Sminketips: Highlight og Contour


Visste du at du kan gjøre ansiktet ditt smalere, fremheve kinnbein eller forme nesen din etter ditt ønske? Det kalles å legge kontur i ansiktet og er veldig enkelt. I dette innlegget kan du lese om hvilken produkter du trenger og hvor du skal legge dem.

Highlight og contour er noe man kan gjøre om man vil gjøre ansiktet smalere, lengre, bredere osv. Man fremhever og skjuler det man vil ved hjelp av små triks og få produkter.

Har du et bredt og rundt ansikt, men vil gjøre det smalere evt. se slankere ut? Da legger du en mørk farge under kinnbena og i ytre del av ansiktet.  Har du en dobbelhake du vil skjule så legger du mørk farge der også.

Vil du derimot fremheve legger du lyse, gjerne skimmrende, farger der du vil fremheve. F.eks nedover neseryggen, over kinnbena osv. For fyldigere lepper kan du påføre lys skimmrende farger i amorbuen.

Nedenfor er det et bilde hvor vi har illustrert hvor du kan legge mørke og lyse farger:

Det finnes egne produkter til hightligh og contour – Men du kan fint bruke et solpudder til å legge kontur med og en lys hvit øyenskygge til å legge highlight med.

 

6 kommentarer om “Sminketips: Highlight og Contour”

 1. Hei!

  Jeg har lest mye om highlight/contour i det siste, og vil egentlig prøve meg litt frem med det. Har lest flere blogger og sett på youtube hvordan og hvor man skal legge det, men ikke hvilke produkter man kan bruke! Er det noe du vil anbefale? Jeg vil gjerne bruke flytende, og ikke pudder, men jeg vil heller ikke kjøpe to nye, hele foundation’er jeg bare trenger til highlight/contour. Finnes det noe duo i en slags «øyeskygge størrelse» (liten?). Prøver å søke litt på nett, men jeg er visst ikke god nok! Takk for hjelp 🙂

  Svar
  • Hvis du får tak i de enda ( de var limited edition) so hadde mac en god tid tilbake gode duoer som heter sculpt and shape (pudder). Du finner dem kanskje på ebay 🙂

   Benefit har flytende highlightere, nyx har noe highlightere/duo set, men det har jeg ikke prøvd.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.