier, men du får den billig på nett.

– Fåes hos Feelunique.

 

3. NARS Sheer Glow Foundation – Dette er en gammel favoritt som også fortjener sin plass på topp 3 lista. Denne skiller seg veldig fra de to andre ved at denne har litt mer dekkevne og er derfor perfekt til fest.

NARS Sheer Glow har som sagt medium/full dekkevne, men man vil ikke få et kakete og unaturlig resultat med denne foundationen. Den ser naturlig ut på og man får en fin glød. Den har en tykk konsistens og kan gi deg litt maske følelse, men dersom du vil kan du blande den med en dagkrem for «tynne» den litt ut.

Dette er den foundationen av alle de tre nevnte som har best utvalg av farger/nyanser. Når du kjøper denne foundationen får du ikke pumpe med, men det kan kjøpes utenom, noe som anbefales.

Jeg liker best å påføre denne foundationen med en sminkebørste, som f.eks Sigma F80 og bruke stipple/buffe metoden. Siden den er litt tykk trenger man en kompakt børste – Man må jobbe litt mer med denne foundationen enn de to andre siden den er litt mer heavy/mer dekkevne.

Den har ingen duft eller SPF i seg. Det er få butikker i norge som selger NARS, men du får den billig på nett.

– Fåes hos HQHair.

 

 

– Hvilken foundation er din favoritt ??

 

 

28 kommentarer om “Topp 3 – Foundation (oppdatert)”

 1. Min favoritt er Max Factor Xperience Weightless Foundation. Den er fantastisk! Lett, men fuktighetsgivende og perfekt naturlig men god dekkevne. Helt grei pris som er et stort + 🙂

  Svar
 2. I.d bare minerals. Har prøvd å gå tilbake til flytande foundation for å prøve ut litt nytt, men varer ikkje lenge før eg er tilbake hos min elskede id! Til kvardags syns eg at L’oreal sin BB krem e veldig fin å bruke.

  Svar
 3. Hei, syntes du fortsatt john masters organics deep scalp follicle treatment and volumizer funker og får håret til å voks raskere, Klippet av 10 uønskede cm i går hos frisøren, så har virkelig lyst til å finne noe som får håret til å vokse raskere.
  Plis svar meg! 😀

  Svar
 4. Hei! Og takk for super blogg! Bruker beige rose i lyseste nyanse i chanels foundation du nevner i dette innlegget. Hva tror du tilsvarende ville vært i NARS?

  Svar
  • Selv takk, så kjekt du syns det 🙂 Lyseste er det BR10 eller BR20 ? Jeg vet det finnes 10, men noen steder har de bare 20 – Vil bare vær sikker før jeg svarer 🙂 Men dersom du er BR10 kan Mont Blanc kanskje ver en som passer deg:)

   Svar
 5. Hei! 🙂 Er nykommer for bloggen din, men herre min hatt for en blogg!! Den er jo helt nydelig. Har et spørsmål, jeg driver å googler hvor man kan kjøpe NARS i Norge, men uten hell, finner bare en butikk i Oslo (Head), vet du om andre steder man kan få tak i NARS? xx

  Svar
  • Heisann!
   Tusen takk for det – kjekt å høyra 😀

   Jeg vet desverre bare om én i Oslo som selger Nars, å det er kanskje den samme vi snakker om (?). Men du får tak i Nars hos HQHair.com og kissandmakeupny.com ( begge nettbutikker )

   Svar
 6. Hei Malin!:)
  jeg bare lurte på hvilken farge du hadde i shiseido foundationen? (på sommeren, når du er brunere) SP30? Sp40?
  greit å vite for å kunne sammenligne litt.. vurderer å kjøpe meg den selv:)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.