Thai Larb Moo ( Thai svinekjøttsalat)


Nok en thairett jeg vil dele med dere som vi lærte å lage på Thai Cooking Class i Thailand. Dette er en rett som de ofte lager til lunsj, men den kan fint brukes til en middag, spesielt nå på sommeren da vi ønsker litt lettere matretter i sommervarmen.

Larb moo består av blant annet svinekjøttdeig, men du kan fint bytte den ut med kylling- eller oksekjøttdeig dersom du heller foretrekker det.

For å få den «nøtte-aktive» smaken samt litt crunch trenger du stekt ukokt jasminris, Kow Kua. Det er veldig enkelt å lage og du kan fint lage litt ekstra og oppbevare i en tett boks til neste gang du skal lage Larb moo.

For å lage Kow Kua trenger du bare å steke ukokt jasminris i en tørr stekepanne til risen har fått en gyllen farge. Rør hele tiden slik at det ikke blir brent,  det tar ca. 10 minutter på medium varme. Så kjører risen i en blender eller morter til risen blir til et litt grovt pulver (ikke for fint knust, så morter er absolutt best).


Thai Larb Moo

Du trenger:
400g svinekjøttdeig
4-5 sjalottløk
2 stilker sitrongress
3 stilker vårløk
3 ss Kow kua
6 ss vann m/kyllingbuljong
6 ts fishsaus
5 ss limesaft
2 ss chiliflakes
1 kopp med mintblader
*Alternativ tilbehør: Agurkskiver, Hodekålblader, Salatblader, stekt egg og ris.

Start med å kutte grønnsakene: Sjalottløken og vårløken i tynne skiver. Sitrongresset fjerner du det ytterste laget for det kan være litt hardt å tygge i samt kutter vekk toppen og den første centimeteren på bunnen av stilken, skjær så i tynne skiver.

Stek svinekjøttdeigen i en panne, ha i kyllingbuljongvannet og rør ofte til kjøttet er gjennomstekt.
Ta pannen vekk fra varmen før har du i sjalottløk, mint bladene, sitrongress, vårløken og rispulveret (Kow Kua). Smak til med fishsaus, sitronsaft og chiliflakes.

Server enten med agurkskiver, salatblader, eller ønsker du mer middag ut av det kan du servere med ris og et stekt egg attåt.. Mums!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.