Sminketips: Sminke for moden hud


Når man er «kommet litt opp i åra» er det ikke alt som vil bli like fint på deg som på en tenåring. Derfor finnes det forskjellige sminketeknikker, farger og produkter som passer bedre til eldre kvinner med moden hud.

Det er noen få enkle knep som kan få deg til å se 10år yngre ut, men er du uheldig og gjør noe feil kan faktisk sminke få deg til å se mye eldre ut enn det du egentlig er. Her får du små kjappe tips til hvordan eldre kvinner kan se mye yngre ut.

Bryn

Bryn er noe av det jeg syns er viktigest med ansiktet – Bryn former ansiktet ditt, og med feil form og mende kan du faktisk se eldre ut. For tynne og pistrete bryn kan faktisk eldre ansiktet ditt, mens fyldigere bryn gir et yngre utseende.
Har du tynne bryn som kanskje mangler litt hår, kan du enkelt forme og fylle inn bryna dine med et brynprodukt. Du vil da allerede merke stor forskjell.

 

Matte eller skimmrende farger og produkter?

Det sies at eldre kvinner ikke skal bruke glitter – Du kan såklart bruke farger med glitter på øynene, men i moderate mengder. Du kan fint gå med en øyenskygge med litt skimmer på øyenlokket og en matt øyenskygge i globalen og under brynet. Men er du usikker, gå for matte farger.

Leppestift med shine i kan du fint bruke, men igjen unngå store glitterbiter og shimmer i leppestiften. Leppestifter med litt blank gloss og shine i eller over er lov.

Ellers må du huske på at shimmer kan legge seg i fine linjer og fremheve dem, så la vær å bruk shimmer/glitter i ansiktet. 

 

Krem eller pudder ?

Moden hud har en tendens til å være litt tørr, derfor er det lurt å bruke sminkeprodukter, som f.eks foundation, som er tilegnet tørr hud. Bruk helst krem eller flytende produkter, unngå pudder. Pudder legger seg i rynker og fine linjer og fremhever dem, mens flytende- og kremprodukter blender seg inn i huden og fremhever ikke rynker.

Bruk kremblush istedenfor pudderblush, det vil gi deg glød og ikke den matte, puddrete finishen som en pudderblush gir.

 

Leppestift og Lipliner – Feil bruk kan «gjøre» deg eldre 

Det mangen gjør feil med lipliner er at de har altfor mørk lipliner og for lys leppestift. Dette er ikke fint og det gjør deg ikke noe yngre heller. Prøv heller å få en tilsvarende leppestift til liplineren din.

Unngå nude leppestift som er like lys som hudfargen din. Bruk heller en litt mer brun-rosa aktig nude, gjerne en i samme nyans som leppene dine. Gå for nøytrale farger på leppene og ikke for rosa og heller ikke for mye brunt – Bruk heller rosa i kinnene.

Plomme farger og «skittenrosa» (brunrosa) er flott til moden hud.

Bruk lipliner fordi det vil være en slags base for leppestiften din. Leppestiften sklir ikke så lett ut i fine linjer som man kan ha rundt munnen dersom du bruker lipliner. Du kan velge om du bare vil lage linjene rundt leppene eller å fylle hele leppen inn med lipliner – Sist nevnt er anbefalt!

Fargevalg

Når man er litt opp i åra bør man være litt forsiktig med å bruke for mye spreke farger på øynene. Gå for litt nøytral og naturlig makeup. Du kan fint bruke grønn, lilla og sånne farger, men neon- og skrikene farger bør du holde deg unna. Sot ut fargene med litt brun, grå eller sort øyenskygge. Det skal se naturlig og ikke sminket ut.

Bruk heller litt farger på kinnene – Du kan fint bruke litt rosa eller fersken farget blush i kinnene. Rosa blush i kinnene vil nemlig gi liv til huden og du vil se yngre ut. Men igjen, ikke påfør for mye og husk å blende blushen godt så det ser naturlig ut.

Tips til påføring av blush:  Ikke smil og påfør blush på eplekinnene, når du da slutter å smile senker kinnene seg og det vil da se ut som du har påført blushen for langt nede. Sug heller inn kinnene (lag fiske-/kyssemunn) og påfør blushen på kjevebeinet og dra blushen skrått opp mot hårfestet. Husk å blend godt!

Primer – Et hemmelig våpen

Det er mangen eldre kvinner som ikke vet hva en primer er, og det er litt synd for primer er noe alle kvinner med moden hud bør ha i sminkesamlinga si.

Primer gjør huden klar for sminken som du skal påføre, den gir deg et slags feilfritt lerret til å male på. En primer fyller inn porer og fine linjer i ansiktet så du vil få en jevnere hud og bedre foundation påføring.
Ja, en primer kan trylle vekk noen av de fine linjene du har i ansiktet !

Hudpleie

Moden hud trenger mer fuktighet enn en ung hud – Mangen eldre kvinner føler de har tørr, grå og gusten hud, og det kommer blant annet med alderen. Bruk produkter egnet til moden hud, såkalt anti aging produkter. De skal gi godt med fukt og gi gløden tilbake. Bruk en skånsom skrubb i ansiktet 1-2 ganger i uken. Bruk gode serumer og dag- og nattkremer.

Merker som har gode anti aging produkter er bl.a Decleor og Matis.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.