How-to: Fjerne hard hinne fra blush


Jeg fikk nylig spørsmål om hvorfor blusher, solpudder, øyenskygger eller lignende pudderprodukter får en slik blank, hard og ruglete belegg over seg – Hva kan man gjøre med dette og hva kan vi gjøre for å unngå å få dette belegget?

Dette belegget/hinna du får over pudderproduktene dine kommer fra oljer som du har enten på fingrene eller på børstene dine. Som du sikkert vet så produserer kroppen vår oljer og når du får det oppi pudderet så blander det seg med pudderet og lager en hard hinne – Dette er heller ikke så veldig hygenisk.

Hvordan kan vi unngå dette?

Det du kan gjøre for å unngå dette er å ikke bruke fingrene i pudderet – hvis du absolutt må bruke fingrene så sørg for at dei er rene og frie for fett/olje. Du må også huske å vaske sminkebørstene dine ofte, fordi oljer og fett som du har i ansiktet smitter over på sminkebørstene dine, og når du da tar sminkebørsten nedi blushen igjen overfører du dette fra sminkebørsten og over til pudderet.

Bruker du svamp til å påføre pudder med så ikke oppbevar svampen oppi pudderet – Svampen suger til seg oljer fra huden din og overfører det til pudderet og da vil du også få denne hinna. Husk å vask svampen ofte evt. bytt den ut. Det beste er å kjøpe slike engangssvamper som du kaster hver gang du har brukt den – Fåes her til en billig penge.

Å bruke samme børsten først i våte produkter og så i tørre produkter etterpå er heller ikke bra – Bruk forskjellige børster dersom du bruker f.eks en kremblush først og så en pudderblush etterpå.

 

Hvordan kan vi fjerne denne hinnen?

Du kan ta en kniv eller en annen spiss gjenstand og skrape vekk denne hinna til du ser «ferskt» pudder kommer frem. Med tanke på at i denne olja er det også bakterier, ville jeg sprayet lett over pudderet med et desinfiserende middel – For eksempel BeautySoClean som fåes hos Feelunique eller Overflatedesinfeksjon 75% som fåes på apotek.

          

Så du trenger ikke kaste produktet dersom du har fått dette belegget – med en kniv og desinfiserende spray kan du lett fikse dette problemet. Bare husk i senere tid å ha rene fingrer og verktøy når du sminker deg. Jeg vet er fristende å swatche et produkt når du nettopp har kjøpt det eller nettopp fått det i posten, men vask fingrene dine først eller swatche produktet med en q-tips i stedet!

 

Ha en flott mandag jenter!
– Er du flink til å bytte ut svamper og vaske sminkebørstene dine ?  

 

2 kommentarer om “How-to: Fjerne hard hinne fra blush”

  1. Takk for supert tips! Har nettopp fått sånt hardt belegg i mitt nye kompakte mineralpudder (og no skjønna eg at det er fordi eg brukte en brukt foundationsvamp nedi…) Skal gå og skrape sporenstreks!
    Ps, lika veldig godt sida di! 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.